Witam !
Czy ktoś z Was uzywa osłony EP2 do E-1 i mógłby podzieliś się wrażeniami - czy warto płacić 100 PLN za ten kawałek gumy ? Fabryczna osłona trochę mnie rozrasza przy kadrowaniu, łapię za dużo światła z boku.
pozdr
wierzba
Witam !
Czy ktoś z Was uzywa osłony EP2 do E-1 i mógłby podzieliś się wrażeniami - czy warto płacić 100 PLN za ten kawałek gumy ? Fabryczna osłona trochę mnie rozrasza przy kadrowaniu, łapię za dużo światła z boku.
pozdr
wierzba
absolutnie warto!
jak kupilem to jej rozmiar mnie zszokowal... ale zalozylem, troszke sie trzeba przyzwyczaic i jest rewelka! stara spokojnie moge wywalic na smietnik.
kupilew w www.fotozakupy.pl za rozsada cene. pewnie 89 zl jak teraz.
absolutnie rewelka! jak mocniej docisniesz oko to odcina cale swiatlo z boku. poprawia skupienie i polepsza widocznosc.
ewidentnie warto.
mam nadzieje ze przekonalem
pzdr
Mam ten kawałek gumy od tygodnia. Czekałem ponad dwa tygodnie w "Fotozakupy". Napewno zdecydowanie jest to za drogie i można się bez tego obejść. Jeśli ktoś nosi okulary - to zdecydowanie się nie nadaje. W pierwszej chwili po założeniu niepodobał mi się mój E-1, z uwagi na wielkość muszli - ale musiałem uznać jej wyszszość. Aparat trzyma się bardziej oddalony od twarzy co jest na plus, bo nietłuści się ekran. Bardziej okala oko i nic nie zakłóca z zewnątrz. Wygląd stał się zupełnie odbiegający od reszty świata - jest to rasowa profesjonalna, budząca respekt machina. Mi ten oczodół nie sprawi że będę robił lepsze zdjęcia, ale mimo wszystko nie żałuję.
Dzięki ! Już zamawiam. W analogowych zawsze miałem muszlę i przyzwyczaiłem się.
pozdr
wierzba
muszla jest kozacka, zupełnie inny komfort pracy, lepiej się kadruje, nie mówiąc już o sytuacjach z podpiętą lampą.
"można się bez tego obejść" chyba tylko wtedy, kiedy nie miało się tego cuda w rękach. potem to już raczej nie można...
A ja już trzeci dzień czekam od informacji z fotozakupów, że towar wysłano i nic.
A co do okularów to noszę okulary ale jak robię zdjęcie to okulary idą do góry bo tak mi jest wygodniej.
Pozdrawiam
Olympus E-1 14-45, 40-150, FL-50