Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 185

Wątek: Panasonic 4/3 DSLR DMCL1 oraz LEICA SLR

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Wiecie co jest najfajniejsze, że przeciwnikom systemu 4/3 kończą sie powoli argumenty przeciów. Matryca nie szumi, pojawiło się szklo ze stabilizacją(zapewne w przyszłości matryca). No jeszcze będą sie piłowali że nie ma jasnej 50 za pare groszy
    było sobie życie

jacek2004
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    No jeszcze będą sie piłowali że nie ma jasnej 50 za pare groszy
    A Sigma 30mmf1.4? Co prawda nie kosztuje 300zł, ale ma przecież metalowy bagnet

4/3 zaczyna zbierać żniwo otwartości systemu, oby stał się czymś na kształt Linuxa.

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jedyne co mnie smuci to to ze ten panasonic ma bebechy e330 tylko w innym opakowaniu - niby inna firma i inny soft, zobaczymy..
    a poza tym fotomic jestes w bledzie
    nie ma przeciwnikow 4/3 sa tylko przeciwnicy uzytkownikow olego, jakos tak jest ze sa oni bardzo ortodoksyjni
    niewielu spotkalem olympusowcow ktorzy szczerze powiedzieliby "wybierz to co ci najbardziej pasuje" zamiast "wybierz olego bo jest najlepszy"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie było mnie przez weekend w sieci, a tu takie rzeczy... Czuję się jakbym z bezludnej wyspy po roku wrócił
    W każdym razie dziś wieczorkiem spocznę w fotelu z browarkiem w ręku, z zamiarem spoglądania w ciszy (z błogim uśmiechem) na logo 4/3 na moim body
    pzdr for all

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    a poza tym fotomic jestes w bledzie
    nie ma przeciwnikow 4/3 sa tylko przeciwnicy uzytkownikow olego,
    zapewne tak piszesz gdyż nie jesteś zarejestrowany na CF, jak chcesz zmienić zdanie to zapraszam na tamto forum, wtedy twoje słowa tracą sens a moje zysukją.
    edyne co mnie smuci to to ze ten panasonic ma bebechy e330 tylko w innym opakowaniu - niby inna firma i inny soft, zobaczymy..
    powiedz gary co Cię tak smuci ? jakie są tego powody ?

P.S. nie będę wymieniał tu nicków, raz już do zrobiłem i jeden przygłupowau user miał problemy.

PS2. Czy wie ktoś co się dzieje z forum światafoto ? Pisąłem prace i przez pewien czas byłem odcięty od świata, a od kilku dni wogóle nie mogę się dostać na to forum.[/quote]
    było sobie życie

robin102
    Gość
    fotomic A no kończą sie NARESZCIE. Tego trzeba było- rozszerzenia dostepności o innych producentów.
    Naczytałem sie o szkielku sigmy 18-50 F2,8 !!! ( czyli 36-100) i normalnie z wrażenia w robocie herbatą się poparzyłem !!! SHIT.
    Toż to idealny obiektyw dla mnie i jak dla mnie nawet lepszy od ZD14-54 bo troche wezszy i jasniejszy . Jak będzie kosztowal 1200-1300 zł bo porównywalne tamrony 28-75 ze stalym f2,8 mozna za tyle kupić (oczywiscie nie do 4/3) to biorę od razu. Trzeba sie modlić po cichutku co by polskiem dystrybutorowi nie odbiła ajba ajba i ni chciał za niego np 2500 zł jak za jaśniejsze swoje szkła.
    No to fajnie sie zaczyna. Szkła zuiko tez powinny pójść w dół !!!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gary
    jedyne co mnie smuci to to ze ten panasonic ma bebechy e330 tylko w innym opakowaniu - niby inna firma i inny soft, zobaczymy..
    a mnie cieszy bo bedzie gwarancja zdjec o podobnej jakosci podam przyklad z zycia Bank Millenium zmienia teraz logo i kolory z turkusowo pomaranczowego na bordowy zeby wszedzie klient mial swiadomosc ze to ten sam bank czy to w Polsce czy Grecji a moze Portugali

wspolne opracowywanie bebechow daj pewnosc ze czy kupimy panasa czy olka bedzie dawalo to podobne rezultaty nie bedzie problemu typu olek z SSWF czy minolta z AS :P kazdy aparat bedzie mial podstawy kompatybilnosci systemu ciekawe czy Sigma lub Fuji pokaza lustrzanke pod 4/3

robin102
    Gość
    garytochę masz racje , ale jest tak dla tego ,że w lidze amatorskich aparatów olek naprawde robi przemyślane i niezawodne konstrukcje , a że nie zaczepia rynku profi to już inna sprawa - to w dużym stopniu jest powodem tej"ortodoksyjności".
    Uzytkownikom C. i N. wydaje sie ,że jak producent " nie jeździ w formule1" to to co produkuje to totalny szajsik dla klienta z hipermarketu,a tak nie jest.

ps. Oj ja zaczynambyc takim "olkowcem" jak mówisz.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    fotomic, gary nie jest zarejestrowany na CF?
    toś teraz palnął
    pozdrawiam

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pietro77
    fotomic, gary nie jest zarejestrowany na CF?
    toś teraz palnął
    pozdrawiam
    oj nie zrozumiałeś

było sobie życie