Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: Matówki z klinem (E1/E500) niedrogie w PL

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Temat postu dotyczy matówek, więc nie będę udowadniał swojej racji.
    Wiedziałem, że jak przyznam się do tych studentów to zaraz znajdzie się taki, co to ma uraz po studiach do różnych analityków, mgrów i reszty.
    Jedno jest pewne - The z00m to się ani na ekonomii, ani na aparatach nie zna.

Przepraszam za tę wywołaną przeze mnie dygresję - obiecuję, że już będę pisał na temat.

Przepraszam też Andee'go, za to, że musiał posłużyć jako przykład obalania praw ekonomicznych

Pozdrawiam wszystkich analityków, niedouczonych mgrów i drków

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez aranek
    Temat postu dotyczy matówek, więc nie będę udowadniał swojej racji.
    Wiedziałem, że jak przyznam się do tych studentów to zaraz znajdzie się taki, co to ma uraz po studiach do różnych analityków, mgrów i reszty.
    Jedno jest pewne - The z00m to się ani na ekonomii, ani na aparatach nie zna.

Przepraszam za tę wywołaną przeze mnie dygresję - obiecuję, że już będę pisał na temat.

Przepraszam też Andee'go, za to, że musiał posłużyć jako przykład obalania praw ekonomicznych

Pozdrawiam wszystkich analityków, niedouczonych mgrów i drków
    Jedno jest pewne... musisz poszerzyć wiedzę na temat wyrazów obcych.

Mam wątpliwości czy aby ukończyłeś studia. Nie byłbym taki zgryźliwy wobec Ciebie, gdyby nie Twój ostatni post skierowany do Chromskiego. Przesadnie protekcjonalny przez co głupkowaty i naiwny. Jednak postaram się coś wnieść do Twojej edukacji. Zaczniemy od definicji słowa dygresja.

dygresja - (w skrócie) wtrącenie odbiegnięcie od głównego wątku, tematu

Wywołać możesz dyskusję.

Jałowe definicje wyciąłem (non sens... zamieniam się w Ciebie)... jak chcesz referat na temat czynników kształtujących cenę produktu to Ci go napiszę. Możesz go upublicznić. Nie bedę się go musiał wstydzić... uwierz mi na słowo.

Nie cierpię "mądrali", a sam się nim staję.

Co do ceny podyktowanej przez Andee'go... wpływ na nią ma cena materiału, koszty robocizny, chęć zysku (marża). Sam zapewne nie wytwarza matówek, a wykonawca jak każdy ustala cenę w zależności od zamówionej ilości.

Co do wiedzy na temat czynników kształtujących cenę produktu to powiem Ci, że nic nie wiesz. Piszesz o prawach popytu oraz podaży. Prawdopodobnie uczyłeś się makro i mikro, a teraz raczysz nas suchymi regułami lub jak zapewne wolisz prawami. Ja mam z tym o czym Ty próbujesz pisać doczynienia na codzień. Możemy jeszcze podyskutować na temat kalkulacji ceny wprowadzanego produktu.

I jeszcze istotny czynnik wpływający na cenę produktu... wydajność materiałowa. Ech... zapewne o czymś zapomniałem, ale nie jestem tak uczony jak Ty.

Pozdrawiam...

Z mojej strony EOT...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Panowie.....

A moderator mógłby wydzielic te posty do hyde park.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cieszmy sie, ze facet robi takie matowki. Na pewno komus sie to przyda. A jakby sie ktos zabral za zrobienie brakujacych wszedzie muszli ocznych ME-1 to w ogole byloby super.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Popieram!!! Porządna muszla oczna "made in Poland" poszukiwana!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Moim skromnym zdaniem Andee powinien zrobić jakąś promocję. Np. zaproponować pierwszemu forumowiczowi cenę po kosztach, albo poniżej kosztów. Ten człowiek podzieli się z nami opinią np. "to naprawdę dobra rzecz, wykonana precyzyjnie, świetnie się ostrzy itd.". Bez tego pewnie nikt nie odważy się wysłać 180 zł. nieznanemu kolesiowi.
    "Nie wiadomo, czy matówka nie jest wystrugana ze starej ekierki szkolnej" - takie mogą mieć obawy potencjalni klienci.

Więc w tym wypadku niska, albo b. niska cena na początek byłaby moim zdaniem racjonalna.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Swoimi, być może głupimi, wywodami chciałem tylko naszego wspólnego dobra. Ale obrońcy innych są na tyle zacietrzewieni, że nie pamiętają już chyba czego i kogo bronią - byleby dokopać. To nie ważne, że chomsky (którego swoją drogą szanuję, a tu wyrwał się jak nie powiem co) w poprzednim wątku napisał największą bzdurę na świecie obrażając przy okazji mnie. To mi trzeba utrzeć nosa, bo głupi się chwali a pewnie nic nie umie. Tak się składa, że z praktyką gospodarczą mam większy kontakt aniżeli z uczelnią, a tłumaczenie różnicy w cenie pomiędzy matówkami do Canona i Olympusa różnicą w popycie (i tylko tyle) nie jest - jak dla mnie - wystarczające. Skąd można wiedzieć, że nie jest to czysta dyskryminacja użytkowników Olympusa (zapewne tak nie jest, ale może producent pofatygowałby się i uzasadnił to w jakiś bardziej racjonalny sposób). Co do wyrazów obcych i składni zdania polecam zadać pytanie Chomskiemu, ale Noamowi.

Przyłączam się do prośby luk4us

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    aranek, z00m - jak chcecie rozpieprzac watek to idzcie sobie do hydeparku, to sprawa tylko i wylacznie andee'go czy i za ile sprzeda i Wasza dyskusja nic tu nie wnosi

Rafał Czarny
    spokojnie - beda testy, opisze swoje wrazenia
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

No to Was chyba pogodze tym postem...

Dla zainteresowanych info...

Narazie zablokowalem wszelkie zamowienia

Problem lezy po stronie dostawcy komponentow. Aktualnie wykonuje ostatnia partie zamowien, ktora bede realizowal w tym tygodniu i na poczatku nastepnego.

Istnieje zupelnie zasadne zagrozenie ze bedzie to ostatnia partia matowek jakie wypuszcze na rynek. Sprawa przykra tym bardziej ze wina nie lezy po mojej stronie, poprostu dostawca dal d...

Czekam na dostawe komponentow juz 2.5 tygodnia, istnieje nikla szansa ze jednak cos drgnie i bede mogl kontynuowac produkcje. Jak bedzie naprawde Bog raczy wiedziec...

Pozdrawiam
    Matówki w każdym kolorze, pod warunkiem że bądą bezbarwne...

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dempsey
    Witam,
    to ja jestem "kaskaderem", który wymontował ze swojego E-500 matówkę. Cała operacja trwała poniżej miunty...
    Wałsnie mam przed sobą ostatnio numer Foto Kurier. W specyfikacji E500 matówka wyraźnie jest opisana jako niewymienna.
    A to ciekawe...
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2