Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: E1 kontra E330

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wszystko pieknie ale wiecej pixeli rowna sie wiecej zapisanych szczegolow.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    No i przede wszystkim monochrmatyczny LCD na górze, bez którego ciężko byłoby mi się obejść, ciągłe zerkanie w 2,5 calowy telewizor, szczególnie np. w ciemnym pomieszczeniu to nie dla mnie....
    W E500 wszystkie podstawowe informacją są w wizjerze. Pewnie, że lepiej mięć niż nie mieć, ale panel monochromatyczny to nie jest dla mnie najważniejsza rzecz.

E500 ma za to dużo większy wyświetlacz, to jest ważne. Lepiej sprawdzić ostrość zdjęcia powiększając na większym LCD.

Gdybym jednak zdecydował się na E1, to pewnie w tej dyskucji przyłączyłbym się do chóru jego wyznawców. Wiadomo, każda sroczka...

Kardynalne znaczenie ma jednak 8 mln matryca. Można pociąć naprawdę osto kadr i dopiero zbliżyć się do maksymalnych możliwości E1 (5 mln pxl).

Mimo niezaprzeczalnych zalet E1, nie można kwestionować faktu, że E500 można zrobić większe zdjęcie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Rafał masz rację... mnie do e-1 przekonuje świetna dynamika kolorów.. choć piksli mogłoby być więcej
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

robin102
    Gość
    Wtrące swoje pięć groszy, ot tak żeby zapobiec wojnie domowej.
    Patrzac na te lustrzanki w żaden sposób nie należy ich porównywać , może na wagę , albo po jakości fotek.
    To dwa zupełnie inne urzadzenia , powstały w oparciu o inne założenia , w innym czasie i z gruntu dedykowane do innych użytkownikow. Mają tylko wspólną cechę robią zdjecia , a dzieli je przepaść. Jedno ma cechy których nie ma drugie. I nawet nie powinno nikogo kusić poszukiwanie jednoznacznej odpowiedzi który jest lepszy. Niestety potwierdza to tylko moje zdanie pstrykacza ciułacza ,że oly nie ma w tej chwili naprawdę ciekawej lustrzanki dla rozgarniętego fofoamatora.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Niestety potwierdza to tylko moje zdanie pstrykacza ciułacza ,że oly nie ma w tej chwili naprawdę ciekawej lustrzanki dla rozgarniętego fofoamatora.
    Troche desperujesz. Z kazdej lustrzanki Oly'ego mozna sporo wycisnac i kazda zrobisz wybitne zdjecia jesli tylko takie umiesz robic. Oczywiscie trzeba znac ograniczenia lub/i mozliwosci i umiec sie ze sprzetem pogodzic. I tyle.

Pzdr

robin102
    Gość
    insider no może trochę jak w tym przysłowiu " złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy"
    Prawda jest też taka ,że dziś oly nie przyciągnąłby klientów swoją ofertą body tych samych co kupowali kiedyś E1 mnie już też chyba nie. Pewnie bym nic nie kupił bo jak ta baletnica nie widzę ciekawego aparatu na rynku dla fotoamatora ciułacza , no może D70s

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Nie mogę się z Tobą zgodzić. Moim zdaniem Olek ma fantastyczną ofertę amatorskich lustrzanek - E300, E500 i E330. Do tego ma lepsze kitowe obiektywy niż konkurencja. Te aparaty mają wiele funkcji zastrzeżonych w innych firmach dla półki profi.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Heh jak to było, ze każdy swoje chwali?

Jak by nie było to przy obecnej sytuacji cenowej bez wahania brałbym d7d.
    Bo to IMO najlepsza oferta cenowa na rynku.

Myślałem już o nim przed kupnem olka, ale wtedy kosztowł ok 4tyś a ja za 3333zł miałem e1 z kitem.

Zreszta obecnie moja luba kupowała aparat i poleciłem jej d5d (d7d nie chciała bo duża pucha to jest), bo to IMO również najlepsza lustrzanka na początek.

Małe olki jakoś mi nie odpowiadają, no może 330 jeszcze jakoś by przeszedł ele e500? nie...

p.s. nie żałuje wyboru systemu 4/3 jestem wręcz bardzo zadowolony
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    "Małe jest piękne" - powiedziała świeżo upieczona żona do męża w noc poślubną.

Najważniejsze, żebyśmy nie zapomnieli do czego służą aparaty fotograficzne. Myślę, że czas zakończyć ten watek.

Wszystkim (i sobie) życzę udanych fot wykonanych naszymi cudeńkami .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Kolega kupil d7d, cenowo to dobra oferta. Niezbyt dobrze to wykonane, sami sprzedawcy o tym mowia. Ale aparat przyzwoity.
    czesc.ch.