no ostateczne starcie za 4 dnii nawet nie probujcie mnie przebijac
jacek ile dales za 7-14 jesli mozna wiedziec i gdzie kupiles?
no ostateczne starcie za 4 dnii nawet nie probujcie mnie przebijac
jacek ile dales za 7-14 jesli mozna wiedziec i gdzie kupiles?
Niezle, a mi sie marzy 11-22.
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
W sobotę robiłem małą fuchę (fotki we wnętrzach) z użyciem ZD 7-14. Na spokojnie ze statywem, z wstępnym podniesieniem lusterka, na ISO 100 i f8 - obraz ostrzejszy od skalpela plus darmowa plastyka od Olympusa. Powiem jedno Zuiko Digital 7-14 warte jest swojej ceny![]()
Nie tak dawno kupiłem sobie E-300, Heliosa 58/2 oraz Tair'a 135/2.8 - w przyszłym roku czeka mnie jeszcze zakup jakiegoś szerokiego obiektywu do krajobrazów. Na razie do tego celu służy mi stary HP 912Mam kilka pomysłów i nie wiem, co będzie najlepsze... zależy mi TYLKO na szerokim kącie - możliwie jak najszerszym.
- ZD 14 - 45 (ponoć niezły, duży, z metalowym bagnetem)
- ZD 14 - 42 (mały, lekki, plastikowy bagnet)
No i na tym się kończy. Cena ZD 11-22 czy choćby 14-54 jest zabójcza. O ZD 7-14 już nie mówię, poza tym do plenerów niebardzo (brak gwintu do filtrów). Sigma 10-20 chyba nie występuje w wersji do E-systemu i też piekielnie drogaA może wie ktoś, czy Olympus ma w planach wypuszczenie przystępnej cenowo stałki do krajobrazów? Marzy mi się takie 10 albo choćby 12 mm
Jeśli nie, to będzie trzeba jednak kulać kasę na KITa.
http://www.olympus-esystem.com/dea/p...o_lens_eng.pdf
masz mapę obiektywóch. W planach jest ultraszeroki zoom dla ubogich.
pzdr
Jak pięknie napisane! Z tego, co widzę, powinien być w 2008 roku. Nic, tylko kulać pieniążki i czekaćZamieszczone przez pietro77
![]()
Wreszcie nabylem 7-14mm, (przy okazji wycieczki do USA), i musze powiedziec ze uzywa sie go rewelacyjnie, chyba jedyne minusy to waga szkla i bliki.
Jak ktos chce obejrzec pare zdjec z niego to zapraszam do galerii
http://kubica.deviantart.com/gallery/
6 pierwszych zdjęć pochodzi wlasnie z tego obiektywu, jak ktos nie lubi techniki HDR to nie zagladac![]()
Wrzuć do galerii na forum to ocenimyZamieszczone przez qbic
![]()
Skoro kupiony w USA, to z ciekawości - ile to wyszło?Zamieszczone przez qbic
Może coś jeszcze więcej o wrażnieniach z użytkowania tego szkła?
Jak z nim pracuje AF?