hmmmm dziwne przecież preteki się nie psują , wymień na nową bo mają wieczystą gwarancje.
hmmmm dziwne przecież preteki się nie psują , wymień na nową bo mają wieczystą gwarancje.
Cheetah? O "zwykłych" faktycznie czytałem różne opinie. Te x80 rzeczywiście maja wieczystą gwarancję. Zresztą... "niezniszczalne" samochody bywają awaryjne, Olki miewają FF/BF, Pretec czasem też padnie...Zamieszczone przez excel
Pozdrawiam,
Piotr.
P,
przepraszam, to "high speed" CF.
Pozdrawiam,
excel
Dostałem dzisiaj przesyłkę z Pretec Cheetah 1GB i ... jest wolniejsza od Cheetach 512MB, którą mam od prawie roku. Pełen burst zrzuca mi w niecałe 10 sekund wolniej, czyli w 31 sekund. To jest niemal 50cio %wa różnica. Zanim uderzę mailem do sprzedawcy, czy mogę prosić sznownych klegów i koleżanki dysponujących E1 i szybkimi kartami 1GB o mały teścik? Ile czasu zajmuje wam opróżnienie w pełni zapchanego bufora? Będę wdzięczny :P
Pozdrawiam,
Piotr.
Hmmmm. Coś kiedyś wspomniałem ,że 512 to najsprawniejsze karty, rzecz podobno udowodniona praktycznie - teoretycznie tez da sie to wytłumaczyć. , normalne ,że czym większa tym wolniejsza
Niestety mam 2 x 512 + 256 wiec nie pomogę.
A miejsce produkcji obu kart takie same ????
Obie poskładane na Tajwanie. A czemu czym większa tym wolniejsza? Poza wym powinna teoretycznie wyciągać 12MB/s. Niech by było nawet 10MB/s (czego i tak bym nie sprawdził) a wydala ledwie z czterema
PS. zamknęli naw wątek o obiektywach i chipach. A mogło być tak ciekawie...![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Hmmmm, z tego co mówisz różnica jest koszmarna. może warto by spróbować ją wymienić.
A ja kupilem jednak Kingstona 2 GB Elite Pro z chwilowego braku funduszy na coś lepszego, a że pilnie potrzebowałem dużej karty i nie narzekam, zrzut pełnego bufora zajmuje 21 s. A jak sie zepsuje to mam gwarancję bo kupowalem na miejscu.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
ja zamierzam kupic poczciwego Kingstona 1 GB kosztuje 110 zl, mi starczy napewno. Oczywiscie nie pogardzilbym 2 GB ale musialaby kosztowac ponizej 200 zl czyli w granicach moich mozliwosci.
E 300
apropos , warto kupowac 1 GB uw cenie okolo 80 zl brutto-zeby nei bylo watpliwosci plus koszt przesylki ? moze uzywana, ktos zamienia na wieksza.....
E 300