Z kontynuacją tego tematu poczekaj na trochę zieleni. Bo teraz to tylko np. przebłyski światła słonecznego zza chmur ratują kadr. I te krzyże nam pokaż ładnie - nawet teraz - na górze byłem 15 lat temu bodajże![]()
Z kontynuacją tego tematu poczekaj na trochę zieleni. Bo teraz to tylko np. przebłyski światła słonecznego zza chmur ratują kadr. I te krzyże nam pokaż ładnie - nawet teraz - na górze byłem 15 lat temu bodajże![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
15 lat.....kawal czasu......zdjecia 3 krzyzy beda za kilka dni. A na wiosne i w lecie pokaze Kazimierz w cieplych barwach, zdjecie bedzie z tego samego miejsca ,ale mam nadzieje ze juz w ciut lepszej kondycji technicznej![]()
![]()
Co do jaramrkow o ktorych pisales, he he to tez ciekawy temat, rozni ludzie (dziwni ) sie tam przewijaja....
E 300
khak,
przesylam Tobie dwa zdjecia wykonane prawie ze w tym samym miejscu, pierwsze pochodzi z soboty, drugie wykonane dzisiaj. Popatrz, to sa winnice, skadinad piekne wygladajace bezlistnie, pieczolowicie przygotowane do wiosny, lata i zbiorow. Zwroc uwage jaki wplyw ma swiatlo na efekt koncowy zdjecia.
Porownywanie zdjec skapanych w swietle, i to wcale nie ma byc swiatlo pelni sezonu Wloch czy Hiszpanii, a subtelne, delikatnie oswietlajace, tworzace swiatlocienie, nadajace fotce klimat.
Ciekawy jestem Twoich wrazen.
Pozdrawiam,
excel
1.
2.
![]()
Dzieki za fotki porownanwcze. Istotnie sa zasadnicze roznice . To samo miejsce ale nie to samo. Przez brak doswiadczenia nie potrafie odpowiednio nazwac roznic miedzy nimi.Ale rozumiem/widze co chcesz pokazac.
Gorne przez brak swiatla jest jednolite ,plaskie no i....."ponure" ...
Dolne jest juz czytelne, powycigane szczegoly(szkielety altanek) widac ze to winnice ,lub jakas inna ,wazna dla kogos uprawa. Podoba mi sie odznaczona linia cienia oplatajaca wzgorze za granica z winicami. Obudzona swiatlem tafla wody rozni sie od tej z gornego zdjecia . Faktycznie swiatlo jest delikatne ,przez co lekko ujmuje , utrawalony na zdjeciu krajobraz.
E 300