Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: polska rzeczywistosc [grip do E1 i inne akcesoria...]

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Willow - tak, pytałem i nieźle się uśmiałem. Miła Pani przy telefonie prosiła, żeby zadzwonić 15 minut później, bo musi poszukać w "innych magazynach". Po 15 minutach przekierowała mnie do innego numeru, po czym sama ten telefon odebrała. Produkt był "bardzo trudno dostepny" i Pani nie potrafiła mi powiedziec, ile na niego musiałbym czekać. Poradziła za to, żebym napisał do nich maila z zapytaniem (ale była już najwyraźniej zniecierpliwiona moim problemem). Napisałem i już następnego dnia otrzymałem wiadomość, że gripa nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Tyle w tym temacie. W innych sklepach odpowiedzi odmowne były szybkie i konkretne. Podsumowując... E SYSTEM - może i istnieje, ale chwilowo nie w Polsce Póki co nie doczekałem się tez odpowiedzi na maila wysłanego do Olympus Polska. Ale czekam

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    No to pozostaje ebay
    http://cgi.ebay.com/Olympus-SHLD-2-B...QQcmdZViewItem
    Cena jest rewelacyjna a sklep solidny, tylko że kosmiczna cena za przesyłkę, ale mimo to cena grubo poniżej 1000pln.
    Pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak na marginesie dyskusji, napisze ze gadzety do e-1 (w moim przypadku) to nieglupia sprawa... glupia muszla EP-2, dosc sporo jak na kawalek gumy, ale za to jaka wygoda! super sie uzywa i polecam wszystkim cos takiego!
    zaciemnienie wizjera od swiatla bocznego zwieksza skupienie nad tym co sie tam widzi i znakomicie ułatwia kadrowanie. małe a strasznie cieszy.
    ostatnio zastanawiam sie nad matowka z gridem... moze to byc nie glupi bajer tak serio... jak ktos chce sprzedac zapraszam na prv.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dzięki Willow za linka. Faktycznie cena niezła. Ale przesyłka 45$ to nie wszystko, bo jak się zdaje jeszcze Vat 22%, ubezpieczenie przesyłki 3$ za każde 100$ czyli ponad 20$ no i cło (nie wiem jaka to stawka). Ale mimo wszystko... opłaca się. Ale w tej Europie z nas zżynają! A w Polsce nawet się nie opłaca sprowadzać akcesoriów, bo to mnie opłacalne niż handel kompaktami, jak podejrzewam... Dziwne to wszystko.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jakis czas temu obserwowalem na alegro cos takiego
    http://allegro.pl/show_item.php?item=84237159
    z tego co zrozumialem byl to jakis lombard czy cos i sprzet byl prawie nowy ale stwierdzilem ze lepiej ciulac dalej na obiektyw i lampe
    jesli chodzi osklepy internetowe to
    http://www.megamedia.pl/foto-akcesor...s-ps-shld2.php
    http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/...t/product/3892
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=11531
    i jeszcze znalazle to
    http://www.allegro.pl/item91547829_o...wy_okazja.html
    pzdr.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Dziękuję pol7. Gdybym wczesniej miał pieniądze, na pewno bym wylicytował tego gripa na allegro. Tymczasem sklepy, które mi sugerujesz gripów nie mają. Nie sprawdzałem pierwszego, ale szkoda byłoby mi przepłacac ponad 1000 zł na zestaw z ładowarką i baterią, skoro kilkakrotnie taniej można dokupić ich nieoryginalne zamienniki.
    Póki co rozważam sprowadzenie artykułu z USA - zobacz link przesłany kilka postów wczesniej przez willowa Tylko kiedy pomyślę, ile będzie trwała ta operacja...

