Jestem po słowie ze sprzedawcą. Zaraportuję jak się sprawa skończyła.Zamieszczone przez robin102
Jestem po słowie ze sprzedawcą. Zaraportuję jak się sprawa skończyła.Zamieszczone przez robin102
Pozdrawiam,
Piotr.
P:
E-1 + Sandisk II 2 GB:
RAW: 31 s
SHQ: 22 s
KaarooL to mamy kolejną zagwozdkę. U mnie zrzutka pełnego bufora na 512tke zajmuje 21s bez względu na format. Na 1GB 31s bez względu na format... luc4s tobie zabrało 21s na Kingstonie SHQ czy RAW?
Pozdrawiam,
Piotr.
P:
mam identyczną kartę Pretec Cheetah 1Gb i czasy mam identyczne jak u Ciebie.
Ooops...
Odesłałem swoją dzisiaj, zobaczymy co będzie. Niemniej prawdopodobieństwo, że jest sprawna rośnie, jak widzę...
Pozdrawiam,
Piotr.
21 s na SHQ a na 32 s na RAW, czyli tak jak u KaarooLa +/- 1 s bład pomiaru![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
na sandisk II 512 pomiary takie same, z Tiffami zeszło prawie minute....
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Odebrałem dzisiaj kartę ponownie. Sprzedawca nie dopatrzył się w niej niczego złego. W świetle Waszych pomiarów (za które dziękuję) i testu na dpreview nie ma żadnych podstaw aby mu nie wierzyć. E1 nie wyrabia poprostu z szybkimi kartami. Ciekaw tylko jestem, dlaczego na Cheetah 512 czas miałem krótszy o 10s niż na 1GB...![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Piotrze P już o tym pisałem ,że 512 są sprawniejsze , sprawdzałem to dawno dawno temu , mało są sprawniejsze nawet od 256, dlaczego ??? technologia , technologia i jeszcze raz technologia. Piotrze nie pytaj skąd to wiem i ,żebym koniecznie udowodnil twierdzenie, bo zabylem ,gdzieś dawno temu czytałem w branżowym piśmie (nie o foto) duży atykól o produkcji pamięci flasz i ich zastosowaniach także profesjonalnych.
Może chodzi Ci o to a może nie, ale dawno temu (1/2004), to Chip w swojej "Wielkiej Księdze Testów" umieścił test kart flash, min. CF i wśród nich także Preteca - zarówno 512 MB HS jak i 1GB HS.Zamieszczone przez robin102
cyt:
"Testy polegały na pomiarze czasu zapisu na kartę CF serii czterech zdjęć w formacie RAW (objętość sumaryczna 23,4MB)".
Aparatem użytym podówczas był N... D70.
Różnica pomiędzy ww Pretekami sięgała właśnie ok10s. na korzyść ..... no?
512 oczywiście.
A tyle złego ostatnio mówi się testach Chipa..![]()
pa.