Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Wiosna!WiosnaNaSwiecie!

excel
    Gość
    Nib

nikt nie rzucal hasla "Biala polska wiosna", jak to niekiedy z jesienia bywalo - "Zlota polska jesien", a wiec....a tylko na rzut beretem od Was.
    A poza tym sa tak bardzo polskie kwiatki, ze im zadna inna ziemia nie sluzy i na obczyznie wygladaja mniej okazale. Nostalgia mnie ogarnia.

Pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    wzruszony nostalgią jak i przyznaniem ze kwiatki tak naprawde są jedynie takie jakie są - bo skoro nie sa w polskiej ziemi... podziwiam jakość jak i samą fotkę, ale o tym juz pisałem... no i ze skruchą wyznaję: wierzę...

excel
    Gość
    Qwerty

dziekuje, ulzylo mi na duszy.

Pozdrawiam,
    excel

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qwerty
    W tym roku ma nie byc wiosny - po marcu w kalendarzu pojawi sie styczen...
    a skad u Ciebie tyle pesymizmu? A ja marzannie juz outfit kombinuje?

Pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Kwiatki są przedwiosenne- zwiastunki wiosny, pierwiosnki.
    Gromada białych główek układa sie sprytnie po przekatnej, co dodaje co prawda w stanadartowy sposob, ale jednak, estetyki tej fotce. Łodyżki wychodzą troszkę poza głębię ostrości, ale są wystarczająco wyraźne, aby widz dostrzegł skupienie, kępkę kwiatuszków. Tło jest dość spokojne, światło również.
    Wiosenność śnieguliczek objawia mi sie w postaci radosnej, optymistycznej bieli skłonionych główek, jasności pokonującej biel zimy.
    Zdjęcie jest bezpretensjonalne, bezmanieryczne, bardzo wdzięczne i tchnące optymizmem.
    Brawo excel.
    pzdr, TJ
    P.S. Mam wrażenie, że nasz fotokonkurs pt. "Przewiosnie" odbywa się jakby tylko w nurcie "off".
    Pzdr. TJ

| OlyJedi Awatar kapir
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: Wiosna!WiosnaNaSwiecie!

Cytat Zamieszczone przez excel
    niech kto powie, ze nie nadchodzi! Powatpiewujacym na dowod....
    Nie wierzę. Może w miejskich ogródkach faktycznie coś pod folią zakwitło. W całej - normalnej - reszcie Polski jeszcze zima. Mam stałą lokalizację na przebiśniegi (naturalne - nie ogródkowe) i tam jest jeszcze 30 cm śniegu ! .
    "Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
    OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.

excel
    Gość
    Tadeusz,

dziekuje za ocene. Zgadzam sie z Toba, ze tego typu zdjecia, w tak szarej porze roku napawaja radoscia i optymizmem. Tak to odebralem i nie inaczej Wam chcialem przekazac. Czekam na slonce,....i czekam,...i nic.

kapir,

dzisiaj wzialem namiar na ciemnofioletowe krokusiki, w moim wlasnym ogrodzie, na otwartej przestrzeni. Czekam tylko, az "wymiatanie nieba" sie skonczy, poniewaz caly dzien deszcz i snieg, grad, miligramowe promyki slonca i znowu jakas kasza leci. Jutro do nich podejde, tak z samego rana i Tobie na dowod przesle.

Pozdrawiam,
    excel