Strona 8 z 19 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 185

Wątek: Panasonic 4/3 DSLR DMCL1 oraz LEICA SLR

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jps
    The z00m te szklo to nie Maseratii to raczej Mercedes - wyskok z cena 6000 bedzie niepowazny Leica jest po to zeby zachecic ludzi do zakupu a nie zniechecic i prosze nie pisz mi o znajomosci tematu
    No cóż, spierać się nie mam zamiaru, ale przypomnę Ci Twoje wypowiedzi po tym jak szkło to znajdzie się na rynku.

Musisz prześledzić uważnie cennik obecnych szkieł Leica bo nie masz pojęcia o obowiązujących cenach... To firma dla bogatych i taką pozostanie.

Skoro cena szkła Leica w wysokości 6 000 zł będzie wg Ciebie niepoważna to przygotuj się na wielkie rozczarowanie.

Nie wiem na ile wyceni sobie Leica stabilizację, ale podam przykład szkła o uboższym zakresie, nie rozpieszczającym świetle.

Leica 21-35mm/f 3.5-4 VARIO-ELMAR-R Asph. Zoom do lustrzanki (mówi Ci to coś ). Cena: 11 049,00 zł. Nie do dostania na ebay.

Jako, że to zaprezentowane na PMA 2006 szkło to właśnie VARIO-ELMAR z lepszym zakresem, światłem od 2,8 czyli również lepszym oraz stabilizacją to realnie należy oszacować to szkło na min. 12 000 zł. Jeśli to szkło będzie kosztowało coś koło 6 000 zł to Bóg mi świadkiem, że pojade na pielgrzymkę do Makkah al-Mukarramah zwanej potocznie Mecca.

Nie chce Cię urazić... zwyczajnie w związku z posiadaniem sprzętu tej marki mam lepszy obraz rzeczywistości. Przykro mi jeśli wierzyłeś, że cena szkła Leica będzie w zasięgu możliwości kredytowych przeciętnego Kowalskiego.

To, że Leica zrobiła szkło pod system 4/3 należy traktować jako zjawisko i przygotowanie pod wyjście własnej lustrzanki cyfrowej 4/3. Dla nas będzie niczym innym jak drogim marzeniem.

Szkła Leica kupują w 99% zawodowcy i to nie focący na komuniach i ślubach. Sprzęt dla mistrzów. W tym 1% mieszczą się ludzie tacy jak ja oraz Ci którzy kupują ten sprzęt z innych powodów niż jakość (czyt. snobizm). Chciałem dalmierz i zamiast kupić cos na swoją kieszeń (czyli BESSA) szrpnąłem się na M6. Stać mnie było dotąd na jedno szkiełko. Po wyjeździe na Rodos sprzedaję M6. To nie na moją skromna kieszeń.

robin102
    Gość
    Gary na CF jest chyba od zawsze.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    wbudowana lampa jak w Lumix DMC-LC1

ciekawe czy wspomaganie AF jest jak w E-1

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Nie wiem na ile wyceni sobie Leica stabilizację, ale podam przykład szkła o uboższym zakresie, nie rozpieszczającym świetle.

Leica 21-35mm/f 3.5-4 VARIO-ELMAR-R Asph. Zoom do lustrzanki (mówi Ci to coś ). Cena: 11 049,00 zł. Nie do dostania na ebay.

Jako, że to zaprezentowane na PMA 2006 szkło to właśnie VARIO-ELMAR z lepszym zakresem, światłem od 2,8 czyli również lepszym oraz stabilizacją to realnie należy oszacować to szkło na min. 12 000 zł. Jeśli to szkło będzie kosztowało coś koło 6 000 zł to Bóg mi świadkiem, że pojade na pielgrzymkę do Makkah al-Mukarramah zwanej potocznie Mecca.

Nie chce Cię urazić... zwyczajnie w związku z posiadaniem sprzętu tej marki mam lepszy obraz rzeczywistości. Przykro mi jeśli wierzyłeś, że cena szkła Leica będzie zasięgu możliwości kredytowych przeciętnego Kowalskiego.
    Twoje rozumowanie jest jak najbardziej ok, ale pamiętaj, też że Leica to teraz Panasonic
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Dobra robie mały OT.

CO się dzieje z www.swiatfoto.pl ?

Przepraszam za OT
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    serwer jest fizycznie przenoszony - bedzie smigac w srode

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gary
    serwer jest fizycznie przenoszony - bedzie smigac w srode
    a jednak Dzięki.

P.S. co do otwartości to soft Bibble Pro jest dostępne pod linuxa(programik przedni-a dobrej alternatywy brak aby swobodnie obrabiać w większym zakresie RAW) do tego w do Bibble Pro zostal właczony soft Noice Ninja

http://www.letsgodigital.org/en/news...tory_6657.html

i

http://www.letsgodigital.org/en/news...tory_6656.html

Za licencję trzeba zapłacić. Aczkolwiek bez program też działa ale ma ograniczone tryby zapisu.

Ale już bez OT.
    było sobie życie

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Cytat Zamieszczone przez The z00m

Nie chce Cię urazić... zwyczajnie w związku z posiadaniem sprzętu tej marki mam lepszy obraz rzeczywistości. Przykro mi jeśli wierzyłeś, że cena szkła Leica będzie zasięgu możliwości kredytowych przeciętnego Kowalskiego.
    Twoje rozumowanie jest jak najbardziej ok, ale pamiętaj, też że Leica to teraz Panasonic
    To niczego nie zmienia.
    1) Leica Digilux 2 Cena: ponad 6 000 zł
    2) Panasonic Lumix DMC-LC1 Cena: ponad 6 000 zł

Widzisz tu jakąkolwiek różnicę? Panasonic dzięki współpracy z Leica chce być postrzegany na rynku foto jako firma klasowa i to jej się udaje dzięki produktom takim jak Lumix DMC-LC1.

Panasonic Lumix DMC-L1 jest tego trendu kontynuacją.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To, ze Saab to Opel tez jakos nie wplywa na obnizenie cen i jakosci tego pierwszego

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cena tego obiektywu będzie oscylowała w granicach 3000-3500pln(obstawiam) ale sądzę że za nim pójda kolejne stałki w cenach o jakich pisze the zoom. Jestem pewny że do 4\3 dołączy nowa profi puszka i sądzę że pierwszy krok w tym kierunku zrobi Leica a za nią Olympus. Taka ilość super szkieł nie może się marnować. System się rozrasta i sięgnie napewno segmentu profi.