Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Volleyball

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Żaden ze mnie fachowiec w tym temacie ale b.ładne jak na mój gust. Ciekaw jestem ile w sumie fotek zrobiłeś żeby wybrać te 4? I jakim sprzętem robione - czy był to E 500? Bo ISO spore a efekt niezły.
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    E-1 + przejściówka + manualny Sonnar 2.8/180 na monopodzie. Zrobiłem ok. 250-300 zdjęć, dokładnie nie wiem, bo na bieżąco kasowałem. A sprawie szumów - zdjecia są naprawdę mocno odszumione w Neat Image.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    199
    Moja galeria
    Dobre.
    Przede wszystkim widoczny jest ruch, napięcie, walka przy siatce, wysilek na twarzach, wysiłek w ułożeniu ciał, poświęcenie, spięcie, koncentrację, widać atak i obronę.
    Kiedyśpróbowałem z ciekawości focenia sportu (jako amator), w erze analogów. Ciężki, jak dla mnie, byłby to kawałek chleba. Aby ustrzelić coś znośnego, to trzeba było kilka filmów wywalić i to przy nadzwyczajnej koncentracji. Praca z obiektywem o długiej ogniskowej jest zupełnie inna niż przy normalnej, wymaga bardzo dużej koncentracji, wysokiej czułości, pilnowania głębi ostrości, unikania poruszenia (nawet na statywie). Chyba trzeba do tego mieć charakter.
    Zdjęcia świetne.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Re: Volleyball

Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Zdjęcia lekko wykadrowane i przemielone w Neat Image dla usunięcia szumów (iso 1600). Co sądzicie?
    Mi się podoba. Pasowałyby -- w moim odczuciu -- do jakiegoś artykułu w gazecie, albo na portalu (mam nadzieję, że potraktujesz to jako komplement :-)

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    Dobre.
    ... wysilek na twarzach, ...
    no wlasnie z tym sie nie zgodze, bo poza 1 fatką to niewstety twarzy zawodnikow nie widac, chowaja sie za tasmą z reguły. dynamika jak najbardziej, ale mi wlasnie tycvh twarzy brakuje. pozdro

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Nib - dodatkowo jeszcze jedna fotka z twarzą, a może raczej z kawałkiem twarzy zawodnika. Niestety wyżej nie mogłem już się wspiąć, zeby fotografować pod innym kątem.

http://arturo.serv01.net/olympus/upl...a-Resovia5.jpg

Pozdrawiam

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    no wielkie dzieki :P twarzy calej nie widac ale mozna domyslec sie jaki grymas jej towarzyszy pozdrawiam

jacek2004
    Gość
    Fotki bardzo dobre, gdybyś nie powiedział o odszumianiu to zapewne nikt by nie podejrzewał że to ISO 1600, bo jakość jest ok.

Nasuwają mi się nastepujące uwagi:
    1. ponieważ nie widać podłogi to nie ma odniesienia do wysokości wyskoków tych zawodników
    2. właściwie ma związek z uwagą nr 1, przydałyby się szersze kadry, wtedy reportaż stałby się bardziej dynamiczny.
    3. przydałyby się również ujęcia z miejsca gdzie oś obiektywu byłaby równoległa do siatki.

| OlyJedi Awatar szklarz
    Mieszka w
    Tarnów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    jak to sa zdiecia z e-1 to sa kiepskie.
    odwieczny problem olympusow z szumem.
    Pozdrawiam
    Adam Gandziarowski

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów