Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: magia olympusa;)

Awatar sarachmet
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    straszliwa wichura się wtedy zerwała, zdjecie ustrzeliłam na Mazurach w sobotę (wietrznie i deszczowo)- zapomniałam dodać, tak więc manipulacja dotyczy tu kolorystyki pracy. Zależało mi na oddaniu klimatu tej "wietrznosci", wprowadzającej dodatkowy niepokój.Z tego samego powodu na zdjęcie nałożyłam dodatkową warstwe (widoczna przy wierzchołkach drzew, wprowadza złudzenie ruchu)...pozdrawiam i dzięki.

excel
    Gość
    sarachmet,

bardzo chce czytac Twoje zdjecia. Usilnie staram sie nie zauwac smutku, ktory mnie przytlacza, nawet nie znajduje wytlumaczenia w Twoich rozlegle wytlumaczonych zrodlach inspiracji.
    Mam pytanie - na ile podobaja sie Tobie anorektyczne ciala? Czy to uwielbienie nie przeslania, jakgdyby na sile wytyczonego innego pro forma celu?

Pozdrawiam,
    excel

Awatar sarachmet
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Hmmm. to nie jest tak, że mi się podobają lub nie podobają "anorektyczne ciała". Pisałam juz wcześniej że w tej chwili jedynym modelem jestem sobie ja sama, ale staram sie nie rozpatrywać własnego ciała w kategorii zbytniej chudości czy kogokolwiek budowy w podobnych kategoriach. Wykorzystuję własną twarz w kreacji którą buduję, w stylizacji ( w większosci prerafaelici i ogólnie pojmowane "retro"), a wzory,za którymi podązam pokazują ciała różne - chude, z nadwagą, zdrowe, schorowane- jednak nie o to tutaj chodzi. Chodzi o wyraz który gdzieś obok tej fizjonomii jest. Troszke mnie, nie ukrywam, boli, że niektórym osobom owa fizjonomia przyćmiewa "odbiór właściwy" .Moze to jest tak,że znam siebie na tyle długo zeby zapominać o pewnych rzeczach, a moze po prostu przestałam patrzeć na własny organizm w kategoriach o jakich piszesz. W jakimś tam sensie na pewno przeszkadza mi własna chudosć ( nie chciałabym się tu rozpisywać na temat jej powodów, jednak niektórzy po prostu tacy są) jednak gdybym teraz zaczęła myśleć i patrzeć na nią kategoriami jakimi ją postrzegają ludzie którzy widzą ją/ mnie po raz pierwszy, musiałabym popaść w gigantyczne kompleksy. A tego sobie raczej nie życzę...

excel
    Gość
    sarachmet napisala

Pisałam juz wcześniej że jedynym modelem jestem sobie ja sama,
    stad tez moje pytanie i moja watpliwosc. Dziekuje za odpowiedz. Szanuje i respektuje. Bede czytal Cie dalej z zaciekawieniem, ale przy ciaglym powatpiewaniu.

Pozdrawiam,
    excel

Awatar sarachmet
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Powątpiewać, tak jak i bładzic () jest rzeczą ludzką i masz do tego oczywiscie prawo. Jesli chodzi o 'wytyczony na siłę/pro forma " cel to nie zgodzę się z tym. Prace Cameron o których pisałam juz na łamach tego forum, inspirują mnie bardzo silnie. I niewiele jest w tym wszystkim uwielbienia - przecież nie pozuję w bikini, na masce wypasionego wozu, nic z tych rzeczy. Po prostu wszelkimi dostępnymi mi srodkami ( wiem ze nie są wciąż tak bogate jak oryginały - i nie mam tu na mysli mozliwosci technicznych) szukam drogi wyrazu tego co pociąga mnie w pracach prerafaelitów. Ażeby zaś zakończyc temat "chudości" przysłaniającej odbiór, załączam link do kilku prac Margaret Cameron...Bardzo bym chciała gdyby zamiast na moje warunki fizyczne (które są tu z jednej strony na drugim planie, z drugiej strony, wydaje mi się jednak że jak nabardziej na miejscu) zwrócono większą uwagę na kompozycję, kolor, stylizację, jej trafnosc lub też brak, na technikę. A rozstrząsanie kwestii w rodzaju "czy aby nie kochasz być chuda" jest nazwyczajniej dość dla mnie przykre i chyba nie nadaje się w większych ilościach na forum poświęcone technice fotografowania...Pozdrawiam

http://www.nga.gov/feature/artnation...229x310jpg.jpg
    http://www.victoriaspast.com/JuiliaM...rus%201865.jpg
    http://www.fotorevista.com.ar/Maestr...ia_jackson.jpg
    http://academic.bowdoin.edu/artmuseu...retCameron.jpg
    http://www.vrestrepo.com/Quickstart/...b/my_niece.jpg

excel
    Gość
    sarachmet

przepraszam, jezeli Cie urazilem. Nie to bylo moim zamiarem.

Pozdrawiam,
    excel

Awatar sarachmet
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    W porządku, nie gniewam sie...
    Pozdr.
    Sarachmet

Awatar sarachmet
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ufff, udało mi się wgrac w końcu, prezentuje wiec prace ponownie. Za zamieszanie przepraszam...
    Na poczatek inspiracja pewnym angielskim madrygałem (Ah Robyn)-tresciowo;w sumie to moze i pretekst do ukazania portretu, chcialabym jednak zeby byl to potret nieco inny, na pewno oglądałam sie przy tym na sposob wydobycia swiatła w pracach Carravaggia...
    1.

Kolejna praca to pejzaz mój znajomy, Mazurski. Tutaj zamiarem było wprowadzenie weń pewnego wrazenia niepokoju.Straszliwie wtedy wiało, co widac kiedy sie spojrzy na drzewa. Dodatkowo efekt poruszenia chciałam uzyskac podwajajac warswe ze zdjeciem i przesuwajac ją ( wierzchołki drzew). Kolor jest intensywny, nienaturalny, nierealny, i to równiez zabieg celowy...
    2.

Następnie "Sumeria", praca inspirowana pewnym tekstem...
    3.

Kształty aniołów, niczym cienie
    rzucane przez noc
    zamarły uśpione w mojej przeszłości
    Są teraz tutaj i chcą cię poznać
    Więc wejdź w sen...

(Fields of the Nephilim, "Sumeria" - tłum. Tomasz Beksiński)

Awatar sarachmet
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    I kolejny. Brak ostrości zamierzony, czas 0,5 - 1 sek ( połaczyłam 3 fotografie)

4.
    http://arturo.serv01.net/olympus/upl...iki/duende.jpg

Ufff, to byłoby tyle. Zapraszam i pozdrawiam.
    Obraek jest przeogromny, wiem, zmienię format weeendową porą (komputer w serwisie)a teraz o wyrozumiałośc proszę.

Jeronimo: regulamin pkt.7

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    jak zawsze trafiaja w moj gust. perfekcyjnie operujesz przenikaniem i blendingiem warstw. ale pliska, przytypuj troche literek. wiem, ze niekiedy moga zaklucic widok zdjecia, jednak skoro wykorzystujesz w taki sposob fotografie w swoich pracach napewno ulozysz doskonala kompozycje wraz z typografia.

moze kiedys pokazesz tu taka graficzke specjalnie dla zaspokojenia tylko moich potrzeb:>