Te możliwości zniknęły wraz z nowym firmware. W E330 na FW 1.0 udało mi się wejść w rzeczone menu.Zamieszczone przez marecki
Pozdrawiam
Te możliwości zniknęły wraz z nowym firmware. W E330 na FW 1.0 udało mi się wejść w rzeczone menu.Zamieszczone przez marecki
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Rozumiem że to pewne i że w e-330 nie da się tego zrobić?Zamieszczone przez RadioErewan
mente et malleo
Pewnie nie zniknęły, ale klawiszologia serwisowa jest inna.Zamieszczone przez marecki
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
w e500 licznik działa. przez niecały rok zrobiłem ponad 15000 fotek. a myślałem że mniej! i jestem pewien że to moje bo kupiłem nowy w sklepie. fajna sprawa z tym licznikiem.![]()
![]()
![]()
próbowałem zmienić iso w e500 i nie udało mi się. robi się to z menu licznika zdjęć? jak włącze ten licznik, przejde do strony 3 to mam napisane:
page 3
cs:
a79562161
mcs:
40116050121719005
i jak dam w lewo to pojawia mi się
D:
jak naciskam pokolei strzałki to przeskakuje mi tylko między stronami i nic pozatym. o co w tym chodzi. iso 50 by się przydało ale niewiem jak to zrobić. pozdro.
to proponuję przeczytać jeszcze raz i dokładnie, od początku. Na prawdę można trafić!Zamieszczone przez tao
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
ten ekran test to chodzi o ten którym włancza się licznik? jsśli wiesz dokładnie jak to się robi to pomóż, i jeszcze jedno zmiana ta rozszeża menu iso cz tylko jest ta jedna opcja i nie można korzystać z innych iso
pierwsza strona:Zamieszczone przez tao
aby Móc regulować czułość iso [i nie tylko jak mniemam] należy uruchomić ekran 'test';
1.uruchomić menu serwisowe
2.przejść do str.3 -przycisk 'iso'
3.nacisnąć kolejno; lewo 'metering mode' >góra 'wb' >prawo 'af' >dół 'iso' >spust 'shutter' >'ok'.
4. na ekranie 'test' strzałkami ^ wybrać 'program:10' strzałką > wybrać wartość 'item:0'
w e500: 'item:0' =iso50
'item:1'=iso64
'item:2' =iso80
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Niestety, w E-300 po aktualizacji firmwaru już nie można bawic się ISO, w E-500 chyba nie było ostatnio aktualizacji body. Miałem nadzieję że Oly zrobi nowy firmware do wszystkich aparatów i będzie można korzystać z tego co ukryte w menu serwisowym, a tu lipa, nadzieja matką...![]()
przeczytaj caly watek! nie odkryles nic nowego...
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać