Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Test E330 w Fotografia Cyfrowa & Aparaty.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    albo wreszcie powinni zrobić aparat łaczacy cechy tych dwóch konstrukcji.
    Obawiam sie, że jest jest to do zrobienia jednak Oly znów mógłby popełnić ten sam błąd - połączenie cech poszło by w parze z połączeniem cen...
    Nie ma jednak co narzekać, ostatnio byłem w największym rzeszowkim sklepie foto - E-500 dual kity schodzą jak ciepłe bułeczki pomimo, że w Netowych sklepach można kupić gdzieś 300zł taniej. Jak zaproponowałem cenę netową olali mnie a ja ich...
    Pozdr...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

robin102
    Gość
    jak przymierzałem się do zakupu drugiej puszki to wpadłem do VOBISu , patrzę lezy biedny zakurzony E300 w cenie sprzed 2 lat chyba za 3000 zl z jednym szklem i mowie dajcie sensowny rabat to go wezme bo to staroć więc cenę trzeba obiżyc. polecial chłopak po szefa , ten wychodzi z zaplecza i mowi ze dadzą rabat 10 czy 20 % na karte jak kupie aparat u nich , czy jakos tak , turlalem sie cały wierór ze smiechu.
    jedni umieją handlować inni nie.
    E500 z dwoma kitami wszak porządnymi można kupic za 2800-2900 wiec na rynku DSLR oferta nie do przebićia , ale dla tych co nie mają klapek na oczach i znają sie na rzeczy choć trochę.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    E500 z dwoma kitami wszak porządnymi można kupic za 2800-2900 wiec na rynku DSLR oferta nie do przebićia , ale dla tych co nie mają klapek na oczach i znają sie na rzeczy choć trochę.
    Już nawet taniej. Oly nadrukował ulotek - Wiosenna promocja - do każdego zestawu E-500 karta Compact Flash Elite Pro 1024 mb - gratis. Nie wiem czy pod pojęciem zestaw rozumią też aparat+kit czy tylko dual kit. Te zestawy są juz w sklepach - np. "Olympus E-500+dwa obiektywy+CF1024MB-S" za 2925.00 zł z VAT - sklep netowy z Krakowa (morele.net). Robi się naprawdę ciekawie - zestaw, który na początek pozwala się cieszyć całą gębą fotografowaniem, za mniej niż 3 tys...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

robin102
    Gość
    A diś widziałem E300 i E500 w Auchanie !!!! normalnie zbaraniałem !!! jeszcze pewnie E1 zaczną przez tą śmieciarską sieć sprzedawać i czar pryśnie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ma ktoś może wersję OEM tego szmatławego artykułu???

już raz umoczyłem kesz dla niedopracowanego artka o E-1 (ani słowa o FP, w specyfikacji USB 1.1... lame) i wolałbym nie powtarzać błędu...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    przeczytalem w empiku i stwierdzam ze troszke przesadzili. Za to mile mnie zaskoczyl CHIP-foto, sprzet pochwalili i dali mu 80%. To chyba zreflektowanie sie za obsmarowanie e500 (pamietny shutter lag). Napisali nawet, ze e330 to rewelka i napewno wyciagnie 4/3 na szerokie wody.

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    [quote="blady"]
    ... i jeszcze 14-45mm mógłby być ostrzejszy

Ktotek co do E-1/E-500 to tak jak Robin napisał - dobrze jest mieć dwa - szczególnie, że tanio i dobrze!
    Ostrzejszy, że zapytam prowokacyjnie od żyletki???
    Pozdrowionka

robin102
    Gość
    Nie od żyletki , tylko od ostrości ostrzejszy - dla mnie z braku keszu narazie wystarcza 14-45.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Gdzieś wycztałem ostra rzeźnia - tak powinno być z każdym dobrym obiektywem (no chyba, że nie mamy ochoty na ostro tylko wolimy na 'miętko')
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

robin102
    Gość
    blady a wiesz ja czasmi pstrykam OLYm C5050 i to jest dopiero żyleta , nie dość ,że szkło ma super jasne i ostro rysujące to w dodatku soft aparatu pliki od razu ostrzy na full bo to kompakcik . Fotki sa ostrze jak brzytwa i coraz BARDZIEJ ta nienaturalna ostrośc mi przeszkadza , kiedyś sie tym zachwycałem dziś gust i wymagania mi się zmieniły. Ostrość to mi się podoba z obiektywu 50mm f2 choćby był na pełnej dziurze.
    A jak przy ostrości jesteśmy to dziś mogę stanowczo stwierdzić ,że E-300 ostrzej rysuje od E-1 ( ostatnie testy mnie utwierdziły) sprawdzałem niestety na kitowych obiektywach.