Witam!
Od kilku dni jestem posiadaczem E-500 i mam wobec tego banalne (wybaczcie) pytanie, jak włączyć w nim tryb podglądu kadrowania na LCD? To mój pierwszy kontakt z Olympusem i nie mogę do tego dojść. Z góry dzięki!
Witam!
Od kilku dni jestem posiadaczem E-500 i mam wobec tego banalne (wybaczcie) pytanie, jak włączyć w nim tryb podglądu kadrowania na LCD? To mój pierwszy kontakt z Olympusem i nie mogę do tego dojść. Z góry dzięki!
Oj i nie dojdziesz do tego nigdy w tym fajnym aparatku nie ma tej opcji . TO PRAWDZIWA LUSTRZANKA !!!
dokup sobie jakiś kompakt np. oly C7070 i będzie podgląd na LCD.
dzięki za podpowiedź. w sumie nie ubolewam nad tym brakiem specjalnie, choć jestem nieco zaskoczony bo na kilku stronach czytałem, że systemy E mają funkcję podglądu dzięki któremu można wykorzystać duży LCD. no cóz, w końcu trafiłem na fachowca![]()
Eeee my tu prawie wszyscy kiedyś zadawaliśmy podobne pytania. Podgląd "na żywo " LCD ma tylko E330 , a to o czym czytałeś tyczy się podglądu po zrobieniu fotki, i możesz jej czas wyświetlania zmieniać. Czyżby to był decydujący argument o zakupie olympusa ??? bo jeśli tak to wielkie gratulacje twórcom folderów reklamowych
oczywiście że nie, gdybym chciał kupić aparat dla podglądu na lcd to kupiłbym np. HPwięcej uwagi zwracałem na stosunek ceny/ możliwości/ osprzętu a tu jest chyba nieźle.
a tak przy okazji, jakie filtry poleciłbyś mi do niego dokupić? kupiłem go w dualu, jeszcze szukam jakichś szkiełek do efektów kuli itd. gdzie można coś takiego kupić i jak konkretnie o to pytać?
czeka mnie długa zabawa bo możliwości tej 500-tki wydają się być całkiem całkiem
Ooooooo to widże ,że w decyzji używaleś całej głowy , anie tylko oczu jak niektórzy kupując np sprzet na N. lub C. rzeczywiście olympus daje dużo za te same pieniądze więc po co przeplacać . No chyba ,ze ma się ich dużo to mozna kupić coś na N. Ja używam filterków hoya seria szara i czarna. Ale kup 2 czarne choć tu koledzy z większym doświadczeniem filtrom mówią beeeeeee, no tylko jak uchronić soczewkę czołową przed wymacaniem ????
wiesz, nie tak do końca, choć starałem się zwrócić uwagę na to, o czym miałem choćby blade pojęcie. jestem na dobrej drodze by zostać kolejnym fanem olka
ok, ile mniej więcej kosztuje takie szkło? czy filtr UV się przyda? acha, oferowano mi też 2 i 4 warstwowe, które wybrać? niestety, kaski już dużo nie zostało
acha, jeszcze jedno- lampa. to już melodia przyszłości, ale poniżej fl 36 chyba nie ma co schodzić? a jesli nie olympus (drogie) to co w zamian, jeśli w ogóle?
60- 80 zł kosztują takie filterki ( za sztukę na allegro )
ok, rozejrzę się. dzięki za wszystkie, dobre rady![]()