Wiecie co jest najfajniejsze, że przeciwnikom systemu 4/3 kończą sie powoli argumenty przeciów. Matryca nie szumi, pojawiło się szklo ze stabilizacją(zapewne w przyszłości matryca). No jeszcze będą sie piłowali że nie ma jasnej 50 za pare groszy![]()
Wiecie co jest najfajniejsze, że przeciwnikom systemu 4/3 kończą sie powoli argumenty przeciów. Matryca nie szumi, pojawiło się szklo ze stabilizacją(zapewne w przyszłości matryca). No jeszcze będą sie piłowali że nie ma jasnej 50 za pare groszy![]()
było sobie życie
A Sigma 30mmf1.4? Co prawda nie kosztuje 300zł, ale ma przecież metalowy bagnetZamieszczone przez fotomic
4/3 zaczyna zbierać żniwo otwartości systemu, oby stał się czymś na kształt Linuxa.
jedyne co mnie smuci to to ze ten panasonic ma bebechy e330 tylko w innym opakowaniu - niby inna firma i inny soft, zobaczymy..
a poza tym fotomic jestes w bledzie
nie ma przeciwnikow 4/3 sa tylko przeciwnicy uzytkownikow olego, jakos tak jest ze sa oni bardzo ortodoksyjni
niewielu spotkalem olympusowcow ktorzy szczerze powiedzieliby "wybierz to co ci najbardziej pasuje" zamiast "wybierz olego bo jest najlepszy"
Nie było mnie przez weekend w sieci, a tu takie rzeczy... Czuję się jakbym z bezludnej wyspy po roku wrócił
W każdym razie dziś wieczorkiem spocznę w fotelu z browarkiem w ręku, z zamiarem spoglądania w ciszy (z błogim uśmiechem) na logo 4/3 na moim body![]()
pzdr for all
zapewne tak piszesz gdyż nie jesteś zarejestrowany na CF, jak chcesz zmienić zdanie to zapraszam na tamto forum, wtedy twoje słowa tracą sens a moje zysukją.a poza tym fotomic jestes w bledzie
nie ma przeciwnikow 4/3 sa tylko przeciwnicy uzytkownikow olego,![]()
![]()
![]()
powiedz gary co Cię tak smuci ? jakie są tego powody ?edyne co mnie smuci to to ze ten panasonic ma bebechy e330 tylko w innym opakowaniu - niby inna firma i inny soft, zobaczymy..
P.S. nie będę wymieniał tu nicków, raz już do zrobiłem i jeden przygłupowau user miał problemy.
PS2. Czy wie ktoś co się dzieje z forum światafoto ? Pisąłem prace i przez pewien czas byłem odcięty od świata, a od kilku dni wogóle nie mogę się dostać na to forum.[/quote]
było sobie życie
fotomic A no kończą sie NARESZCIE. Tego trzeba było- rozszerzenia dostepności o innych producentów.
Naczytałem sie o szkielku sigmy 18-50 F2,8 !!! ( czyli 36-100) i normalnie z wrażenia w robocie herbatą się poparzyłem !!! SHIT.
Toż to idealny obiektyw dla mnie i jak dla mnie nawet lepszy od ZD14-54 bo troche wezszy i jasniejszy . Jak będzie kosztowal 1200-1300 zł bo porównywalne tamrony 28-75 ze stalym f2,8 mozna za tyle kupić (oczywiscie nie do 4/3) to biorę od razu. Trzeba sie modlić po cichutku co by polskiem dystrybutorowi nie odbiła ajba ajba i ni chciał za niego np 2500 zł jak za jaśniejsze swoje szkła.
No to fajnie sie zaczyna. Szkła zuiko tez powinny pójść w dół !!!
a mnie cieszy bo bedzie gwarancja zdjec o podobnej jakosciZamieszczone przez gary
podam przyklad z zycia Bank Millenium zmienia teraz logo i kolory z turkusowo pomaranczowego na bordowy zeby wszedzie klient mial swiadomosc ze to ten sam bank czy to w Polsce czy Grecji a moze Portugali
![]()
wspolne opracowywanie bebechow daj pewnosc ze czy kupimy panasa czy olka bedzie dawalo to podobne rezultatynie bedzie problemu typu olek z SSWF czy minolta z AS :P kazdy aparat bedzie mial podstawy kompatybilnosci systemu
ciekawe czy Sigma lub Fuji pokaza lustrzanke pod 4/3
![]()
garytochę masz racje , ale jest tak dla tego ,że w lidze amatorskich aparatów olek naprawde robi przemyślane i niezawodne konstrukcje , a że nie zaczepia rynku profi to już inna sprawa - to w dużym stopniu jest powodem tej"ortodoksyjności".
Uzytkownikom C. i N. wydaje sie ,że jak producent " nie jeździ w formule1" to to co produkuje to totalny szajsik dla klienta z hipermarketu,a tak nie jest.
ps. Oj ja zaczynambyc takim "olkowcem" jak mówisz.
fotomic, gary nie jest zarejestrowany na CF?
toś teraz palnął
pozdrawiam
oj nie zrozumiałeśZamieszczone przez pietro77
![]()
![]()
było sobie życie