Cześć
Jako nowy użytkownik systemu Olympusa, witam się z grupowiczami.
Na E-500 "przesiadłem" się z systemu Canona (analogowy + cyfra 300d w pracy). Oto moje pierwsze, upublicznione fotki: http://www.staszow.art.pl/galeria/bartek_1/.
Cześć
Jako nowy użytkownik systemu Olympusa, witam się z grupowiczami.
Na E-500 "przesiadłem" się z systemu Canona (analogowy + cyfra 300d w pracy). Oto moje pierwsze, upublicznione fotki: http://www.staszow.art.pl/galeria/bartek_1/.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Nie przepadam za muratorami. Na Twoich zdjęciach dodatkowi moim zdniem efekt psują "walące się mury", czyli efekt przerysowania perspektywy przez obiektyw szerokokątny i bliski kadr. Takie przerysowanie nie zawsze jest wadą, jednak w przypadku tych zdjęć odszedłbym dalej od kościoła i sfociłbym dłuższą ogniskową.
Pozdrowienia dla Staszowa. W pobliskim Golejowie wypiłem z koleżkami kilka wiaderek wódki.
witam
nie przeszkadza mi efekt perspektywy ale chyba nieco przesadziłes z kontrastem na fotkach - są nienaturalne...
Pzdr.
Ja przepadam dla odmiany za muratorami - jak to nazywa Rafał. Fotki są marne a walące się mury je dyskfalifikują. To jest błąd który Tobie (skoro takim sprzętem robisz) nie powinien się zdarzyć. Pomijam kwestię kontrastu bo to może się ludziom podobać. Ale takie mury to już raczej nie. Wrzuć coś jeszcze to obejrzymy z chęcią
Witaj wśród Olympuso-maniaków![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
exactly my point yello 35![]()
fatki niestety wogole mi nie podchodza, ach ta perspktywa......wszystko przez nia
Cóż - pierwsze koty za płotyZamieszczone przez nib
- Co do perspektywy - zostałe świadomie przerysowana. Można oczywiście te zdjęcia prostować (w sumie zaden problem), wtedy się powinny bardziej podobać - choć nie koniecznie mnie. Staną się wówczas po prostu sztampowymi widokóweczkami
.
Może następnym razem wstawię coś co się bardziej spodoba)))
Zamieszczone przez Rafał Czarny
- miło spotkać kogoś, kto zna moje strony
. W końcu nie czarujmy się - więcej osób z Polski zwiedzało Paryż niż Golejów
.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
No dobra, zarówno Kapir Twoje fotki, jak i wspomniane wiadra przez Rafała, zchęciły mnie do tego, że jak będę jechał do Paryża to przez Golejów...W końcu nie czarujmy się - więcej osób z Polski zwiedzało Paryż niż Golejów .![]()
Tak w temacie to mi też się podobają te krzywizny i zupełnie nie rozumiem dlaczego ma być prosto, skoro fotograf aparatem zrobił krzywo.
pozdrawiam
b.
ps a niebo w Golejowie to macie takie ładne na stałe czy tylko jak aparat się testuje? (wolałbym uniknąć kupowania kolejnego dslr)
Ładne niebo mamy w Staszowie bardzo często. Natomiast na Golejowie (kompleks leśnych jezior w odległości ok. 2 km. od miasta) słońce jest tylko w sezonie letnim na kąpielisku. Leśne oczka spowija tam zazwyczaj mgła jak naprzykład na tej fotce: http://www.fototok.tkb.pl/pt/photo.php?p=16100.Zamieszczone przez blady
Ps. nie traktujcie do końca poważnie tego postu - reklamacji na pogodę nie przyjmuję![]()
O sorki, pomieszały mi się dwie lokalizacje, miałem na myśli oczywiscie do Staszowa przez ParyżZamieszczone przez kapir
Co do jeziorek na Golejowie to super kolory, masz może więcej zdjęć z sesji jeziorkowej? I nie wiem dlaczego ale nie wyświetla mi się większa fotka...![]()
pozdro
b.
Zdaje się, że aby oglądać większe trzeba być zalogowanym w serwisie.Zamieszczone przez blady
Nic jednak straconego - wrzuciłem na swój serwerek parę zdjęć z lasów golejowskich: http://www.staszow.art.pl/galeria/golejow/. Niestety z Olka - nie ma tam ani jednego. Część wykonałem canonem 50e, część canonem 300, część canonem 300d. Część na slajdach, część na negatywach - teraz sam bym się już chyba nie połapał co - na czym![]()