grizz Kombinowałem dziś coś z kartą i ta klapka spadła z zawiaska upadła mi na stopę , konkretnie na śródstopie- efekt taki ,że noga w gipsie , a klapka i aparat cały.
grizz Kombinowałem dziś coś z kartą i ta klapka spadła z zawiaska upadła mi na stopę , konkretnie na śródstopie- efekt taki ,że noga w gipsie , a klapka i aparat cały.
bheheheehehehe heheehehe dobre !!!!!!Zamieszczone przez robin102
Co do szczelności to ciekawi mnie co o niej powie mi serwis Olkakiedyś zadzwonię. A dokłądnie co powiedzą jak się wody naleje do środka i sprzęt będzie na gwarancji
![]()
było sobie życie
Myśle ,że jest szczelny , jak się wody na leje to napewno nie wycieknie . Sprawdzimy w Białowieży !!!!
Robin mam do Ciebie pytanie. Nie wiedziałem za bardzo w którym wątku je zadać, niech będzie, że w tym, tu chyba najlepiej pasuje.
Jestem ciekawy dlaczego wydałeś pieniądze na E1 zamiast na 14-54. Dobrą puszkę przecież już masz. E1 praktycznie nic nowego nie wnosi tzn. zdjęć na papierze Ci znacząco nie poprawi (jeżeli w ogóle) a obiektyw owszem, zmieniłby bardzo wiele. Za 1700 pewnie sprowadził byś szkło ze Stanów, tym bardziej, że masz dobry kontakt zakupowy. Pytam bez złośliwości jestem poprostu ciekaw dlaczego podjąłeś taką decyzję.
Pozdrawiam,
Piotr.
Piotrze P z bardzo banalnego powodu kupiłem drugie body. Otóż moja "Anka" też fotografuje od niedzieli do niedzieli i przyszedł czas ,że potrzebne się zrobiły 2 lustrzanki , albo mi się tak wydawało.( takie usprawiedliwienie) Szkiełko planuje zakupić w jakiejś bliskiej lub trochę dalszej przyszłości . Na razie nawet nie wiem jakie , czekam ,aż coś sieę konkretnego zadzieje w temacie szkieł pod 4/3 u niezależnych producentów , no ewentualnie kupię ZD . Ale zważywszy ,że te szkła są kosmicznie drogie więc zakup musi być mocno przemyślany. Jak narazie bedę używał 14-45 i 40-150 one są jeszcze "mądrzejsze " od mnie i nie potrafię w pełni wykorzystać ich możliwości. E-1 nie ściagałem z USA bo by było za drogo . Kupilem u Olympus Polska , po małej kombinacji wyszło 1700 zł z kosztami przesyłki.. Nawet myślałem żeby kupić coś innego może body E500 lub drugie E300( bez sensu ) albo nawet całkiem KM lu Nikona , ale staruszek E1 okazal się silniejszy od konkurencji bo najtańszy i przy moich wędkarskich lub górskich wyprawach zda najlepiej egzamin z wiadomych powodów. Poza tym mam lampę i te dwa szkiełka.
Jakbyś miał jakieś sugestie co do przyszłościowego zakupu szkła to podziel się.
No i nieuczciwie by bylo nie wspomnieć ,o tym że kiedyś chciałem ten sprzęt kupić ale kosztował chyba z 5.000 zl teraz mogłem zaspokoić swoje marzenie.
to ten teścik porównujący 14-45 - 14-54 pewnie widzieliście
http://www.bildderwoche.com/Tests/Ob...s14-54_001.htm
Piękne aberacje , piękne . Oglądaleś foty z 40-150 wrzucilem je specjalnie dla Ciebie . W Białowieży stawisz się ???
robin102 jak najbardziej przyjadę, chociaż bym miał przyjechać bez aparatu to wpadne na pewno...
A twoje fotki z 40-150mm widziałemdziękuje
Dla wszystkich, ktorzy mysla o wypadzie do Bialowiezy i/lub o zakupie E-1 zalozylem specjalny watek w dziale Sprzedam![]()
Pozdrawiam,
Robert
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Widać aberracje chromatyczne z 14-45. Ale jestem zdziwiony, że praktycznie ma różnicy w ostrości. Na moje oko obiektywy rysują jednakowo (przynajmniej w tym teście), a myślałem że będzie spora różnica na korzyść 14-54.Zamieszczone przez Moog