Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Jak zabezpieczyc E-lustrzanke - radzi fotograf ekstremalny

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    OT.
    gdzie jest napisane ze lampa FL-50 jest uszczelniana? (utarlo sie na forum ze jest... ale jakos nigdzie o tym nie ma wzmianki)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Coral, jako jeden z niewielu praktyków (w odniesieniu do weekendowych pstrykaczy, oczywiście ) dysponujesz bezcennym doświadczeniem z pierwszej ręki. Możesz powiedzieć coś więcej? W jaki warunkach robiłeś zdjęcia, jak się miewa body, jak 14-54, itp. itd.
    Co do 50tki to ponoć Oly czyści ~szczelne obiektywy na gwarancji...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ..Piotr- 99% fotek robie w warunkach tropikalnych tak ze tylko o takich moge mowic (wysokie temperatury i ogromna wilgotnosc ) bagna albo tzw"rain forest"..przeszedlem na olimpusa jakis rok temu zeby zredukowac wage tego co nosze ..generalnie jestem zadowolony E1 - 100% niezawodnosci (poza malymi kaprysami - po wylaczeniu i powtornym zalaczeniu wraca zawsze do normy) nigdy nie nawalil wiekszosc zdjec robie om90/2 albo 50/2 - ten pierwszy - najlepsze szklo jakie mialem w rekach, 50/2 - nieszczelny poza tym po jakims czasie zaczol wydawac z siebie "potepiencze dzwieki" przy AF (na szczescie zadko uzywam AF) poprzedni tego nie mial, 50-200mm uzywalem sporadycznie ale zawsze jezdzil ze mna "na wszelki wypadek" po parunastu tysiacach mil zaczol sie rozkrecac i telepac dziwnie zrobil moze 100 fotek...sprzedalem i teraz staram sie upolowac w to miejsce 150/2 moze bedzie solidniejszy....14-54- uzywam wlasciwie do fotek w domu .. na plazy.. u cioci itd ..generalnie chyba solidny a napewno swietny optycznie ..jezdzi ze mna wszedzie i nic mu sie nie dzieje tak samo jak lampie FL50..natomiast mam duze "ale" do Macro Twin Flash Olimpusa ktory wilgnie i wali takie numery z bateriami ze "strach sie bac".. z grubsza tyle na szybkiego..
    Pozdrawiam
    Coral

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    BTW. Coral masz gdzies jakas swoja strone WWW? z checia poogladam zdjecia
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ..Jeronimo nie mam swojej www, ale pare wystawilem to tu to tam..moze takie Cie zainteresuje bo podobne masz na plfoto

http://onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=29173
    Pozdrawiam
    Coral

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Coral
    ..Jeronimo nie mam swojej www, ale pare wystawilem to tu to tam..moze takie Cie zainteresuje bo podobne masz na plfoto

http://onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=29173
    mały OT : http://onephoto.net/info.php3?id=240076 <-- zamurowało mnie poprostu genialne (zresztą reszta też)

jakim to szkiełkiem ? 50 macro ? z ex-25 ?
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Coral- chociaz ostatnio to więcej roportaży robię jak zdjęć artystycznych i makro, po przesiadce na lustro też chciałbym jakieś makra porobić i mam pytanie ile taki OM 90/2 kosztuje mniej wiecej?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ..fotomic -nie mam exifa przy sobie bo jestem na wyjezdzie ale moge Ci sprawdzic jak wroce na swieta do domu(pewnie 50/2 albo Tokina 90mm)
    luc4s- nowy$1000.. uzywka w swietnym stanie 700~750 ...spracowany ale sprawny 550~600 (ebay)..ostatnio kupilem OM90mm/2 za 560$ ale byl tak skatowany ze odeslalem gosciowi

..ciesze sie ze sie fotki podobaja -dzieki
    Pozdrawiam
    Coral

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Coral Dzięki za Twoje uwagi. Trochę się zmartwiłem tym co dzieje się z 50tką... Kupiłem go co prawda do portretu i na pewno nie na bagnach , ale i tak będę na niego uważał... Mam nadzieję, że 14-54 w podobnych warunkach sprawiłby się lepiej. A może nie?... No ale body jest za to debeściarskie
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ..Piotr - moze poprostu kulawy egzemplarz trafilem, poprzedni tak nie mial...inna rzecz ze robi w paskudnych warunkach - ale robi..badz dobrej mysli (pomimo tego ze na najwyzszej polce nie powinno byc przypadkow)..
    Pozdrawiam
    Coral