Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Wątek: Kingston czy Sandisk? [z E1]

robin102
    Gość
    Piotrze P no i ja kupiłem tego preteca 1GB u tego samego sprzedawcy i z przykrością stwierdzam ,że ta karta nie ma nic wspólnego z dwoma pretecami 512 którch do tej pory używalem . To SHIT jakiś , normalnie towar na rynki trzeciego swiata , albo najzwyczajniej podróbka tej porzadnej marki. Tandetne wykonanie , obudowa nie trzyma wymiarów .Sprawdzałem mikrometrem bo w slot jakoś dziwnie wchodzi w obu aparatach. Zamulaona jak trzeba , tandetna nalepka, szajsowne opakowanie. Brak numerów fabrycznych , niechlujnie przyklejone nalepki. Poprzednie karty to szczyt precyzji i dokładnosci produkcji. Koleś ma 1GB kupioną rok wcześniej i jest taka sama jak moje 512 stki tak co teraz kupilem w niczym jej nie przypomina. A myślałem żeby kupić Sandiska albo Hame. Qur..... mać i tak to jest jak się coś zachwala.
    Do rozwikłania pozostanie zagadka czy to produkt orginalny , ale wtaroj sort na nasz rynek , czy podróbka- mam nadzieje , że nie. te poprzednie karty były przywiezione z USA hmmmmm

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja planuje kupic sobie Kingstona 2GB Ultimate x100 (CF/2GB-U) mam nadzieje ze nie bede musial bluzgac w tym watku jak kupie...

robin102 wieczorem jak bede w domu to specjalnie dla Ciebie zapodam ciekawego linka

/EDIT cholerka nie moge znalezc tego linka
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Ja używam Kingstonów - zwykłego (pomarańczowego) 512 MB i szybkiego (niebieskiego) 1024 MB. Zero problemów jak na razie. Od ok. 9 m-cy aparat zawiesił się z 5 razy - ale nie wiem czy to wina karty, czy aparatu. W każdym razie - zdjęć z kart nie straciłem nigdy.

Mieszka w
    BD
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Od ponad roku używam kart KINGSTON’a w wersji HS i żadnych problemów i oby już tak zostało.
    OLYPUS E-1 , ZD 14-54 , ZD 50-200 , 2 x OLYPUS FL-50R , E-300 , E - 420 , OLYPUS FL-36 , ZD 14-45 , ZD 40-150, PEN E-PL3 , MZD 14-42, Sigma 50 DG EX HSM

robin102
    Gość
    problemów nie ma bo ta nowa karta działa , chodzi o to że jest to zupełnie inny produkt niż te co kupione wcześniej

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    robin 102, też mam tego dziwnego preteca 1 gb, bez numerów seryjnych itd... ciekawe jak się będzie dalej sprawował, na razie jest ok, ciekawe czy kupiłem u tego samego sprzedawcy?
    Pozdrowionka

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    mój tez nie m numerów, czy możecie podać nazwę sprzedawcy ?
    było sobie życie

robin102
    Gość
    Pierwszy link do karty porządnej , czyli takiej jak mam512 stki i kolega 1 GB
    http://www.allegro.pl/item102173322_..._sek_fvat.html
    Drugi link do tej bardzo dziwnej , moim zdaniem robionej na nasz rynek, dziadostwo jak trzeba.
    http://www.allegro.pl/item101840954_..._12_mb_s_.html

Awatar pleg
    Mieszka w
    Legionowo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

karta

Cytat Zamieszczone przez muerte
    Od ponad roku używam kart KINGSTON’a w wersji HS i żadnych problemów i oby już tak zostało.
    Ja używam również Kingstona - Ultimate 1Gb dałem za nią 180 zł i jestem zadowolony. Polecam
    E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No tak robinie 102 ja zakupiłem to właśnie dziadostwo... niestety.
    Pozdrowionka