Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: polska rzeczywistosc [grip do E1 i inne akcesoria...]

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Robin 102, odnosząc się do Twojego ostatniego zdania powinieneś na emblemacie z boku umiścić kogoś, kto kadruje poziomo

A tak poważniej, to Nikon może i ma banding, ale sam system ma niezaprzeczalny atut - na rynku jest mnóstwo akcesoriów i jesteś mniej uzależniony od przedstawiciela firmy w Polsce. Olympus się stara, ale handel cyfrowymi kompaktami czy body z obiektywami kitowymi to nie jest to o co nam chodzi... Chciałbym prawdziwy SYSTEM E, dostępny w sklepie do sprawdzenia i wypróbowania! Nie śmiejscie się, zdaję sobie, że to czcze życzenia...

Pozdrawiam

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Zomm to masz D200 i naprawdę narzekasz , czyżby te problemy były tak duże ??? przecież to sprzet śniący się ludziom po nocach. Ja go przez 10 minut mialem w rękach i powiem ,że "fajniejszego" apartu nie ma jak dla mnie. No może E1 gdyby nie inne jego wady.
    Tak, te problemy są dotkliwe. Występują trzy rodzaje bandingu. Dwa niezaprzeczalnie dokuczliwe. Jeden pomijalny. Ja nie miałem tego szczęścia. Może z racji tego, że mam puszkę z pierwszego wypustu.

W serwisie mają to wyeliminować tylko ja się pytam JAK MOŻNA ŚWIADOMIE WYPUŚCIĆ BUBEL za takie pieniądze? Co ja piszę... bez względu na cenę wypuszczenie takiego knota to dla mnie porażka. To nie jest przypadek jednostkowy, to przez jakiś czas była cecha D200, którą ponoć w nowych puszkach wyeliminowano. Dlatego kupiłem E-1. Ma wady, ale nie produkcyjne, mocno szumi itd., ale kontrola jakości u Olympusa jest jak należy i nie dopuszcza do pojawienia się na rynku całych partii sprzętu dotkniętych wadami produkcyjnymi. Mam dość eksperymentów. Jak kupowałem D 7D to specjalnie prosiłem by sprawdzono puszkę pod kątem bf z różnymi szkłami. Jak kupowałem D200 nie spodziewałem się takiej wpadki. Jak czytam obecnie for Nikona to każdy kto kupuje D200 robi test na banding. Tak jak każdy kto kupuje D 7D tobi test na bf. U Canona podobna była historia z 20D. To zaczyna zakrawać na żart. Wypuszczają wadliwy towar, a za nim zaraz oficjalny komunikat, że nie ma się czym martwić wystarczy wysłać sprzęt do serwisu.

Co do D200... to jak leży w rękach to jedno, to jaki daje obraz to drugie. Ergonomia wcale nie jest lepsza niż w D 7D czy E-1. Wszystko kwestia przyzwyczajenia i oczywiście indywidualnych predyspozycji. Myślę, że nie tylko ja jestem lekko zawiedziony. Nikt nie wydaje 6000 zł by się przekonać, że może focić z jakością porównywalną jak mówią jedni lub gorszą jak powiadają drudzy z aparatem z zestawu za 50% tej ceny (myślę o D70).

Ja już na sprzęt patrzę inaczej. Zdeklarowanymi jednosystemowcami muszą być zawodowcy, którzy posiadają szkła za dziesiątki tysięcy i to $. Ja już nie przywiązuję się do sprzętu. Ważne by kupić na tyle tanio by nie stracić za wiele. Wszystko...

