Strona 2 z 19 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 185

Wątek: Panasonic 4/3 DSLR DMCL1 oraz LEICA SLR

tymin3
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Mam pytanko, jak sądzicie co znaczy przełącznik na obiektywie Mega O.I.S ?
    Optic Image Stabilization

robin102
    Gość
    Fajny sprzęt się zapowiada, ale pewnie cenka będzie kosmiczna , fajna ogniskowa ma te szkiełko i całkiem jasne to pewnie sie przełoży na jakieś 2,5-3 tys zł za szkło SHIT !!! No i stabizilacja . Dziś bawiłem się KM5D i 7D - ten wynalazek AS rzeczywiście działa.

tymin3 Reflektujesz ewentualnie na wspólny plenerek 2-3 dniowy w Białowieży- bo to dla Ciebie rzut beretem.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    No sprzęcik się zapowiada bardzo fajny i cena też będzie "fajna"

Tu więcej : http://www.dpreview.com/news/0602/06...sonicdmcl1.asp
    było sobie życie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    zapowiada się ciekawie,
    cyberfoto aż z wrażenia przestało działać (przynajmniej mnie)...
    teraz, czy dobrze zrozumiałem, że stabilizacja jest w obiektywie?
    pozdrawiam

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Tak stabilizacja jest w obiektywie, obiektyw tez ma pierścień przysłon

Ciekawi mnie jak inne szkła będą dziąłały z Leica i jak szkła Leica będą działały z body Olka(wlaśnie przez ten pierścień przysłony). W sumie body i szkło Leica ma znaczek 4/3 czyli chyba musza wspólpracować ? Prawda ?
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Wybierając Olympusa kierowałem się "zdrowym instynktem" n/t jakości sprzętu i solidności firmy. Leica zawsze była synonimem perfekcji, więc mam dodatkową satysfakcję, że Leica (podobnie jak my) doceniła Olympusa i rozwija wspólnie system 4/3
    fotomic: zdecydowanie szkła będą współpracować --to jest właśnie sens "systemu 4/3"

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    fotomic: zdecydowanie szkła będą współpracować --to jest właśnie sens "systemu 4/3"
    tak myślałem , tylko szukąłem potwierdzenia. Przecież gdyby nie współpracowały to by to nie było zgodne z 4/3.

Ale tak szkło Leica ma pierścień przysłony(pewnie sterowany mechanicznie) na body nie widze żadnego pokrętła które by ustawiało przyslonę. Więc jak do Leica się podepnie szkło Olka to wtedy ?

I na odwrót podepne to szkło do olka i pierścien będzie działał ? czy nie ?

Dobra nie ważne poczekamy na testy to się wszystko okaże.
    było sobie życie

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mój komentarz do dyskusji nic niwego nie wniesie, niemniej jednak: zapowiada się rewelacyjnie Dla rynku foto to może być doniosłe wydarzenie. Jednak mimo wszystko Leica wnosi psychologicznie i marketingowo znacznie więcej niż Samsung i Sony razem wzięci. 4/3 może więc zacząć być postrzegany znacznie bardziej poważnie niż do tej pory.
    No i do tego szkła ze stabilizacją... INHO muszą i będą działały na jakimkolwiek body 4/3.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P
    Mój komentarz do dyskusji nic niwego nie wniesie, niemniej jednak: zapowiada się rewelacyjnie Dla rynku foto to może być doniosłe wydarzenie. Jednak mimo wszystko Leica wnosi psychologicznie i marketingowo znacznie więcej niż Samsung i Sony razem wzięci. 4/3 może więc zacząć być postrzegany znacznie bardziej poważnie niż do tej pory.
    No i do tego szkła ze stabilizacją... INHO muszą i będą działały na jakimkolwiek body 4/3.
    dokładnie identyczne mam odczucia. System zacznie dużo znaczyć. Myślę że Olek z E330 sporo zwojuje. System się rozrasta. Jestem dobrej mysli.
    było sobie życie

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    To świetne wieści dla systemu 4/3. Obiektywy Sigmy, teraz korpus Panasonica i obiektyw Leica ze stabilizacją. Mocne ruchy.
    Panasonic ma ten sam sensor co E-330 i live view, ma też filtr antypyłowy ale nie ma chyba obracanego ekranu. Różnice: będzie na karty SD, no i ten ultraklasyczny design w stylu Leiki

-pi-