Witam. Ja używam Zuiko OM 3,5/50 Macro + orginalny mieszek, wyniki bardzo dobre, zresztą bez mieszka też. Polecam.
Witam. Ja używam Zuiko OM 3,5/50 Macro + orginalny mieszek, wyniki bardzo dobre, zresztą bez mieszka też. Polecam.
pochwal sie... jakies fotki prosimy![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Nijaki Lakuta wygrał licytację 35-100 i tego rąbniętego 150/2, którego zresztą odgrażał się, że będzie licytować http://www.olympusclub.pl/forum/view...r=asc&start=24 Być może to zbieżność nicków, ale nie sądzęZamieszczone przez blady
![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
A to ciekawe. Ciekawe czy ten 150/2 działa. No a jeśli chodzi o 35-100 to poprostu mercedes wśród polonezów...![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
..wracajac do pytania "jakie szklo" moj ranking jest taki:
ZD 50/2
OM 90/2
te dwa bezwzglednie najlepsze w zaleznosci od tego kto jakie dlugie szklo potrzebuje - wada - obydwa drogie
..trzecie szklo -w bardziej rozsondnej cenie Tokina AT-X 90mm macro (nikon, pentax..OM? -nie jestem pewien) przez przelotke- znakomite, niedocenione szklo, jedno z najlepszych jakie powstalo.....
..co do mieszka to nie wiem ale chce wam powiedziec o jeszcze jednej opcji, otoz Olimpus wyprodukowal swego czasu do szkla 90mm/2 extender robiacy z niego 1:1macro, ale poza tym zrobil jeszcze jedna tube rozsuwana jak teleskop -chyba ~50mmdo 116mm (nie pamietam dokladnie ale jak ktos jest zainteresowanu to sprawdze jak wroce do domu w sobote)jest to opcja o niebo wygodniejsza od mieszka (mozna ja rozsunac na dowolna dlugosc i wybranym punkcie zablokowac) pod warunkiem ze ktos uzywa OM szkiel, dodatkowo jesli ktos jeszcze posiada stary aparat OM i bawi sie nim czasem - tuba ta jest polautomatyczna tzn praenosi przyslone !
Pozdrawiam
Coral