Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Card Error

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jest jeszcze jedna opcja.
    Czy przenosiłem jakieś inne pliki na tej karcie??
    Tzn. czy zgrywałeś jakieś pliki bądź przez czytnik bądź przez kabelek.
    Może sonie nagrałeś wirusa??
    Komputer nie pada od tak sobie.
    Co do czekania 24 h to lipa. Równie dobrze może to być godzina i dwie doby.
    Jeśli nie chce się włączyć z F8 to tylko format c:/q
    E-30 14-54, E-500 14-45 i 40-150 + 50_f1:8 manual + FL-36R + SanDisk Extreme 8GB + B&W UV MRC

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    Kazali odlaczyc wszystkie kable i odczekac 24 godziny, po czym ponownie wlaczyc naciskajac F8. Ciekawe na ile maja racji.
    Excel, proszę Cię zmień serwis komputerów z którego korzystasz. Idź do takiego serwisu, w którym zaczną coś robić, a nie będą stosować asertywną technikę odsunięcia problemu w czasie.

Pozdrawiam
    b.

excel
    Gość
    Witam,

wzialem z pracy laptopa, jest wprawdzie tak wolny, ze slimak by go przescignal, ale dzieki niemu mam kontakt ze swiatem i z Wami. Jeszcze raz wszystkim dziekuje za probe pomocy.

Nurek, na nic sie zdaly Twoje trudy podeslania mi linkow, ale moze przyda sie na kiedys. Dziekuje Tobie za probe pomocy.

Mati, nie, nie przenosilem innych plikow, nic nie grzebalem poza proba obejrzenia i zapisania zdjec.

Blady , to serwis HP, kiedys zawiesil sie komputer i faktycznie klawiszem F8 udalo sie przywrocic funkcje. Smiesznym mi sie dzisiaj wydalo, kiedy gosciu mowi, ze mam na 24 godziny wylaczyc. Zapytalem czy on wierzy w duchy?, bo przeciez tylko w takim przypadku mozna wierzyc wlasnym slowom. Nic nie odpowiedzial na moja dygresje, wrecz przeciwnie - z wielkim przekonaniem mowil o slusznosci i prawie ze pewnej skutecznosci odlaczenia wszystkich kabli i wylaczenia na 24 godziny. Tutaj te typy tak maja.

Ide podlaczyc, jak nie zadymi, to bedzie OK.

Pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Wejście w tryb awaryjny przez F8 czy uruchomienie systemu jako "ostatnia znana poprawna konfiguracja" może pomóc, i przynajmniej da jakieś pojęcie o tym czy - uruchamia się/nie uruchamia się system.

Co do odłączenia wszystkiego, co można odłączyć, to jest to dobry pomysł (klawisze, monitor i mysz proponuję zostawić w tym wypadku). Można próbować zresetować BIOS na płycie, można odłączać wszystkie urządzenia (CD-Rom, HDD itp.) i obserwowować kiedy komputer się odpali i cokolwiek się pojawi na monitorze, i jakie błędy/komunikaty są zgłaszane przez BIOS.

Objawy dziwne, bo gdyby to była wina karty CF czy czytnika to raczej poleciałby kontroler USB a nie cała płyta i system powinien dać się odpalić.
    Na odległość trudno coś jednoznacznie stwierdzić.

W Polsce nic mnie nie zmusi do pójścia naprawiać PC do serwisu, bo taniej jest kupić nową część niż ją naprawiać i płacić za wycenę + naprawę. Szczególnie jeśli chodzi o ceny w HP.

b.

excel
    Gość
    Blady,

sprobowalem podlaczyc, ale niestety... Nadal ukazuje sie informacja:
    NTLDR is missing
    Press CTRl+Alt+Del to restart.
    Chyba masz racje jezeli chodzi o serwis, i to nie tylko HP. Zaden z nich nie wykonuje backup, wiec jaka jest roznica czy sam wstawie jakas czesc sam, albo oni za potrojne niekiedy pieniadze. Od miesiaca komp. nie jest na gwarancji. Nie mam nic do stracenia.
    Dzieku, Blady za zangazowanie i pomoc. Twoje wskazowki, i nie tylko, na pewno sie przydadza, i to nie tylko mnie. I miedzy innymi to stanowi niepodwazalna wartosc Forum.

Pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    Blady,

sprobowalem podlaczyc, ale niestety... Nadal ukazuje sie informacja:
    NTLDR is missing
    Press CTRl+Alt+Del to restart.
    No to padł Ci dysk, a konkretniej, to system nie może się zbootować z dysku. Sprawdź czy nie masz jakiegoś CD w CD-ROM, czy dyskietki itp, bo może system próbuje się bootować z miejsca w którym nie jest zainstalowany system.

Zobacz też czy BIOS widzi HDD.

Tutaj masz bardzo dobry opis problemu:
    http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
    - możesz próbować powalczyć

Acha, i jeśli miałeś jakieś ważne informacje na tym dysku, to oczywiście można je odzyskać, jakbyś nie mógł sobie z tym poradzić to znajdź jakiegoś fachowca i bez problemu Ci zgra dane na CD czy DVD z tego dysku.

pozdrawiam
    b.

excel
    Gość
    Blady,

zalamales mnie do konca. Tak przypuszczalem, chociaz i tak mialem cicha nadzieje, ze to bedzie mniejsze zlo. Ide powalczyc.
    Dziekuje za wsio, bardzo.

Pozdrawiam,
    excel

excel
    Gość
    qwerty,

jak tylko uruchomie PC, a jak dotad udalo mi sie wejsc w setup, czyli jest odrobinka nadziei, to zastosuje Twoja rade celem uratowania zdjec na karcie.
    Dzieki za rade.

Pozdrawiam,
    excel

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    excel a może spróbujesz podłączyć swój dysk do innego kompa i tam sprawdź z poziomu windowsa. Nie raz to pomaga. "Zdrowy" system go widzi i można zgrać dane z dysku np na CD lub na innego HDD. Mozna też wtedy spróbować potraktować go np nortonem lub jakimś innym narzędziem naprawczym.
    Próbowaliśmy już kiedyś takie manewry w pracy. Niby walnięty twardziej na jednym kompie na drugim dawał się odczytać. NIekiedy trzeba tylko coś zamieszać w zworkach.

Powodzenia !
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

jacek2004
    Gość
    Jeśli komuś padnie karta CF lub inna to polecam całkowicie darmowy programik PC Inspector™ File Recovery- Undelete and data recovery tool do ściągnięcia ze stronki http://www.pcinspector.de/
    Administrator mógłby dodać go do ściągnięcia ze strony klubowej, bo te dwa programiki co są tam aktualnie to raczej do niczego się nie nadaja.