Strona 23 z 48 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 473

Wątek: STATYW do E... - wymieńmy się spostrzeżeniami

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ch4rlie Zobacz posta
    też go oglądałem ostatnio w FJ ten statyw, niestety po warstwie kurzu na nim raczej nie cieszył się zbyt dużym zainteresowaniem, poza tym w tej cenie masz według mnie lepszą propozycję, oceń sam:

http://www.agito.pl/statywy/velbon_s...14.325876.html

trochę spędziłem czasu na lekturze różnych statywów i opinii o nich i jakoś ten mi przypadł
    najbardziej do gustu,

pozdrawiam
    to ze sie kurzy nie oznacza czegos kiepskiego a malo popularnego. Okazje mialem osobiscie sprawdzic na polarach tiffena wszedzie polecane marumi, hoya a ten filtr jest rownie bardzo dobry tylko malo rozreklamowany.

I takie pytanie jeszcze, ile srednio aparat np e-3 bedzie wazyl z dobrym obiektywem i lampa ? okolo 3ch kg czy mniej lub wiecej? Chce na zas kupic a nie pozniej zmieniac co chwile...

| OlyJedi Awatar ch4rlie
    Mieszka w
    Legnica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    mówiąc że jest zakurzony, chciałem właśnie powiedzieć że jest mało popularny, a i w necie niewiele o nim można się dowiedzieć, a mając taki pieniądz do wydania lepiej kupić coś sprawdzonego, takie moje zdanie

ps. cały zestaw ok 2kg (body E-3, szkło 12-60, błysk FL-50)

pozdrawiam
    E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Co do mojego pytania wczesniejszego poszukalem troche w internecie i na form nikona znalazlem kilka ciekawych wypowiedzi. Generalnie pisali ze nie sa to zle statywy ale mozna miec lepsze. Moj wybor padl na Slik Pro 330 DX i taki tez dzis kupilem za 289 zl Pierwsze wrazenia bardzo dobre wszystko chodzi dobrze, nie trzeba sie nasilowac by krecic itp. Lekki (1.6kg) caly czarny i ma oslone na nogach na zime aby rece nie przymarzaly nam niestety brakuje mi jednak jednej banalnej rzeczy - pokrowca. Ale wezme pokrowiec sobie ze zwyklego prostego statywu za 50 zl ktory mialem wczesniej Drugim minusem moze byc to ze zatrzaski na nogach sa z plastiku ale wydaje mi sie ze raczej z lepszego gatunkowo

| OlyJedi Awatar lech2
    Mieszka w
    - GALICJA - Krakow
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta
    niestety brakuje mi jednak jednej banalnej rzeczy - pokrowca. Ale wezme pokrowiec sobie ze zwyklego prostego
    statywu za 50 zl ktory mialem wczesniej
    Za czas jakiś przekonasz się, iż pokrowiec na statyw to dodatkowy klamot który
    przeszkadza w operatywnym posługiwaniu się sprzętem.
    Statyw + pokrowiec, torba, aparat + obiektywy - nie za dużo w plener ... ?
    Pokrowiec na statyw - sprawdza się li tylko w transporcie - zaś w normalnym
    posługiwaniu się statywem, jest tylko przeszkodą.
    z Poważaniem .. Leszek Tańcula .. Kraków
    http://www.lechfoto.pl/
    http://www.kki.pl/lech/ggf/

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta
    Co do mojego pytania wczesniejszego poszukalem troche w internecie i na form nikona znalazlem kilka ciekawych wypowiedzi. Generalnie pisali ze nie sa to zle statywy ale mozna miec lepsze. Moj wybor padl na Slik Pro 330 DX i taki tez dzis kupilem za 289 zl Pierwsze wrazenia bardzo dobre wszystko chodzi dobrze, nie trzeba sie nasilowac by krecic itp. Lekki (1.6kg) caly czarny i ma oslone na nogach na zime aby rece nie przymarzaly nam niestety brakuje mi jednak jednej banalnej rzeczy - pokrowca. Ale wezme pokrowiec sobie ze zwyklego prostego statywu za 50 zl ktory mialem wczesniej Drugim minusem moze byc to ze zatrzaski na nogach sa z plastiku ale wydaje mi sie ze raczej z lepszego gatunkowo
    witam w gronie uzytkowników slika a tu masz fajne pokrowce tanio jak barszcz świetnie wykonane:

http://www.drong.abc24.pl/default.asp?kat=29478

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ekskjuze mła, czy ktoś z grona Formułowiczów dysponuje może głowicą GoldPhoto YH400 albo YH401 (kulowe)?
    W sensie, nie że chcę kupić, tylko zapytać o coś posiadaczy owych (jeśli tacy są).

