Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Jak pan Wantuch robi taaaakie powiększenia z E-1?

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Rafał Czarny - pomiarkuj się chłopie z osądami, żeby gadać żle na czyjś temat trzeba nieco więcej wiedzieć o rzeczy, fotki z E-1 można w większości przypadków śmiało interpolować (R- powiększać) do formatu A2 i 300 dpi bez widocznej utraty jakości, nie będę objaśniał w milimetrach - tego można dowiedzieć się... , wystarczy do tego "zwykły" photoshop i kilka prostych ruchów myszką... Wantuch w większości przypadków robi black and white a tu sprawa jest jeszcze prostsza, nie będę objaśniał szczegółów i teorii zapewniam wszystkich niedowiarków że można spokojnie... Apeluję nie wpadajcie w manię wieeeeelkiej matrycy i ilości megaaaapikseli, to chyba po przjściu na cyfrę największa głupota jaką zauważyłem u użytkowników "syfraków", róbta chłopy foty!!!.
    Pozdrowionka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Piszesz, ze nie sledzisz poczynan Wantucha a zarzucasz mu klamstwo i lapowkarstwo. By pisac tak o kims czeba miec mocne dowody.
    czesc.Ch.
    Nie zarzuciłem Wantuchowi łapówkarstwa. A tylko to, że bierze pieniądze od Olka. To w sumie żaden grzech. Jeśli myślisz, że gość za darmochę wozi się po Polsce na jakieś gówniane wykłady promujące E330, to jesteś naiwny jak małe dziecko. Może wierzysz, że Pan Wantuch robi to w czynie społecznym? Śmieszny jesteś, jak Genowefa Pigwa.

Mozna robic wielkie wydruki nawet 4x6 metrow z 4Mp sa na to sposoby w druku a wczesniej oprogramowanie. Mozna o tym poczytac wszedzie.
    Pewnie, że można. Tylko po co, jeśli jest możliwość fotografowania sprzętem z wielkomegowymi matrycami. Tak słabo Olympus płaci za wykłady, że Pan Wantuch nie może sobie pozwolić na lepszą kamerę? Dołek w ziemi też można wykopać gołymi rękami. Tylko po co, skoro są łopaty.[/quote]
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski
    Program o ktorym pisze (wczesniejsza jego nazwa to s-spline) dziala w sposob widoczny czasem na filmach sensacyjnych, kiedy to policja powieksza zdjecia i z pikselozy wylania sie gladkie zdjecie.

Mam nadzieje ze teraz zalapales i wiecej glupot pisal nie bedziesz
    Pozdrawiam
    Odpowiem pytaniem - tylko po co komplikować rzeczy proste.

To nie prawda, że programem komputerowym można wszystko. Nie pisz takich rzeczy, bo są ludzie, którzy być może w to uwierzą. Nie ma możliwości uzyskania takiej samej jakości foty z 5 mln, jak z 16 milionów. Nie ma cudów. To tak jak z odszumianiem zdjęć - niby pomaga na szumy, ale fota traci jakość.

Napisałem wcześniej:
    Jeśli obraziłem mistrza posądzeniem go o kłamstwo, to przepraszam.
    Faktycznie trochę się zagalopowałem. Więc jeszcze raz Pana Wantucha przepraszam.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

robin102
    Gość
    A ja sobie przeczytałem na spoko cały ten wątek i twierdze tak na zakończenie ,że Rafał ma sporo racji. Wszystko to po to żebyśmy kupowali , kupowali i jeszcze raz kupowali.A ,że Pan Wantuch robi piękne foty to sprawa oczywista.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Piekno zdjec P. Wantucha nie jest czyms oczywistym.. i nie wszystkim się podoba.

robin102
    Gość
    LubMich Fakt gusta są różne, trochę się zagalopowałem .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    niektore zdjecia Pana Wantucha sa rzczywiscie ladne (zwlaszcza ta seria z pomalowanymi cialami). Nie od dzis wiadomo, ze wszystko jest po to bysmy kupowali. To chyba normalne. Wszystkim na tym swiecie rzadzi komercja.

Kup najnowszego canona, kup najnowszego nikona, kup najnowszego olka !!!
    One sa jedyne i niepowtarzalne. Ten ma jako jedyny na swiecie matryce do gory nogami, ten jest najlzejszy, ten lezy najlepiej w reku.

Niestety malo osob z nas stac na uleganie pokusom reklamy, a jeszcze mniej na sprzet ktorym naprawde Pan Wantuch fotografuje.

A tak na marginesie, mysle ze Pan Wantuch uzywa E1 tak samo jak my malpek cyfrowych, do szybkich fotek, jako aparat do reki, przeciez nie bedzie latal po miesice ze studyjnym Linhofem

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    A tak na marginesie, mysle ze Pan Wantuch uzywa E1 tak samo jak my malpek cyfrowych, do szybkich fotek, jako aparat do reki, przeciez nie bedzie latal po miesice ze studyjnym Linhofem
    I dokładnie o to mi chodziło w moich postach.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Rafal- dokladnie Ci o to nie chodzilo, nie pieprz i "nie obrazaj mojej inteligencji"- to moj ulubiony cytat z "Ojca chrzesnego".
    Ale teraz powaznie, zwisa mi czym Wantuch foci. Takich jak Wantuch jest sporo i nie sa dla mnie autorytetami w doborze sprzetu. Sam dobieram sprzet do wlasnych potrzeb, bo jestem swiadomym uzytkownikiem tegoz sprzetu od lat.
    Nie potrzebuje sobie poprawiac humoru informacjami o tym kto i czym foci. Moje fotki psuja lub poprawiaja moj humor.
    Czasem fajne z Was chlopaki a czasem tak marudzicie jak Robin. ( to juz nie cytat, niestety).
    A moze to ja marudze i nie potrafie sie bawic?
    Czesc.Ch.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Chomsky - masz całkowitą rację. Nie bój się - potrafisz się bawić.
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.