OT.
gdzie jest napisane ze lampa FL-50 jest uszczelniana? (utarlo sie na forum ze jest... ale jakos nigdzie o tym nie ma wzmianki)
OT.
gdzie jest napisane ze lampa FL-50 jest uszczelniana? (utarlo sie na forum ze jest... ale jakos nigdzie o tym nie ma wzmianki)
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Coral, jako jeden z niewielu praktyków (w odniesieniu do weekendowych pstrykaczy, oczywiście) dysponujesz bezcennym doświadczeniem z pierwszej ręki. Możesz powiedzieć coś więcej? W jaki warunkach robiłeś zdjęcia, jak się miewa body, jak 14-54, itp. itd.
Co do 50tki to ponoć Oly czyści ~szczelne obiektywy na gwarancji...
Pozdrawiam,
Piotr.
..Piotr- 99% fotek robie w warunkach tropikalnych tak ze tylko o takich moge mowic (wysokie temperatury i ogromna wilgotnosc ) bagna albo tzw"rain forest"..przeszedlem na olimpusa jakis rok temu zeby zredukowac wage tego co nosze ..generalnie jestem zadowolony E1 - 100% niezawodnosci (poza malymi kaprysami - po wylaczeniu i powtornym zalaczeniu wraca zawsze do normy) nigdy nie nawalil wiekszosc zdjec robie om90/2 albo 50/2 - ten pierwszy - najlepsze szklo jakie mialem w rekach, 50/2 - nieszczelny poza tym po jakims czasie zaczol wydawac z siebie "potepiencze dzwieki" przy AF (na szczescie zadko uzywam AF) poprzedni tego nie mial, 50-200mm uzywalem sporadycznie ale zawsze jezdzil ze mna "na wszelki wypadek" po parunastu tysiacach mil zaczol sie rozkrecac i telepac dziwniezrobil moze 100 fotek...sprzedalem i teraz staram sie upolowac w to miejsce 150/2 moze bedzie solidniejszy....14-54- uzywam wlasciwie do fotek w domu .. na plazy.. u cioci itd ..generalnie chyba solidny a napewno swietny optycznie ..jezdzi ze mna wszedzie i nic mu sie nie dzieje tak samo jak lampie FL50..natomiast mam duze "ale" do Macro Twin Flash Olimpusa ktory wilgnie i wali takie numery z bateriami ze "strach sie bac".. z grubsza tyle na szybkiego..
![]()
Pozdrawiam
Coral
BTW. Coral masz gdzies jakas swoja strone WWW? z checia poogladam zdjecia![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
..Jeronimo nie mam swojej www, ale pare wystawilem to tu to tam..moze takie Cie zainteresuje bo podobne masz na plfoto
http://onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=29173
Pozdrawiam
Coral
mały OT : http://onephoto.net/info.php3?id=240076 <-- zamurowało mnieZamieszczone przez Coral
![]()
poprostu genialne (zresztą reszta też)
jakim to szkiełkiem ? 50 macro ? z ex-25 ?
było sobie życie
Coral- chociaz ostatnio to więcej roportaży robię jak zdjęć artystycznych i makro, po przesiadce na lustro też chciałbym jakieś makra porobić i mam pytanie ile taki OM 90/2 kosztuje mniej wiecej?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
..fotomic -nie mam exifa przy sobie bo jestem na wyjezdzie ale moge Ci sprawdzic jak wroce na swieta do domu(pewnie 50/2 albo Tokina 90mm)
luc4s- nowy$1000.. uzywka w swietnym stanie 700~750 ...spracowany ale sprawny 550~600 (ebay)..ostatnio kupilem OM90mm/2 za 560$ ale byl tak skatowany ze odeslalem gosciowi
..ciesze sie ze sie fotki podobaja -dzieki![]()
Pozdrawiam
Coral
Coral Dzięki za Twoje uwagi. Trochę się zmartwiłem tym co dzieje się z 50tką... Kupiłem go co prawda do portretu i na pewno nie na bagnach, ale i tak będę na niego uważał... Mam nadzieję, że 14-54 w podobnych warunkach sprawiłby się lepiej. A może nie?...
No ale body jest za to debeściarskie
![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
..Piotr - moze poprostu kulawy egzemplarz trafilem, poprzedni tak nie mial...inna rzecz ze robi w paskudnych warunkach - ale robi..badz dobrej mysli (pomimo tego ze na najwyzszej polce nie powinno byc przypadkow)..![]()
Pozdrawiam
Coral