Potraktuj to jako nauczkę. Wyrzuć go na śmieci (sorry, oddaj do recyklingu) i kup porządny.
Potraktuj to jako nauczkę. Wyrzuć go na śmieci (sorry, oddaj do recyklingu) i kup porządny.
Śledziłem uważnie to co tutaj piszecie i poszedłem za namową (moim zdaniem większości głosów), żeby na statywie nie oszczędzać i odpuściłem sobie Velbon za 75zł. Prześledziłem ceny w internecie Velbon Sherpa 600R - tam najtaniej jest 279zł i popędziłem do pobliskiego sklepu Foto. Tutaj niespodzianka - 380zł. Znowu do internetu i udało mi sie odnaleźć w Euro AGD za 279zł. Zamówiłem wczoraj w sklepie, dzisiaj pojechałem po odbiór. Nie piszę żeby się chwalić (no może troszeczkę), ale dostawiam kreskę do tych co wybrali Sherpe i szczerze polecam.
Też mam 600R, dziewczyna zdążyła już zgubić szybkozłączkę, zamówiłem 2nowe, wraz z przesyłką niecałe 90zł :/
"spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"
Zapomniałem dodać, że ze względu na cenę kupno statywu się odwlekało... I w zasadzie Sherpa jest prezentem urodzinowym od mojej żony![]()
Powiedzcie mi, co jest lepsze: Velbon Sherpa czy Silk Pro?
Cenę mają podobną. Sherpa 600 jest bardzo często polecana na forach, Silk Pro podobno jest lepiej wykonany, ale jest chyba mało popularny?
Mam E-520 i z obiektywem 70-300 kiepski statyw nie utrzymuje wagi sprzętu, czy oba te statywy sobie poradzą? Silk ma chyba podane 2kg zaledwie.
Ja mam E-500 i 70-300, wybrałem Sherpe 600R i nie żałuję, po prostu kupa radości i gorąco polecam, mimo iż tego drugiego nie znam![]()
Miałem ten sam dylemat... i mam goldphoto yh324 i głowice yh410
Dlaczego? Bo cięższe;p
paszczol dziękuję za odpowiedź, czy nie masz nigdy problemu że statyw Ci opada gdy wysuwasz mocno 70-300 i nachylasz np. w stronę księżyca? jakiekolwiek wady tej sherpy?
w goldphoto nie będę wchodził