Strona 38 z 40 PierwszyPierwszy ... 283637383940 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 393

Wątek: iso50, licznik zdjec i inne - menu serwisowe Olympus

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    jak ty to rozkminiles bo ja chyba glupi jetem ,pzdr.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    phiii , u mnie dopiero 17500 okolo , ta puszka jeszcze pociagnie,haha dopuki system nie padnie
    Ostatnio edytowane przez judasz ; 11.01.11 o 13:48 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Goro2001 Zobacz posta
    e520 kupiony styczeń 2009 (2 lata) 11999
    to dużo czy mało?
    ile ma 520 "żywotności"
    160000 klapnięć.Ale może dalej klapać.
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar ConradDS
    Mieszka w
    Rorvik Vikna Norge
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Przelecialem 38 stron wątku, przeczytałem "cały internet" i nic nie znalazlem jak wejsc w e-30 w tryb serwisowy zeby sie z tym iso chociazby pobawic. Twardy reset popelnilem i co to dalo niepowiem bo nie testowalem. Moze ktos wie jak wejsc do testowego? Znalazlem jeden sposob ale nie dziala w mojej puszce.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ConradDS Zobacz posta
    Przelecialem 38 stron wątku, przeczytałem "cały internet" i nic nie znalazlem jak wejsc w e-30 w tryb serwisowy zeby sie z tym iso chociazby pobawic. Twardy reset popelnilem i co to dalo niepowiem bo nie testowalem. Moze ktos wie jak wejsc do testowego? Znalazlem jeden sposob ale nie dziala w mojej puszce.
    Hm. U mnie działa normalny tryb serwisowy w e30 ale iso50 sie nie da ustawić

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    U mnie w e-620 to działa, więc u Ciebie w E-30 też musi:

-włączyć aparat
    -otworzyć pokrywę karty
    -wcisnąć równocześnie "MENU"+"OK" (wyświetla model aparatu i jakieś cyferki)
    -góra, dół, lewo, prawo, migawka, góra

Sprawdź czy na pewno robisz dobrze wszystkie kroki i czegoś nie mylisz

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Bez problemu udało mi się otworzyć menu serwisowe - mam na razie 5636 zkłapnięć w e-30 - prawie dziewica.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ale tu chodzi o zmianę ISO a nie odczyt ilości fotek

.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    A co chcesz w tym iso zmieniać?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar ConradDS
    Mieszka w
    Rorvik Vikna Norge
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A tak sobie chcialem pogrzebac w sofcie. nigdy nie mysleliscie jakby to bylo gdyby mozna bylo wejsc od kuchni i sobie male przemeblowanie zrobic w E muzgu, cos na wzor upgrade w DVD??? Ja ze jestem elektronikiem z zamilowania to czasami mnie korci. Jak bylem maly to wszystko rozkrecalem zeby zobaczyc co tam w srodku siedzi. Do czasu jak spalilem nowiutkie radio Julita II podlaczajac ojca sluchawki od czolgu . Oj **** bolala od pasa.

W starszych puszkach byl mozliwy taki myk:

1. Turn on your camera.
    This extra sequence only applies to the E-400/500; it does not work for any other E-Camera.
    2. Open the card cover door - you will see the warning as in screen 1 above.
    3. Press PLAY & OK buttons simultaneously.
    4. Press UP; DOWN; LEFT; RIGHT and then press the SHUTTER. If you now press any of the 4-way buttons you will see pages 1 to 4 on the LCD. Press the UP button to go to Page 1.
    5. Continue by pressing UP; LEFT; DOWN; RIGHT in sequence and end by pressing DOWN again. This will enter page three; it looks the same but is actually the test mode access page.
    6. Now press EXPOSURE COMPENTATION ; RIGHT; DOWN; SHUTTER; OK in sequence. This screen is shown:

7. To change the variables of PRG (255 in all) and ITEM (500 in all) use the 4-way controller as normal.
    For example set PRG to 10 and ITEM to 18 allows use of ISO 3200. Set PRG to 10 and ITEM to 0 allows use of ISO 50. It's possible to use many ISO numbers by changing ITEM variable from 0 to 20
    9. To save your selection press the OK button and the SET screen will be displayed for 2 seconds showing your choice.
    To exit simply close the CF door. In case of ISO alteration the set ISO number will be correct in the INFO screens after exposure but is shown as AUTO ISO in the menu screen for ISO change. The set ISO number will remain until you change the ISO setup via the MENU.
    If the button combination outlined in step 6 above does not work try this combination : EXPOSURE COMPENSATION; METERING: DOWN; SHUTTER, OK in sequence too.

| OlyJedi
    Mieszka w
    woj. łódzke
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Licznik zdjęć

Witam serdecznie Wszystkich
    Mam e520 i stan licznika R=011022 przez dwa lata ale nie w tym problem.
    Kupiłem nie dawno kartę CF używaną do tej pory używałem tylko XD stan licznika na wyświetlaczu był folder 101 i około tysiąca zdjęć czyli łącznie nie całe 11tys. Po włożenie karty CF licznik zmienił się na folder 102 stan zdjęć na przeszło 5000tys. czyli tak przeszło 10000 zdjęć do przodu. Czy jest możliwość odwrócenia tego stanu do pierwotnego ???