Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: tanio fl-36

robin102
    Gość
    prosze bordo - myśle ze można by jakąś spółdzielnie założyć, dalej chcę kupić body i obiektyw. Spróbujcie wstępnie wysądować .Mimo ,że gość na stałe jest w USA sensownie i sprawnie się z nimkoresponduje, w sumie dzonil też do mnie . Z usa to nic nie kosztuje.Podrzucam link na użytkownika allegro.

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3732787

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Robine napisał:
    Z E-1 z 14-54 za 3099 zl to już historia to chyba było za czasów jak Eurokolor bankrutował i syndyk czyścił magazyny.
    Chyba nie masz racji. Mają to (e-cyfrowe.pl) w ofercie promocyjnej, do tego jeszcze E1 w kilku konfiguracjach (z kartą, torbą, fleszem itd.) więc najprawdopodobniej oferta aktualna (nie dzwoniłem, bo nie jestem zainteresowany). Sprawdziłem ile u nich kosztuje obiektyw 14-54. Cena - 2429 zł. E1 z tym obiektywem kosztuje 3099zł. Czyli samo body E1 wychodzi... 670zł!!!!!!!!! Panowie, to są jaja.

Dobrze, że Olympusowi skończyły się zapasy magazynowe tej lustrzanki, bo przedwakacyjna oferta sklepów tak by wyglądała: "Polecamy znakomity, jasny zoom 14-54 w cenie 2200 zł. Do tego zamiast zadniej zatyczki dodajemy profesjonalne body E1". .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    Jutro z rana ich podręcze telefonem - zobaczymy jak to jest naprawdę ?? W stanach na ebay można kupić ponizej 1ty $ to może i unas , wszak to staroć , ale mi by się przydał taki Zenit , lubie czołgowe rzeczy.
    Kurde wlazlem na tą stronkę i niby rzeczywiście maja za 3,1 tys zł . No to mam noc nie przespaną . Kurde przydalby się caly apart . Może ktoś chce kupić same body E1 za 1700 zl ????

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    prosze bordo - myśle ze można by jakąś spółdzielnie założyć, dalej chcę kupić body i obiektyw. Spróbujcie wstępnie wysądować .Mimo ,że gość na stałe jest w USA sensownie i sprawnie się z nimkoresponduje, w sumie dzonil też do mnie . Z usa to nic nie kosztuje.Podrzucam link na użytkownika allegro.

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3732787
    Potwierdzam solidnosc sprzedajacego - kupilem od niego FL-50 za 1500 poza allegro i nie bylo zadnych problemow. To dwoch braci - jeden mieszka na stale w stanach, drugi w Gliwicach i tak handelek sie kreci
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam

Również potwierdzam uczciwość sprzedającego.
    Nabyłem FL-36 za 850 zł z pobraniem. Wszystko w porządku.

Pozdrawiam.
    E-M5 12-40 60

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    a jak cos padnie to jak wyglada sprawa gwarancji?
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    a jak cos padnie to jak wyglada sprawa gwarancji?
    a OP nie daje rocznej gwarancji na sprzęt kupiony na całym świecie ?
    było sobie życie

robin102
    Gość
    Daje gwarancje na rok światową o ile ma się prawdziwy dowód zakupu , a ten gość daje rachunek ze sklepu gdzie się zaopatruje.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Jest jeszcze inaczej. Gwarancja jest ważna na warunkach jakie ma zapisane. Tzn. gwarancja z krajów europejskich dwuletnia jest wazna w Polsce 2 lata. Gwarancja amerykańska roczna, jest ważna rok. W dodatku za zasadach kraju w którym sprzet był kupiony. Tzn. jesli był kupiony w UK to nie jest potrzebny nawet paragon ani faktua, bo tam dowodem zakupu jest nawet potwierdzenie przelewu itp. Zasady są jednolite na całym świecie. Gwarancja polska jest ważna dwa lata w USA.
    M.in. dlatego sprzet w Europie jest nieco droższy niż w USA. Gdyby doliczyć koszt gwarancji rozszerzonej 2 letniej w USA, to okazałoby się, że jest zbliżony do ceny europejskiej.