witam,
wartość S (ta pod licznikiem zdjec) to prawdopodobnie liczba zdjec z uzyciem lampy,
S jak strobe. przynajmniej w mojej E1 się to zgadza.
pozdrawiam.
witam,
wartość S (ta pod licznikiem zdjec) to prawdopodobnie liczba zdjec z uzyciem lampy,
S jak strobe. przynajmniej w mojej E1 się to zgadza.
pozdrawiam.
Całkiem mozliwe, u mnie "S" pokazuje 3 i to by sie zgadzalo, bo tylko trzy zdjecia wykonalem z dedykowana lampa. reszte trzaskam niewykrywanym przez korpus Metzem.Zamieszczone przez bastian
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
tak to jest to. Sprawdziłem i działa.Zamieszczone przez bastian
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jeronimo: jakby ktos szukal tego OT'a tj. wypowiedzi o banerze to zapraszam tu denerwujacy baner
i przypominam ze od takich spraw jest inne forum/dzial!
6221 zdjęć w tym 2138 z lampą....od listopada czyli 4,5 miesiąca. Kiedy tyle zrobiłem nie mam pojęcia
![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Stanowczo za dużo , zostalo Ci jeszcze tylko 34563.
???Zamieszczone przez robin102
e-1 ma 100 tyś alb o 150 tyś wytrzymałości migawki jeżeli o to Ci chodzi
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
robin102Jak się zepsuje to pójdzie na serwis, po to mam 2 lata gwarancji, a po gwarancji gdy juz będzie to pewnie będę focił jakims E3 lub jeszcze czymś innym, aparat ma mi służyć do tego do czego jest stworzony, czyli robienia zdjęć a nie chuchania na niego.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
tak tylko przynudzam bo sam traktuje syfrak jakby był tam w środku filmik i cyrtolę sie z każdym ujęciem aby za dużo nie napstrykać. Dla mnie mój apart wystarczy na 10 lat bo robię około 4-5 tys rocznie, haaaa no i w sumie mam trzy aparaty.
page2
R: 006306 - licznik zdjęć
S: 000339 - licznik zdjęć z lampą błyskową
M: 000000 - licznik podniesienia lustra (było mapowanie)
U: 001399 - licznik ilości uruchomień ultrasonicznego czyszczenia matrycy
Wiedzialem ze oszczędny jestem i ze staram się najpierw obejsc obiekt z kazdej strony zanim pstrykne (no a sesje robie w RAW’ach czyli w sumie malo zdjec wychodzi) no ale się nie spodziewalem ze w ciagu roku zrobilem tylko tyle zdjec. Cos ten licznik dziwnie dziala... raczej po tej liczbie spodziewalbym sie ze zostal wyzerowany po upgradzie oprogramowania.
btw. czy ktos wie co oznaczaja numerki na stroniach 1 i 3 [page1, page3] ?
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać