Optic Image StabilizationZamieszczone przez fotomic
Optic Image StabilizationZamieszczone przez fotomic
Fajny sprzęt się zapowiada, ale pewnie cenka będzie kosmiczna , fajna ogniskowa ma te szkiełko i całkiem jasne to pewnie sie przełoży na jakieś 2,5-3 tys zł za szkło SHIT !!! No i stabizilacja . Dziś bawiłem się KM5D i 7D - ten wynalazek AS rzeczywiście działa.
tymin3 Reflektujesz ewentualnie na wspólny plenerek 2-3 dniowy w Białowieży- bo to dla Ciebie rzut beretem.
No sprzęcik się zapowiada bardzo fajny i cena też będzie "fajna"
Tu więcej : http://www.dpreview.com/news/0602/06...sonicdmcl1.asp
było sobie życie
zapowiada się ciekawie,
cyberfoto aż z wrażenia przestało działać (przynajmniej mnie)...
teraz, czy dobrze zrozumiałem, że stabilizacja jest w obiektywie?
pozdrawiam
Tak stabilizacja jest w obiektywie, obiektyw tez ma pierścień przysłon
Ciekawi mnie jak inne szkła będą dziąłały z Leicai jak szkła Leica będą działały z body Olka(wlaśnie przez ten pierścień przysłony). W sumie body i szkło Leica ma znaczek 4/3 czyli chyba musza wspólpracować ? Prawda ?
było sobie życie
Wybierając Olympusa kierowałem się "zdrowym instynktem" n/t jakości sprzętu i solidności firmy. Leica zawsze była synonimem perfekcji, więc mam dodatkową satysfakcję, że Leica (podobnie jak my) doceniła Olympusa i rozwija wspólnie system 4/3
fotomic: zdecydowanie szkła będą współpracować --to jest właśnie sens "systemu 4/3"
tak myślałem , tylko szukąłem potwierdzenia. Przecież gdyby nie współpracowały to by to nie było zgodne z 4/3.Zamieszczone przez irek50
Ale tak szkło Leica ma pierścień przysłony(pewnie sterowany mechanicznie) na body nie widze żadnego pokrętła które by ustawiało przyslonę. Więc jak do Leica się podepnie szkło Olka to wtedy ?
I na odwrót podepne to szkło do olka i pierścien będzie działał ? czy nie ?
Dobra nie ważnepoczekamy na testy to się wszystko okaże.
było sobie życie
Mój komentarz do dyskusji nic niwego nie wniesie, niemniej jednak: zapowiada się rewelacyjnieDla rynku foto to może być doniosłe wydarzenie. Jednak mimo wszystko Leica wnosi psychologicznie i marketingowo znacznie więcej niż Samsung i Sony razem wzięci. 4/3 może więc zacząć być postrzegany znacznie bardziej poważnie niż do tej pory.
No i do tego szkła ze stabilizacją...INHO muszą i będą działały na jakimkolwiek body 4/3.
Pozdrawiam,
Piotr.
dokładnie identyczne mam odczucia. System zacznie dużo znaczyć. Myślę że Olek z E330 sporo zwojuje. System się rozrasta. Jestem dobrej mysli.Zamieszczone przez P
było sobie życie
To świetne wieści dla systemu 4/3. Obiektywy Sigmy, teraz korpus Panasonica i obiektyw Leica ze stabilizacją. Mocne ruchy.
Panasonic ma ten sam sensor co E-330 i live view, ma też filtr antypyłowy ale nie ma chyba obracanego ekranu. Różnice: będzie na karty SD, no i ten ultraklasyczny design w stylu Leiki
-pi-