Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 185

Wątek: Panasonic 4/3 DSLR DMCL1 oraz LEICA SLR

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    A według mnie 4/3 powinien gryść rynek reporterski.. ma on tutaj parę zalet, które mogą okazać niezwykle istotne w porównaniu z innymi sytemami.... a to dzięki mnożnikowi x2 i mnogości jaśniejszych szkiełek o 1 działkę od konkurencji przy tych samych rozmiarach - patrz Nikon 70-200 f;2,8 -35-100 F:2,0 i tak dalej.. lub znacznie mniejszych rozmiarach przy tym samym świetle... sądze ze 35-100 f:2,8 powinno się szybko pojawić na rynku (ale moim zdaniem będzie to duża strzelba 22-90 f:2,8 -taka fantazja do współpracy z 90-250)
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

robin102
    Gość
    Tadeusz napisał : "Niemniej jednak, jak na dzisiaj, co do systemu 4/3, to wygląda na to, że zostanie systemem dla ambitnych amatorów. Bardzo dobrym systemem, stosunkowo lekkim, stosunkowo tanim, dającym bardzo dobrą jakość"

I tak niech będzie i tak niech zostanie i za to lubię olympusa - wszystko co najlepsze dla amatorów !!!!

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Ok trochę news

Wywiad z Panami od Panasa.
    http://www.letsgodigital.org/en/news...tory_6783.html

W skrócie
    konkurencja : D200, 30D
    na rynku i cena : koło Potokina(czyli na jesieni).

Planowana jest produkcja kolejnych szkiełek Leica, ale nie koniecznie ze stabilizacją . Te ze stabilizacją są dla ludzi bardziej majętnych
    było sobie życie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Ok trochę news

Wywiad z Panami od Panasa.
    http://www.letsgodigital.org/en/news...tory_6783.html

W skrócie
    konkurencja : D200, 30D
    na rynku i cena : koło Potokina(czyli na jesieni).

Planowana jest produkcja kolejnych szkiełek Leica, ale nie koniecznie ze stabilizacją . Te ze stabilizacją są dla ludzi bardziej majętnych

czyli okolo 6k za kit

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kurcze, no jestem niezwykle zadowolony z faktu, ze panasqnik brnie w 4/3.
    Dla mnie jest nie istotne czy sie polacza, czy olek zniknie a pana zostanie czy na odwrot... wazne, ze system sie rozwija, a wlasnie to w lustrach sie liczy.
    Inwestuje sie w system, a nie w "aparat".
    Bede mial szkielka, kupuje inne body, szkielka zostaja...
    A teraz coraz wiecej tego
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4065
    Kilka wyjątków poniżej.

W tej chwili cyfrówki są drugim priorytetem firmy po telewizorach plazmowych. Biorąc pod uwagę potencjał finansowy i technologiczny japońskiego giganta może to oznaczać wiele ciekawych nowych produktów.

Lumix L1 jest duży, nawet bardzo duży. Jednak po wzięciu go do ręki byliśmy pozytywnie zaskoczeni jego wagą - aparat sprawia wrażenie solidnego, ale jest dość lekki, zwłaszcza biorąc pod uwagę gabaryty.

Bardzo pozytywnie zaskoczył nas wizjer pierwszej lustrzanki cyfrowej marki Panasonic. Mimo że to właśnie układ celownikowy jest jedną z dwóch rzeczy, które L1 ma wspólne z Olympusem E-330 (drugą jest ultradźwiękowy filtr czyszczący matrycę) obraz w wizjerze jest znacznie jaśniejszy niż w E-330 (takie przynajmniej było nasze subiektywne wrażenie bez możliwości bezpośredniego porównania obu aparatów). Prawdopodobnie jest to skutek rezygnacji przez Panasonika z drugiej matrycy umożliwiającej podgląd na żywo bez konieczności podnoszenia lustra - półprzepuszczalne lustro kierujące obraz do CCD znajdujące się w układzie optycznym E-330 "zjada" trochę światła.

Niestety z korpusami Olympusa będzie działał tylko jeden tryb Mega O.I.S. - ciągłej stabilizacji obrazu. Natomiast z Panasonikiem L1 będzie można skorzystać również z trybu stabilizującego obraz dopiero w momencie naciśnięcia spustu migawki.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Europejska premiera L1

Tak patrząc na zdjęcia aparatu z góry, przynajmniej jak dla mnie brakuje górnego monochromatycznego wyświetlacza.
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mnie ciekawi w jaki sposób bedzie ustawiało się przysłonę po podpięciu szkła Zuiko do tej puszki?
    Tym pokrętełkiem powyżej wybieraka?
    E-300 | 14-45 mm | 40-150 mm | Adapter 4/3 -> M42 | Helios-44M-4 (58 mm 1:2) | MIR-1W (37 mm 1:2.8 )
    http://www.chrome.pl/status/opilka@chrome.pl/phpbb.gif

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MaBri
    Europejska premiera L1

Tak patrząc na zdjęcia aparatu z góry, przynajmniej jak dla mnie brakuje górnego monochromatycznego wyświetlacza.
    Może i brakuje, ale tylko pozornie, bo jak zresztą zauważyli na fotopolis to jest trochę inny styl myślenia, dzięki manualnemu pokrętłu przysłony i czasu, wystarczy rzucić z góry okiem na aparat, żeby było wiadomo co ustawiłeś. To bardzo dobry rozwiązanie szczególnie dla tradycjonalistów

robin102
    Gość
    Górny wyświetlacz powinien być w każdej lustrzance , ja go mam nawet w kompakcie C5050 , bez sensu ,że nie montują go w lustrach.Porażka świadcząca o amatorskiej dedykacji aparatu.