Ciekawe co wprowadza nowego? Bo doczytałem, że pozwala zamieniac przyciski i bardzo dobrze, ale czy coś jeszcze.
E-500
napewno nie kasuje licznika
i zmiana funkcji pod którymi jest AEL <-> WB jest super - ja już to zrobiłem.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Ja to bym chętnie widział możliwość zagospodarowania przycisku wyboru punktu AF. Nigdy go nie używam (zawsze mam ustowiony środkowy - przyzwyczajenie), a jest w b. wygodnym miescu. A może jest możliwiść przypisania mu jakiś funkcji, tylko ja o tym nie wiem?
blady załadowałeś nówke sofcik do E500 ???
Jak zawsze Robinie możesz na mnie liczyć - nówka sofcik v 1.2 w bladym E-500 działa jak złoto![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Ja też nie mogłem się powstrzymać przed wgraniem nowego oprogramowania![]()
Bardzo ucieszyła mnie ta możliwość zamiany przycisków AEL i WB - bardzo mi przeszkadzało (moim zdaniem idiotyczne) umieszczenie go koło wizjera. W Dimage'u 5 miałem go tuż pod kciukiem i regularnie z niego korzystałem.
Ja i tak czekam na jeszcze kilka rzeczy, które spokojnie można by było zmienić w oprogramowaniu sterującym jak:
1. Lepsze działanie AWB w świetle żarowym
2. Dodanie ISO 50 i 80
3. Możliwość przekonfigurowania przycisku wyboru punktu AF na tryb zapisu zdjęcia (RAW/SHQ/...)
4. Ustawianie własnoręczne kiedy ma się uruchamiać SSWF
5. Dodanie prawdziwego szybkiego kasowania zdjęcia - w momencie gdy się wyświetla tuż po zrobieniu zdjęcia
6. Dodanie więcej tematów kolorystycznych tabelki z parametrami. To był oczywiście żart![]()
A co sądzicie o tym by przygotować taką listę życzeń i wysłać do centrali Olka ? Ciekawe czy by poskutkowało ...
Pozdrawiam,
Robert
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
heee , to znaczy wychodzi taki super aparat i nikt już by nie kupił nastepcy E-1
hej
-dowiedziawszy się, że już czeka kolejna wersja softu ochoczo podłączyłem puszkę do komputera i odpaliłem OlympusMaster... -rozczarowanie przyszło po minucie; cannot connect to server... -wariactwo, nijak nie mogę ściągnąć softu. Net działa, inne programy się łączą, OlyMast. w firewallu ma regułę zezwalającą [zresztą poprzedni soft mi ściągną], zrobiłem restart i reinstall wszystkiego i nic... macie Panowie jakis pomysł? [oprócz nowego systemu:/], bo już usiedzieć spokojnie z tym starym softem nie mogę![]()
[pozdr]![]()
Spróbuj na chwilę odinstalować firewalla, wgrać nowy soft i z powrotem zainstalować firewalla.