Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Jaki obiektyw do E500 - zdjęcia w kościele?

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    a matko zaczyna sie znowu era szumofobow
    To może przykleić temat z informacją "Ostrzega się - Olki szumią bardziej niż inne dostępne lustrzanki - nie poruszamy tego tematu"

Co do długich czasów, to E-1 stabilniej się trzyma niż pozostałe dslr Olka więc 1/20 - 1/30 można utrzymać, a mniej to chyba już człowiek szybciej się porusza i sam się rozmazuje na zdjęciu bez względu na stabilność trzymania.

E-systemem ślub/wesele da się, również "produkcyjnie".
    Baltazar - no i fajnie - czyli jest szansa, że Grzassman sobie poradzi.

belmotybe kiedyś używali magnezji zamiast lamp błyskowych, robili w kościelnych klimatach 36 zdjeć zamiast 1500. A ja tam wolę lampy nie używać i jak wymyślą bezszumne iso 6400 to wcale się nie wypnę na taki wynalazek, a zacznę korzystać, tak jak z tego korzystam, że mogę zrobić 1500 zdjęć i z tego wybrać 36 sztuk które mi odpowiadają.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Awatar belmotybe
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    nie bede sie klucic, bo to nie o to chodzi, ale wole 36 razy blysnac, ale z konkretnym efektem, niz halasowac co kilka sekund lustrem i migawka

jak ja bralem swoj slub to sam kazalem fotografowi zrobic kilka konkretnych fotek i sobie isc na bok, a nie latac wokol nas i oltaza... gosciowi filmujacemu tak samo

ale to moje zdanie i tyle...
    www.zyla.pl
    E-500 + 14-45KIT + 40-150KIT + 4 x 1GB CF + FL-36
    C5060WZ + kupa staffu

robin102
    Gość
    Rafał Czarny Jak zwalczę podmiankę softu w E-1 to jakiś tescik zrobię , na razie idzie to jak krew z nosa , szlag mnie trafia . W e300 poszlo w kilka minut.
    Szumy choć wieksze niż winnych aparatach dla mnie akceptowalne bo robie foty na papier. Poza tym olympusy mają inne zalety co pozwala te szumy olać.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez belmotybe
    nie bede sie klucic, bo to nie o to chodzi, ale wole 36 razy blysnac, ale z konkretnym efektem, niz halasowac co kilka sekund lustrem i migawka
    to weź e1 ona tylko cicho plumka...

Co do szumów - EOT wiedzieliście co kupujecie i dokonaliście ŚWIADOMEGO wyboru, nieprawdaż?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

robin102
    Gość
    Prawda , prawda wybór był świadomy i pod przymusem. Ale te kalnięcia lustra w E-1 nie przypadlo mi do gustu . Dla mnie za ciche he he he

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    LOL zaraz przeniose do Hydeparku... hehe cicho plumka itp.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać