Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Awaryjność lustrzanek serii E w porównaniu do Nikona D50

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Awaryjność lustrzanek serii E w porównaniu do Nikona D50

Witam wszystkich Olympusowiczów!!!!! Fajne hasło no nie?!!!
    A tak poważnie, to mam już 3 Olka (obecnie C5060) i dojrzałem (?) do lustra. Rozważając jak każdy foto maniak zakup aparatu biorę pod uwagę oczywiście Olki E-300, E500 i ... Nikona D50. Jak zawsze wszystko rozbija się o kasę, a biednych ludzi nie stać na Coś co się psuję, proszę więc o wypowiedzi co do Waszego doświadczenia w powyższym temacie. Z góry dziękuję i pozdrawiam mareklux Bytom

Jeronimo: przenioslem na wlasciwe forum

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie mam doświadczeń w powyższym temacie. To znaczy, nie słyszałem o jakimś odesłanym do serwisu E-500 - to jest zbyt młody sprzęt (6 m-cy na rynku) żeby cokolwiek powiedzieć o jego awaryjności. Co do E-300 też nie słyszałem o jakiejś poważnej awarii, jedynie Jeronimo i jeszcze ktoś miał problemy ze stykami między obiektywem a puszką ale nie wiem jak długo ten sprzęt był eksploatowany.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Dzięki!!!

Dzięki za odpowiedź!!! Tak też mi się wydaje, że sprzęcik produkowany przez Olka jest ok.!!! Sam do tej pory nie miałem z nim (a miałem już 3 wprawdzie tylko kompakciki ale zawsze to coś...) Natomiast jak się zajrzy na stronę Nikona to pogrom!!! Pozatym wydaje mi się , że jak ktoś raz się zarazi Olkiem to ciężko potem się przestawić na coś innego.
    Pozdr. Marek

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Marek:

Nikona odpuść. Sensowne wybory to OLEK (E-300, E-1, E-330) albo ewentualnie Pentax DS2.
    Ideałem byłby E-1 albo E-300 z obiektywem 14-54, ale to koszt od 3000 wzwyż. Kupujesz E-300 kit za 2000, sprzedajesz 14-45 z kompletu i E-300 wychodzi Ci wtedy za 1500 pln... Dorzucasz 1800 na 14-54 i masz sprzęt marzenie.

Kupując OLKA po prostu wiesz co bierzesz. Nawet ekipa na CyberFoto powoli się przestawia - już nie odradzają OLKÓW, tylko sami zaczynają się na nie przesiadać i polecać innym. Ten rok będzie należał do 4/3, zobaczysz!!!

robin102
    Gość
    U mnie czawrty olumpus w domu , z jednym C5050 miałem problem ale wymienili matryce gratisowo, i jeszcze pare rzeczy ,choć już 2 lata po gwarancji , aparacik jak nowy. Przy zakupie sprzetu sprawy serwisowe odchodza na drugi plan , a to błąd . W najlepszym moęe sie cos spieprz..... a jakosć świadczonych uslug przez serwis to co zaoszczedzi człowiekowi zdrowia.
    Hmmm nikonm D50 no chyba ,że ze szkłem 18-70 ,ale wtedy to już lepiej kupić D70. Kup olkałkońca i może ominie Cię ZNN.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzięki z odpowiedzi - ja osobiście też się skłaniam do E-300 - fajna "skrzynka"!!!Pozdrawiam Marek
    E500 + drobiazgi

| OlyJedi Awatar sliwka
    Mieszka w
    GDYNIA
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kupuj E-300 i sie nie zastanawiaj. Jak go chwycisz do ręki to samo wykonanie powali Cie na kolana nie mówiąc o reszcie...to braciszek E-1 z tych samych czasów. E-500 droższy wątpie czy wykorzystasz np osobny podgląd każdego kanału WB...wydaje sie bardziej "plastikowy" no i cena wieksza...a nikon ma z kolei gorszy obiektyw a obiektyw to podstawa...no i zakres ogniskowych od 18 a w olku od 14 a to duzo. Pozdrawiam
    OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
    "Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
    http://plfoto.com/101112/autor.html

| OlyJedi Awatar sliwka
    Mieszka w
    GDYNIA
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Sorki chyba troche sie rozbujałem i podnieciłem...
    Tutaj przecież pytasz o awaryjność....
    Ale co tam....zdarza sie
    OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
    "Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
    http://plfoto.com/101112/autor.html

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    nikon to badziew

jacek2004
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez gary
    nikon to badziew
    może nie cały, ale D50 ...