Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Jak pan Wantuch robi taaaakie powiększenia z E-1?

robin102
    Gość
    chomsky chyba się obrażę ?????

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Jeśli myślisz, że gość za darmochę wozi się po Polsce na jakieś gówniane wykłady promujące E330, to jesteś naiwny jak małe dziecko. Może wierzysz, że Pan Wantuch robi to w czynie społecznym? Śmieszny jesteś, jak Genowefa Pigwa.

Pewnie, że można. Tylko po co, jeśli jest możliwość fotografowania sprzętem z wielkomegowymi matrycami. Tak słabo Olympus płaci za wykłady, że Pan Wantuch nie może sobie pozwolić na lepszą kamerę? Dołek w ziemi też można wykopać gołymi rękami. Tylko po co, skoro są łopaty.
    [/quote]

Drogi Rafale, czy mógłbyś prowadzic rozmowy na forum nie epatując "mega wypasionym" słownictwem znamionującym Twoje osobiste twardzielstwo.
    Ja byłem na takim "gównianym wykładzie" i uważam, że to niezła inicjatywa, można obejrzeć sprzęt, wypróbować obiektywy, zobaczyc jak pracuje człowiek do którego został Ci jeszcze kawałek drogi. Szkoda , że nie zorganizujesz sam jakiejś prelekcji, żebym mógł powiedzieć o niej gówniana.
    A co do tego dlaczego sie tak Pan Wantuch męczy Olympusem, to chyba dlatego, dlaczego wszyscy sie tu męczymy, bo lubią taki a nie inny sprzęt.
    Nie przepadam na przykład za Canonem, bo wszyscy za nim przepadają,a ja nie lubię tego co wszyscy jakoś.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Oto co Pan Wantuch powiedzial o E1:
    "For me E-1 is speed, comfort, quality and intuitive workflow. This is especially important when I am working on fine art nudes, important for my models when I can show them the effect right away. And finally important for me when I can quickly adjust the lights in studio.
    I worked on almost every comparable camera but E-1 has something that surpass the others - outstanding optics!
    And 4:3 proportion suit me very well."

Mysle ze nie jest az tak obludny zeby klamac az tak bardzo.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    odgrzeję temat w związku z wywiadem jakiego Pan Wantuch udzielił Grupie Fotografów Lubelskich w którym twierdzi (myślę, że raczej nie kłamie), że obecnie używa 3 aparatów fotograficznych do fotografii: Olympusów E1, E330 i E510. Z Linhoffa korzysta, ale bardzo rzadko, wiąże się to z czasochłonna obróbką. W wywiadzie udzielił także odpowiedzi na pytanie czym by focił gdyby nie miał Olków, ale na to pytanie odpowiedź napiszę później.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    A ja podejrzewam, ża Pan Wantuch kłamie. Niby oficjalnie używa Olka (dostaje za to kasę od Oly), a część fot robi jakąś wielkomegową kamerą. Cudów ni ma. Z gówna bata nie ukręcisz.
    Bredzisz. Znam się z Wackiem bardzo dobrze. Od czasu do czasu radził się co robić z RAWami. Jego zdjęcia pochodzą praktycznie tylko z Olka. Ma jeszcze Linhoffa, ale obiecuje że go odkurzy od 3 lat... Pierwszy album powstał z JPGów, czasem nawet niezbyt doskonałych technicznie. Specyfika fotografii Wacka Wantucha pozwala na sporą swobodę w powiększaniu.
    Same powiększenia robi Jakub Jewuła, którego nie lubię za krakowsko/naiwny sposób bycia, ale profesjonalizmu nie można mu odmówić.
    Co do powiększeń. Przy normalnym oglądaniu reprodukcji (bez nosa 10cm od zdjęcia) zazwyczaj potrzeba jakichś 4 megapikseli do zrobienia dowolnie dużego powiększenia.
    Polecam przeczytanie i poeksperymentowanie z tym:
    http://www.cdrom.pl/index.php?title=...or_megapikseli

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski
    odgrzeję temat w związku z wywiadem jakiego Pan Wantuch udzielił Grupie Fotografów Lubelskich w którym twierdzi (myślę, że raczej nie kłamie), że obecnie używa 3 aparatów fotograficznych do fotografii: Olympusów E1, E330 i E510. Z Linhoffa korzysta, ale bardzo rzadko, wiąże się to z czasochłonna obróbką. W wywiadzie udzielił także odpowiedzi na pytanie czym by focił gdyby nie miał Olków, ale na to pytanie odpowiedź napiszę później.
    Ja bym tylko chciał wiedzieć czy jest jakaś umowa Między Panem Wantuchem, a Olympusem Mam cały czas w pamięci artykuł Pana Wantucha jaki ukazał się jakiś czas temu w poczytnym czasopiśmie foto. Artykuł o E-1 był niezwykle stronniczy. Głosił same zalety E-1 przy okazji bagatelizując wszystkie wady. Drobnym maczkiem było napisane "artykuł sponsorowany"

Wybrał Olympusa z jakiś powodów, a powodów może być kilka i niekoniecznie związanych z fotografią Przynajmniej nie wszystkie

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dziwny wątek... A patrzył ktoś na billboard z bliska? Z bliska kaszanka, ale na to się patrzy z daleka.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

Co do powiekszen to z E1 spokojnie mozna zrobic 1,2m x 0,9m.
    Znajomy mojego kolegi grafik moja fotke wydrukowal na wielkoformatowym ploterze i jest rewelacyjna.
    Nie wiem jaka zastosowal obrobke tej fotki ale efekt koncowy jest super!

Pozdrawiam

MK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m

Ja bym tylko chciał wiedzieć czy jest jakaś umowa Między Panem Wantuchem, a Olympusem Mam cały czas w pamięci artykuł Pana Wantucha jaki ukazał się jakiś czas temu w poczytnym czasopiśmie foto. Artykuł o E-1 był niezwykle stronniczy. Głosił same zalety E-1 przy okazji bagatelizując wszystkie wady. Drobnym maczkiem było napisane "artykuł sponsorowany"

Wybrał Olympusa z jakiś powodów, a powodów może być kilka i niekoniecznie związanych z fotografią Przynajmniej nie wszystkie
    Za przeproszeniem wejdź na stronę i wyślij do Wantucha mail lub poproś RE dostaniesz telefon - jak będzie miał ochotę to udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi.

A Ty dlaczego wybrałeś Olympusa?

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73
    A Ty dlaczego wybrałeś Olympusa?
    Zoom'owi Olek płacił, ale teraz więcej płaci Nikon