co to znaczy koszmarna jakosc lcd? mam c5060 - bedzie gorzej, lepiej, tak samo ?Zamieszczone przez robin102
co to znaczy koszmarna jakosc lcd? mam c5060 - bedzie gorzej, lepiej, tak samo ?Zamieszczone przez robin102
Dag znaczy to ,ze nie sposób ocenic jakosci fotki pod wzgledem ostrosci na wyswietlaczu LCD, pozostaje lukanie na histogram , ja mam C5050 i tu wyswietlacz jest lepszy.
niechce byc upierliwy itd... ale histogramem raczej ciezko ocenic ostrosc fotkiZamieszczone przez robin102
ale tak pozatym mam rozumiec ze wyswietlacz w e300 jest duzo lepszy?
Napisałem ,że na histogram można luknąć do oceniania naświetlenia foty, jakości ogniskowania przecież Ci to nie pokaże . Wiemy o co chodzi . Chyba mało precyzyjnie się wyraziełm.
Ale tego słabego wyświetlacza nie należy demonizować wszak nie o to chodzi przy zabawie lustrzanką fotki oglądać na LCD - ustawić parametry i poszło do tego służy LCD , ewentualnie luknąć na histogram .
A powiem ci odkąd bawię się e-500 to mi w mojej e-1 brakuję tego telewizora... choć wolę robić zdjęcia e-1... to chętnie bym to coś przelutował do swojego![]()
a ja juz jestem w trakcie przeszczepu matrycy z E300 do E500 he he he
ta plazma w E500 jest rewelacyjna i jeszcze powiekszać można i powiekszać -super
Wiecie co? Z tym LCD w E-1 to nasuwa mi się taki wniosek...
LCD jest ok, ale soft aparatu generuje sobie dla każdej fotki miniaturkę na szybkiego i właśnie te miniaturki są za małe. Wyświetlają się błyskawicznie ale są mydlane. Przez to mamy niewyraźny podgląd i zoom "only" 4x - bo już nie ma co powiększać z tej miniaturki... szczegółów nie przybędzie.
Przy okazji, zastanawialiście się kiedyś dlaczego w ustawieniach rozdzielczości fotki (SETUP) widnieje 1600x1200 a nie 2560x1920??? Zapomniałem już o tym, ale kiedyś mnie to nurtowało...
KaarooL, mnie tez zastanawialo to 1600x1200... ciekawe. zna ktos odpowiedz dlaczego tak jest?
Moim zdaniem LCD w E-1 wystarczy do podgladu - bardzo rzadko w plenerze poprawiam zdjecie jak jest nieostre, a w warunkach domowych mam czas żeby obejrzeć to na monitorze komputera i ew. powtórzyć ujęcie.
Mnie wkurzało, że trzeba długo czekać (1-2s), az cokolwiek sie tam pojawi na tym LCD w E-1.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
E1 zamowioneteraz tylko obgryzanie paznokci do srody
to najlepsze chwile przed Tobą - zeznawaj blyskawicznie , gdzie i za ile.