Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Card Error

excel
    Gość

card error

Witam Was,

nawet sie nie spodziewalem, ze az tyle pomocnych dusz jest wsrod forumowiczow. Wspaniale!
    Czy laptop moze w przypadku porady nurka posluzyc za drugi komp. czy musi byc koniecznie desktop PC?
    Mam nadzieje, ze nie uznacie mojego pytania za conajmniej dziwne, chociazby zwazywszy, ze ze mnie prawdziwy humanista, wychodzacy z zalozenia, ze mozna byc doskonalym kierowca bez znajomosci budowy samochodu.

Dziekuje wszystkim. Z kazdej z Waszych rad skorzystam po uruchomieniu tego zlosnika. O skutecznosci akcji powiadomie.

Pozdrawiam,
    excel

jacek2004
    Gość
    W notebooku jest mechanicznie inne złącze do dysku - sygnały są takie same (poza chyba zasilaniem +5V) trzeba kupić przelotke dysk 2,5" -> 3,5". No i z notebooka będziesz miał problem w zasileniu dysku 3,5"
    Mogą się jeszcze pojawić różnice w typach interface dysków czyli IDE lub Serial ATA.

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: card error

Cytat Zamieszczone przez excel
    Czy laptop moze w przypadku porady nurka posluzyc za drugi komp. czy musi byc koniecznie desktop PC? ...
    Szczerze mówiąc excel to nigdy tego nie robiłem z pomocą laptopa. Podłaczenie do PC`ta to sprawdzony temat.
    Pewnie się da ale ja szczerze mówiąc nie wiem jak to zrobić .
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

Mieszka w
    Zawadzkie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Niedawno przerabiałem taki temat.
    Do podłączenia z laptopem wykorzystałem obudowę napędu CD/DVD.
    Ma własne zasilanie i podłączenie przez USB.
    Operacja zakończona sukcesem (tzn.odzyskałem większość danych).
    Można też wykorzystać przejściówki IDE/USB. Większość z nich jest uniwersalna, obojętnie czy dysk 2,5" czy 3,5".
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Właśnie przypomniałem sobie o programie który nazywa się Zero Assumption Recovery (ZAR) ze strony http://www.z-a-recovery.com/
    Programem tym odzyskałem zdjęcia z karty z HP-eka (bodajże SD ale nie pamiętam dokładnie - wstyd). Karta była w czytniku. Żaden program nie potrafił odzyskać zdjęć, a stosowałem Easy Recovery Prof (2 wersje), PC Inspector File Recovery. Jeden program nic nie widział na karcie, drugi odzyskał pliki które były uszkodzone i niemożliwe do odczytu. Zastosowałem program ZAR (wersja shareware, ograniczenie do 4 plików dyskowych ale zdjęcia odzyskuje bez ograniczeń) i BINGO! - uszkodzone były bodajże 4 czy 5 zdjęć (obcięte na dole), więc spróbuj może tego!
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

excel
    Gość
    Witam Was,

jestem Wam winny zdania sprawozdania z moich komputerowych klopotow (delikatnie to nazwalem, przyznam szczerze, ze znam mocniejsze okreslenia adekwatne do calego zajscia!).
    Niestety, nei udalo sie niczego naprawic. Musialem przy pomocy konskiego narzedzia wyczyscic caly dysk (bez mozliwosci wykonania backup) i zaczalem od nowa. Wszystko od nowa, ze strata wielu waznych zdjec.
    Zdjec z karty nadal nie odzyskalem. Wyprobowalem 3 proponowane przez Was programy i jak narazie bez skutku. Jeszcze sie nie poddalem, chociaz cierpliwosci niewiele pozostalo.
    Pewnie Was zdziwi, ale to nie dysk byl przyczyna, a system uruchamiania. Nie powiem Wam z dokladnoscia do pol sekundy jak to wszystko sie dokladnie nazywa, ale najprawdopodobniej wirus sie przedostal i "zezarl" cos waznego, albo tez proba wlamaania sie do PC.
    Jak na humaniste, to i tak niezle mi poszlo z tlumaczeniem.
    Jeszcze raz wszystkim dziekuje za pomoc. Jestescie wielcy!

Pozdrawiam,
    excel
    Podejrzewam, ze jak jeszcze raz sie