Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: E-500 i opóźnienie migawki spustu

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-500 i opóźnienie migawki spustu

Witam!

Robię przymiarki do kupna E-500, z cyfrowymi lustrzankami nie jestem zbyt obeznany stąd moje pytanie - mianowicie Panowie z FotoVideo numer 11/2005, opisując model E-500 stwierdzili, że "....Podczas fotografowania wyczuwalne jest dokuczliwe,....,opóźnienie migawki po wciśnięci spustu......korpus ten...wykonuje zdjęcie dopiero po chwili.." - no i co ja "BIEDNY MIŚ" mam o tym myśleć - czy to znaczy, że będą spore opóźnienia w trakcie robienia zdjęć dziecią i tym podobnym ruchliwym istotą i czy model ten nadaje się do robienia zdjęć sportowych.

Rozpoznający temat Laik.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    przegladnij forum.

robin102
    Gość
    Najwolniejsza lustrzanka to błyskawica w porównaniu do najszybszej hybrydy. E 500 minimalne opóźnienie jest , ale w porównaniu raczej do sprzętów z linni profi, w stosunku do innych lustrzałek jest OKi i nie czytaj głupich gazet !!!

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    E 500 minimalne opóźnienie jest
    Jest niezauwazalne jesli nawet jest. W przeciwienstwie do 350d Canona gdzie jest wyraznie obserwowalne.

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    WIELKIE DZIęKI!!!

Pomogliście mi podjąć decyzję o zakupie, stawiam na E-500, jeszcze tylko prześpię tę sprawę i pewno w poniedziałek złożę zamówienie.

POZDRAWIAM

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Przez jeden nierzetelny test ten mit o opóźnieniu migawki chyba będzie się ciągnął za E-500 bez końca?!? Nieprawdopodobne jak wielki wpływ mają media... Kompletna bzdura, powtarzana staje się mitem niemal równym prawdzie.

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ..jeśli sie stoi przed wydaniem kilku tysięcy zł, to lepiej się upewnić, niestety nie mam możliwości aby sprawdzić to osobiście, wię wolałem zapytać użytkujących ten sprzęt...(czytałem dość sporo na polskich i zagranicznych stronach ale nigdzie nie znalazłem takiej informacji jak w Foto-Video)

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Przez ten kretyński tekst w tej gazetce o mało nie zrezygnowałem z E 500. Bo duże opuźnienie dla mnie dyskwalifikuje aparat. Na szczęście poszedłem do Media Markt w wziąłem w łapę E 500. Dla mnie nie ma opuźnienia. A jeśli jest, to niezauważalne (przynajmniej dla mnie).
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    jose7 trafila Ci w ręce najbardziej śmieciarska gazeta nie mająca nic wspólnego z fotografią tylko z reklamą i marketingiem. Wszyscy jesteśmy zdani czasem luknąc do jakiś źródeł ,żeby oddzielić ziarno od plew . Warto poczytać czasem np. Fotokurier . E 500 to naprawdę porządnie zrobiony sprzet dla amatora , napewno będziesz zadowolony zresztą jak wszyscy posiadacze olków bo to wyjątkowe aparaty z założenia dedykowane do wymagających fotoamatorów, no i relacja cena/ jakosc jest niedościgniona dla reszty peletonu.

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ..no cóż moja Pani się już pogodziła z tym wydatkiem, no i nic innego mi nie pozostaje jak zamawiać i focić, focić, focić.

ps. a co do gazetki to do zsypu ją

POZDRAWIAM