robin102
    Gość
    WUJEK MARO Heeee jakbym sobie przłożył do oka tego swego naleśnika (E300) to w ogóle nie było by mnie widać zza niego w tej czapie i kożuchu. A lubie kadry formatu olkowskiego bo w pozimie mi jakoś lepiej się na nie patrzy , gorzej jak chce robić na papier to mnie wkurza te cięcie żeby do laba dopasować - ot to może jedna z wad systemu E w przłożeniu na papier. A polska rzeczywiśtść ze sprzętem foto jest taka ,że w moim dużym prowincjonalnym mieście nie ma ani jednego porzadnego sklepu fotograficznego gdzie można by obejrzeć pomacać sprzęt przed kupnem. SHIT !!!
    The z00m naogladałem się sporo fotek niestety sciągnietych z netu D200 i po napatrzeniu nie bardzo mogę się z Tobą zgodzic ,że to jedna liga D200 i D70 , no cóż ale to moje subiektywne zdanie pedantycznego fotoamatora ciułacza

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    The z00m naogladałem się sporo fotek niestety sciągnietych z netu D200 i po napatrzeniu nie bardzo mogę się z Tobą zgodzic ,że to jedna liga D200 i D70 , no cóż ale to moje subiektywne zdanie pedantycznego fotoamatora ciułacza
    Kto powiedział, że to ta sama liga? Jakość zdjęć jest porównywalna i to wszystko. Budowa korpusu to zupełnie inna bajka...

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Robin - ja tam odbitki robię bez cięcia kadrów. Wolę potem obciąć białe brzegi, choć zazwyczaj i tak je zostawiam. Ponadto cieszę się, że nikt nie mówi o bandingu w E-1 (Zoom) A z szumami radzę sobie neat imeagem.
    Chyba odchodzę trochę od tematu I postu. Póki co wysłałem kilkanaście maili do sprzedawców internetowych i czekam na odpowiedź w sprawie gripa. Poinformuję jeszcze co i jak...

robin102
    Gość
    WUJEK MARO zerknij tutaj , to chyba coś dla Ciebie.
    http://skocz.pl/WUJEK_MARO1

Jeronimo: skrocilem link - polecam http://skocz.pl/ lub http://tinyurl.com/

The z00m
    Gość
    ...WUJEK MARO widzę, że strasznie Ci zależy na tym GRIPie. Faktycznie czas oczekiwania jest cholernie długi... nawet do 6 tygodni !!!. Postaram się jednak pomóc. Mam dobry kontakt z jednym z największych sklepów internetowych w Polsce. Napewno jednym z najtańszych. Poprosiłem o ofertę na takowy zestaw. Niestety (a raczej stety) z dwoma akumulatorami. Zestaw ma kosztować ponad 1600 zł. Faktura oraz gwarancja. Oczywiście w Stanach kupisz z cłem i opłatami za połowę tej ceny o czym uczciwie Cię informuję.

Jak będziesz zainteresowany to napisz. Dam Ci namiary.

PS. Zestaw nie jest wirtualny. Jest dostępny od ręki.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dziękuję koledzy. Tak już mam, że jak się na coś napalę, to staram się to zdobyć Ale minęło już parę dni poszukiwań, korespondencji ze sklepami i sprzedawcami i obraz mi się wyklarował. Są sklepy, które sprowadzą gripa za 780 zeta w ciągu 2 tygodni (większosc daje 1 miesiąc, więc może to ściema). Odezwała się też do mnie firma Olympus Polska - również zaproponowali sklep, który ściągnie towar na zamówienie (800 zł). Ale jeśli uzbroiłbym się w cierpliwość, to kupiłbym od sklepu internetowego z ofertą na amerykańskim ebayu - jest tam opcja "buy now" Zestaw z akumulatorem i ładowarką + cło, vat i przesyłka wyszłaby niewiele drożej niż sam grip w Polsce - masz rację ZOOM. Niestety zaczęły mi wczoraj świtać inne pomysły, na co wydac te pieniądze...

Mieszka w
    Proszowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    WUJEK MARO
    Z łąski swojej podaj namiary na ten sklep polecany przez Olympus Polska może na przyszłość się przyda.
    Pozdrawiam
    Olympus E-1 14-45, 40-150, FL-50

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Olympus Polska polecił mi sklep:
    SKLEP SAYSONIC
    email: info@saysonic.com.pl
    (nie wiem czy aby nie przekraczam teraz granicy między informacją a reklamą, w każdym bądź razie reklama moim zamiarem nie jest)
    Pozdrawiam