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Dziękuję pol7. Gdybym wczesniej miał pieniądze, na pewno bym wylicytował tego gripa na allegro. Tymczasem sklepy, które mi sugerujesz gripów nie mają. Nie sprawdzałem pierwszego, ale szkoda byłoby mi przepłacac ponad 1000 zł na zestaw z ładowarką i baterią, skoro kilkakrotnie taniej można dokupić ich nieoryginalne zamienniki.
    Póki co rozważam sprowadzenie artykułu z USA - zobacz link przesłany kilka postów wczesniej przez willowa Tylko kiedy pomyślę, ile będzie trwała ta operacja...
    Czy GRIP jest Ci niezbędny? Pytam ponieważ posiadając wcześniej SD10 oraz D 7D do każdego dokupowałem GRIP'a. Obecnie przy D200 oraz E-1 zrezygnowałem całkowicie z zakupu GRIP'a. Jak się ma w plecaku 2 akumulatory to w zasadzie nie ma potrzeby martwić się o energię, a GRIP szczególnie w przypadku E-1 robi z niego klocka. E-1 świetnie się trzyma i nawet przy zdjęciach pionowych nie ma problemów. Lepiej zainwestować w szkielko niż GRIP'a...

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ZOOM - E-1 faktycznie rewelacyjnie leży w dłoni, ale kiedy trzymasz podniesioną rękę przy przekręconym aparacie kilka minut to przestaje być komfortowe. A tak to właśnie jest przy zdjeciach sportowych, gdy czekasz na odpowiedni moment. Czy grip jest niezbędny? Masz rację, nie jest, ale ja noszę zazwyczaj tylko jedno body . Na marginesie - wypróbowałeś wiele systemów, dlaczego zrezygnowałaś z Minolty?

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Na marginesie - wypróbowałeś wiele systemów, dlaczego zrezygnowałaś z Minolty?
    Podstawowy powód... BRAK W SYSTEMIE MINOLTA NOWYCH SZKIEŁ W ROZSĄDNYCH CENACH. Szkłami 18-sto letnimi można uzupełnić zestaw, ale nie można na nich opierać całego systemu. Na najłatwiej dostępne szkła SIGMA ochoty nie miałem wyznając zasadę "najlepsze szkło to szkło systemowe". To reguła. Po analizie doszedłem do wniosku, że dołączę do Nikon'a z racji łatwego dostępu do szkieł używanych. Niestety D200 z cholernym bandingiem skutecznie mnie jak na razie powstrzymuje przed ładowaniem kolejnej kasy w sprzęt Nikon'a.

Drugi powód to... oczywiście BRAK JEDNOZNACZNEJ INFORMACJI ZE STRONY SONY O KIERUNKU W JAKIM PODĄŻY SYSTEM.

Jako, że czasami coś sprowadzam z Niemiec ostatnio kupiłem po raz drugi E-1 z 14-54. Ostatnie ożywienie systemu 4/3 skłania mnie obecnie do pozostawienia Olego i ponownego zainwestowania w dwa szkła 50-200 oraz 50. Niczego więcej mi nie potrzeba.

Zaznaczam, że D 7D to wspaniały korpus. Ciężko o porównanie go do E-1 bo to dwa diametralnie inne sprzęty, ale uwierz, że D 7D to klasowy sprzęt. I czego by ludziska nie wygadywali AS przydaje się jak cholera. SONY planuje wprowadzenie sprzętu na trzy segmenty w tym również dla profesjonalistów. Jeszcze się wszyscy mogą nieźle zdziwić... ze mną włącznie.

Natomiast jak ktoś ma wątpliwości nich przeczyta wywiad z z Nicolasem Barendsonem z Sony Europe http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4060

Ja ostatnio narzekałem na brak info od SONY, a tu miła niespodzianka.

robin102
    Gość
    Zomm to masz D200 i naprawdę narzekasz , czyżby te problemy były tak duże ??? przecież to sprzet śniący się ludziom po nocach. Ja go przez 10 minut mialem w rękach i powiem ,że "fajniejszego" apartu nie ma jak dla mnie. No może E1 gdyby nie inne jego wady.
    Co do gripa to do mojego E300 widziałem coś takiego , wyjątkowo poprawia wygląd sprzętu i chwyt, ale z tym magazynowaniem energi to panowie przesadzacie . Akumulatrorki od olkow są nie do zajeżdżenia . Dodatkowy do torby i oszczędzone 1000 -1500 zł na ten efekciarski grip. No chyba ,że ktoś wali tylko pionowe kadry ta jak ja tylko poziome.