Mam cudownego Olympusa Z5050 który robi świetne fotki ale jest dla mnie za duży/ Często noszę aparat i potrzebuję czegoś "do kieszeni"
Nie chciałbym zejśc poniżej jakości O 5050 która dla mnie jest OK. Co z wybrać ?
Mam cudownego Olympusa Z5050 który robi świetne fotki ale jest dla mnie za duży/ Często noszę aparat i potrzebuję czegoś "do kieszeni"
Nie chciałbym zejśc poniżej jakości O 5050 która dla mnie jest OK. Co z wybrać ?
Witaj na forum.
Hmm.. moze napisz wiecej Twych wymagan, chociazby cenowych.
Ja fociłem duzo Olympusem C-450 i jestem zadowolony, aparat maly, 4 mln pikseli, ma jakies tam funkcje makro, czy zdjecia nocne, przy sloncu lampie itd. Oto tak dla przykladu wrzuce fotke wlasnie tym aparatem wykonaną i zmniejszona:
Cena tego aparatu to ok 800 zł.
Pozdrawiam
Nie potrzebuję super ustawień manualnych. Olympus 5050 ma ich mnóstwo ale w praktyce (przynajmniej mojej) i tak nie ma czasu na zabawę w ustawienia. Zwłaszcza jęsli fotografuje się własne dziecko (czyt. przeciąg).
Nie chcę zejśc poniżej 5mpx, bo często robię duże powiększenia (np 30x40)z 5050 wychodziły super.
Cena raczej nie gra roli, bo znowu te małe kompakty nie są takie drogie.
No i niekoniecznie musi to być Olek, mozę być Lech czy inny Zenek ;0)))
Nie wiem jak jest z Olympusami Mju 700, maja 7 mln pikseli, lecz nie widzialem osobiscie zdjec z nich. Cena chyba cos kolo 1200 zł. Slyszalem kilka opinii (wiekszosc dobrych) na temat tych aparatow. No ale jesli chcesz sie cos wiecej o nich dowiedziec to juz musisz pytac kogos innego lub zasiegnac najlepiej opinii uzytkownikow tych aparatow. Co ja jeszcze moge polecic. na pewno Olka SP-310, ma 7 mln pikseli wiec w rozdzielczosci 3072 x 2304 ladne zdjecia wychodza; ma fajny duzy wyswietlacz chyba 2.5, zapis wideo i tez troche tych "dupereli".
Tak szukam sobie i znalazłem takie modele:
Canon Digital IXUS 60
Fuji F11
Canon PowerShot S80 (ale ten chyba to do kieszeni się nie zmieści)
obawiam się że Fuji F11 bedzie miał gorszą jakość , może zerknij na Canona IXUS 750 ?
c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II
Jeszcze z 5 lat nie kupisz kompakcika który by robił tak ostre , szczegółowe i dynamiczne fotki jak 5050 . Sorki nie czuj się urażony , ale jakąś głupotkę chcesz zrobić. dziwne to bardzo
Właśnie rozum mi wrócił..no cóz to była chwila słabości li tylko...
Nie sprzedam swojego 5050 . Po rozpoznaniu terenu wyszło na to, że nia ma szans na mały aparat o jakości 5050. A ja nawet naiwnie myslałem, że będzie lepszy (bo więcej megapixeli itd) jeżeli kiedykolwiek dokonam zmiany to juz raczej na lustrzankę. Olympus C-5050 wiecznie młody !