Pytania są dwa:

1. Czy w komplecie z głowicą/statywem dostaliście trzy śruby mocujące (dodatkowo) głowicę do tej płytki na górze kolumny? Dokręcane od spodu. Chodzi mi o wkręty oznaczone jako "C" na załączonym rysunku.

2. Czy, mimo załączonej blokady (czyli po puszczeniu pistoletowej dźwigni, kiedy teoria mówi, że głowica powinna się zblokować) możecie nadal kręcić górną częścią głowicy? To znaczy kręci się ta część od wysokości "P" do góry, sama kula pozostaje faktycznie nieruchoma.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC00062.jpg
Wyświetleń:	299
Rozmiar:	23,9 KB
ID:	4687  
    Ostatnio edytowane przez raven66 ; 6.06.08 o 22:22
    "Wszyscy jesteśmy Morrisami" (Chuck Morris, Guantanamo, 1974)

Awatar IACEk
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam!
    Panowie, prosba o pomoc.
    Do konca czerwca musze kupic statyw.
    Na poczatku wybor padl na GoldPhoto YH324 i glowice 3D GoldPhoto YH420 ale niestety po kontakcie z kilkoma sklepami moge zapomniec ze go dostane, przewidziane dostawy koniec czerwca poczatek lipca - brak w kraju, no i tu pojawia sie problem, co w zamian?
    Myslalem nad Sherpa 600R lub jakas inna ale nie jestem do konca przekonany.
    Po przekopaniu calej reszty innych statywow doszedlem do wniosku ze najrozsadniejszym wyborem byl by Slik Pro 700DX ktory znalazlem najtaniej za 499zl. Czy ten model wart jest tej ceny? Jakie wady maja Sliki? A moze jest cos innego co byscie polecili? Cena jaka moge dac za statyw to jak widac max 500zl.
    Bede wdzieczny za kazda pomoc.
    Pozdrawiam
    Jacek

EDIT:
    Ten podobny troche do GoldPhoto a w zasadzie to wyglada tak samo ale nadal nie wiem czy to dobry wybor?
    http://www.allegro.pl/item378394993_...o_futeral.html
    Ostatnio edytowane przez IACEk ; 13.06.08 o 23:45

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lech2 Zobacz posta
    Za czas jakiś przekonasz się, iż pokrowiec na statyw to dodatkowy klamot który
    przeszkadza w operatywnym posługiwaniu się sprzętem. ...
    WildLight,
    Zgadzam się z opinią Lech2. Jeśli pokrowiec to chyba tylko do transportu. Jeśli już to życzyłbym sobie taki, który mógłbym założyć na plecy jak plecak i np. wyruszyć z nim w plener na rowerze.
    Kupując Slika Pro 330 DX otrzymałem do niego pasek i nie wiem czy nie jest to bardziej praktyczne rozwiązanie.

push
    Gość
    posiadam velbon'a 560tkę

- 54cm minimum to zbyt dużo.. max to jakiś metr
    - płytka mocująca : gwint uniwersalny ale bolec z przodu nie pasuje do miejsca wciskania bolca w e-510!!

+ mała poziomnica
    + pełna regulacja we wszystkich płaszczyznach (możliwe kadry pionowe)

ogólnie dostałem ten statyw , karte 2 gb i torbe na lustro i graty za jakieś 100zł w ramach promocji e-510 + dual kit.. Za 100zł opłacało się.. Osobno ten statyw w innych sklepach kosztuje jakieś 100/120zł i wtedy doradzał bym rozejrzenie się za czymś lepszym.

co do pokrowca to jest utrzymany w stylu "wędkarskim" zupełnie nieprzydatne gdy wsiadamy na rower , który osobiście uwielbiam i wykorzystuje praktycznie za każdym razem gdy ruszam w teren..
    Ostatnio edytowane przez push ; 14.06.08 o 12:27

| OlyJedi
    Mieszka w
    podlaskie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez IACEk Zobacz posta
    Ten podobny troche do GoldPhoto a w zasadzie to wyglada tak samo ale nadal nie wiem czy to dobry wybor?
    http://www.allegro.pl/item378394993_...o_futeral.html
    Wystarczy dokładniej przeczyczać ten wątek.

O tym statywie już było.

https://forum.olympusclub.pl/showthr...t=4652&page=14

Pozdrawiam.