Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Mam te głowice od... eee DZISIAJ.
Pierwsze co zrobiłem po otwarciu to sprawdzenie czy niema luzów na mocowaniu płytki (ponoć wcześniejsze partie miały). U mnie wszystko gra. Głowica dość ciężka (1 kg), chodzi płynnie, wykonanie nie budzi moich zastrzeżeń. Raczki (gałki) mogły by mieć mniejsza średnice. Skala ustawiania poziomu mogła by być bardziej szczegółowa, ale używam poziomicy montowanej w sankach aparatu (wiec osobiście pomijam to niedociągnięcie). Łączenie głowicy ze statywem wykonane dość starannie - przy cenie 99 zł nie znalazłem lepszej!
Zamawiałem ją jako głowice tymczasową - w planach mam kulowa z możliwościowa panoramowania. Sądzę że jakaś BENRO - ale jestem bardzo mile zaskoczony i na pewno zostanie u mnie na stałe. A kulowa jako druga do zadań specjalnych
Ogólni mogę polecić. Dodam ze w połączeniu z nogami GoldPhoto YH324 tworzą całkiem zgraną parke. Przy okazji zwróć uwagę na cene podana w linku!
.
Te nogi maja też tą zaletę, że można wyjąć centralna kolumnę i wetknąć dolna zatyczkę (ma gwint). Zawsze to trochę mniej dźwigania. Za dwa tygodnie zabieram całość w Tatry. EWENTUALNIE opiszę moje spostrzeżenia z użytkowania tego zestawu... Na początku miał to być zestaw zaczepno obronny na dziki (trochę mnie pogoniły), ale już widzę że stanie się fajnym (cichym) partnerem na szlaku
.
Parę dni temu przyszedł do mnie zamówiony Slik 330DX - bardzo przyzwoicie wygląda i póki co nie żałuje wyboru
E-3, E-500, ZD14-54, ZD40-150, FL-50
Ostatnio edytowane przez ch4rlie ; 11.09.08 o 18:40
E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...