Ja też , tylko postanowiłem kupić go po swojemu czyli max 400$ , nie dam wiecej , ani centa , kupuje już tak pół roku.
Ja też , tylko postanowiłem kupić go po swojemu czyli max 400$ , nie dam wiecej , ani centa , kupuje już tak pół roku.
Taaaak są na tym forum zatwardziali zwolennicy E-1 z 14-54 (tylko i wyłącznie) ja co prawda jestem zwolennikiem ale dobrych fot. pamiętając, że to fotograf, a nie body!!! robi fotki. I tak ze względu nie tylko na jeden niezgorszy zoom, eksperymentuję, podpinam różne szkła, interesuje mnie głównie tele i tu E-1 nieźle się sprawdza, zawsze powtarzam, że każdemu według potrzeb, dlatego 14-45 często używam dosłownie jako zaślepki do E-1Zamieszczone przez P
i po jakimś czasie zmienię pewnie nie jeden raz obiektyw i body, nie zapominając o robieniu zdjęć, przez lata nauczyłem się że najlepszy zoom pozostanie tylko zoom-em weź go w "piachy" to zobaczysz o czym mówię, nie wspominając o optycznych walorach stałek... stąd mimo że mógłbym zamienić 14-45 na 14-54 to jakoś mnie to nie pociąga za specjalnie patrząc na porównania i test, idę w innym kierunku, robię zdjęcia i powtarzam, że każdemu według potrzeb
![]()
ps. przepraszam za przydługi post
Pozdrowionka