Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Akcesoria do C770 UZ

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Akcesoria do C770 UZ

Witam.
    Jako że zaczynam przygodę z C770 mam pytanie: czy proponowany zestaw http://tinyurl.com/q8oxq jest godny uwagi pod wzgledem jakosciowym,uzytkowym,finansowym itp...
    Jaś C770

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    główną słabością tego zestawu jest filtr UV Kinga ( polarka nie miałem więc sie nie wypowiem ) , reszta jest OK . Pozdr.
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam,
    mam pytanko: na czym polega "słabość" filtra UV Kinga?

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam.Proponuje tulejke(zamiennik oryginalu) www.foto-tip.pl a co do filtra UV Kinga to zgdazam się z przedmowcą, nienajleprza jakość nie używalem tego UV ale jest na necie wiele niepochlebnych opini na temat UV'ki Kinga. osobiscie to uzyam UV Hoya SHMC jest wielopowokowy z obydwu stron co zostaje nie bez znaczenia przy roznego rodzaju odblaskach i tzw "flarach".A cena filtra tez jest do "przelkniecia" Codo polarka to uzywam Polara Marumi-kolowy. I jestem zadowolony. Pozdrowienia.
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Akcesoria do C770 UZ

Ze statywu jakiegoś korzystałeś ?
    Masz jakieś doswiadczenia i uwagi?
    Jaś C770

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Akcesoria do C770 UZ

Cytat Zamieszczone przez Jaś
    Ze statywu jakiegoś korzystałeś ?
    Masz jakieś doswiadczenia i uwagi?
    Statyw mam ale taki nijaki stosowalem go tylko w domu ( zdjęcia makro kropelek wody itp.) mysle ze w terenie bylo by cięzko . a co do sugestii ad. statywu to jednak polecalbym kupic jakies drozszy statyw ( moj kosztowal jakies 30zł. ) to smieszna cena , powaznym mankamentem j takiego taniego statywu jest calkowicie plastikowa głowica , ktora nie chodzi zbyt plynnie przy malych ruchach i to moim zdaniem mocno utrudnia prace. Chyba jedynym pozytywem statywu za tą cene to to ze jest lekki ( 600g) Odradzam tanie statywy!! No chyba ze chcesz go uzywac raczej w domu i masz wiecej czasu na zabawe z ustawianiem , poprostu lekkie statywy mają to do siebie ze mimo nazwy "statyw" są niestabilne i byle nacisnięcie spustu w aparacie potrafi wywołac jakis mniejszy "wstrząs" , nie mowiąc juz o uzywaniu dlugich ogniskowych No chyba ze z wyzwalaniem na pilota.
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

Awatar k2
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: Akcesoria do C770 UZ

Cytat Zamieszczone przez Jaś
    Witam.
    Jako że zaczynam przygodę z C770 mam pytanie: czy proponowany zestaw http://tinyurl.com/q8oxq jest godny uwagi pod wzgledem jakosciowym,uzytkowym,finansowym itp...
    prócz tulejki, nic wiecje bym nie bral z fototipa. Fitry lepiej zainwestuj i kup lepszej firmy [chocby hama]
    Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|