Witam
Poniewaz to moj pierwszy post - Witam wszystkich![]()
Po krotce opisze moj dylemat z poszukiwaniem aparatu, mam nadzieje ze w jakis sposob bedziecie mogli mi pomoc.
Do czego aparat:
- zdjecia architektury, budowli itp
- zdjecia wnetrz, wyposazenia
- zdjecia wystawianych przedmiotow na allego, nie chodzi mi o super zoom ale o ukazanie przedmiotu jak z najlepszej strony
- zdjecia aut ( zarowno ogolne jak i detale )
Od wielu lat uzywam zwyklej cyfrowki Olympusa, nawet nie wiem jaki to model bo napisy na obudowie sa zatarte, swoje lata juz ma. Myslalem o kupnie czegos lepszego z cyfrakow i po przejrzeniu asortymentu najbardziej sklonny bylem do CANON PowerShot S2 IS. Pozniej wyczytalem gdzies ze w okolicach maja ma sie pojawic 3 edycja tego aparatu wiec postanowilem troche poczekac na redukcje cen.
W miedzy czasie dalej przegladalem strony i zaczalem sie zastanawiac czy nie lepiej bedzie jak dorzuce jeszcze troche i kupie lustrzanke. Jedni mi tak radza, inni zas odradzaja. Wiem ze to duzy krok naprzod ale moze warto zrezygnowac z hybrydy na rzecz lustrzankiTym bardziej ze mam mozliwosc odliczenia vatu.
Przegladajac troche asortyment lustrzanek najbardziej sklonny jestem do Olympusa E300/E500. Nie ukrywam ze oferta Olympusa daje mi jasne spojrzenie a inne firmy robia mi metlik w glowie.
Ciekawa oferta ( tak mi sie wydaje ) jest zestaw body + 2 obiektywy:
http://www.allegro.pl/item93059041_o...gwarancja.html
I w tym momencie chcialbym rozpoczac dyskusje![]()
Co sadzicie o takim wyborze?
Warto sie pakowac w takie koszty czy moze pozostac przy jakies hybrydzie?
Jezeli nie lustrzanka to jaki aparat z Olympusa mozecie polecic?
Czym kierowac sie przy wyborze?
Hmm wiecej pytan mam nadzieje wyjdzie podczas dyskusji.
Moze jakies inne firmy? No ale w to nie wierze, przeciez to forum Olympusa![]()
Serdecznie pozdrawiam i prosze o pomoc![]()