Zamówiłem ostatni egzemplarz E-300ale sprzedawca nie był mi w stanie odpowiedziec na pytanie czy aparat posiada wstępne podnoszenie lustra....
Czytałem że niektóre modele E-300 posiadaja niektóre nie. Prosze o podpowiedzi.Dziekuje i pozdrawiam
Zamówiłem ostatni egzemplarz E-300ale sprzedawca nie był mi w stanie odpowiedziec na pytanie czy aparat posiada wstępne podnoszenie lustra....
Czytałem że niektóre modele E-300 posiadaja niektóre nie. Prosze o podpowiedzi.Dziekuje i pozdrawiam
o ile dobrze pamietam jak wgrasz najnowsze oprogramowanie to jest cos takiego ( http://www.olympusclub.pl/forum//vie...oszenie+lustra ).
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Oczywiście ,że z nowym softem jest tylko po co ?? użyłem tego 2 razy !!!
no wlasnie... ja rozumiem ze np. jakas szerokoformatowa mamiya (ktora ostatnio mialem przyjemnosc sie bawic) to tak, ale przy nowoczesnych lustrzankach cyfrowych to jakos nie rozumiem zastosowania....
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jak to?? W cyfrze nia ma trudnych czasów?? Lustro nie kłapie i nie robi wibracji?? Załóżmy, że chce zrobić nocną fotkę z ręki w czasie 1/8s - podniesienie lustra się nie przyda? Albo jak bysponuję tylko namiastką statywu... Skoro w tradycyjnych lustrzankach to się przydaje (z powodzeniem stosowałem) to dlaczego nie w cyfrze?? Tylko nie piszcie, że zawsze mogę powtórzyć jak wyjdzie nieostre...Zamieszczone przez Jeronimo
Pozdrawiam...
no ja myslalem ze jak mam statyw to w nowym sprzecie (czyt. olku) to az takiego znaczenie to nie ma.....Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
/EDIT
moje glowne zboczenie to nie ruszanie sie nigdzie bez statywu![]()
ktotek nie żeby jaja robił ,ale nocna fotka z ręki , tego jeszcze nie próbowałem.
Zróbcie sobie taki test:np.krajobraz
zdjęcie ze statywu +połówka+polarek - F16-22 z podniesionym lustrem
migawka wyzwolona pilotem
to samo bez podniesionego lustra i migawka wyzwolona recznie
powiększcie oba do wielkości rzeczywistej i porównajcie ostrość
Nie wyobrażam sobie nie mieć tej funkcji w aparacie , dla mnie niezbedna
do zdjec makro(prócz robali oczywiście) i krajobrazu
E300+14-45+40-150+50/2Macro,Canon FD system
a jednak sie z przdmowcami nie zgodze. Fotografowalem sztuczne ognie na ogniskowej 150, byly daleko. Nigdy nie wiesz jak sie w to wstrzelisz. Niestety bez podnoszenia lustra byla kicha, porozmazywane trajektorie (wezyki), a z podnoszeniem, slicznie proste(no chyba ze sama specyfika ogni byla "wezykowa")
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Słuchajcie a czy ktoś może mnie oświecić i wytłumaczyć mi co takiego to wstępne podnoszenie lustra? Pierwszy raz w zyciu o tym slysze.
To się jakoś włącza czy jak...?
E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2