Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 185

Wątek: Panasonic 4/3 DSLR DMCL1 oraz LEICA SLR

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ov_Darkness
    [OT Mode On]
    Ja nie twierdzę, ze d70'ka jest super hiper sprzętem do reporterki, bo nie jest. Ale IMO spokojnie da radę. Jakoś widziałem fotoreporterów wyboczej z d30' kami Canona i zdjęcia się pojawialy potem w gazecie.

Microtech LCC. Projekt Lightfoot'a, stal, zaleznie od wersji i daty produkcji 154CM lub S30V, urzekająca mechanika w wersji D/A. Bolstery tytan, okładziny CF lub micarta. Przepiękny nóż, jak wszystko, co nosi logo z rekinem... Moje (na razie) niespełnione marzenie. Folder ostateczny. Wiem natomiast i to z pierwszej ręki, że skomplikowana mechanika Microtech'ów często się psuje. Częściej, niżby ktokolwiek chciał przyznać. Generalnie rzecz biorąc, kolekcjonerska maszyna. Do używania raczej manual.
    Gdyby ktoś potrzebował, to zapraszam na priv.
    [OT Mode off]
    No tnx... tak spytałem. Ciekawy byłem Twojej opinii. Sry, ale chciałem sprawdzić Twoją wiedzę Często ludzie piszą w oparciu o cennik nie zaś wiedzę praktyczną.

Osobiście nie czuję potrzeby noszenia przy sobie innej stali jak paru złotych w bilonie, kluczy od domu/samochodu i przede wszystkim Leatherman'a Ti Pozdrawiam...

jacek2004
    Gość
    A Panowie to z Kielc, że tak ciągle o scyzorykach ...

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    hmmmmmmmmm..................
    było sobie życie

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jacek2004
    A Panowie to z Kielc, że tak ciągle o scyzorykach ...
    Nazwanie mojego Leatherman'a Charge Ti scyzorykiem jest nieporozumieniem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    raczej Panowie z kombinerkami
    Wole Gerbery
    czy ta lampka będie działać z Olkiem?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    bedzie, wyglada prawie jak FL-50 i nawet to ma podpisane pod zdjeciem

Zrozumcie wszystko co wypuszczaja w E-Systemie bedzie ze soba wspolpracowac takie byly zalozenia tego systemu, i takie sa nadal, (oczywiscie sa pewne wyjatki, np baterypack) jesli chodzi o OIS z tego co wyczytalem ma dzialac ciagle, w starych body olympusa

jacek2004
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Lakuta
    czy ta lampka będie działać z Olkiem?
    stopka L1 wygląda łudząco podobnie do stopek Olka, Panasonik nie oferował do tej pory stopek z TTLem więc jest szansa że lampka z fotki będzie działała z E systemem. Wyglada ona na nieco okrojoną FL-50 brakuje złacza do tzw zespołu wysokiego napięcia, więc może będzie tańsza niż FL-50 a moc powinna mieć podobną.

No i jeśli nie ma złączni do wspomnianego zespołu wysokiego napięcia to znaczy że dedykowana jest do segmentu AMATORSKIEGO.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    W zasadzie ochłonąłem i na spokojnie mogę powiedzieć, że bardzo ładnie w rękach wygląda... E-330 z podpiętym szkłem Leica 14-50. Zdecydowanie ładniej niż Panasonic z Zuiko 14-54

Fajnie, fajnie... nie pozostaje nam nic innego jak czekać.
    To dobrze, że ochłonąłeś, bo ja ci gadania bzdur (tak jak ty mnie) nie zarzucałem, aczkolwiek nie znając cen na sprzęt Panasonia i Leici - można by było się o to pokusić.
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    ...Być może nie spełnią się czarnowidztwa Michaela Reichmanna z luminous-landscape.com o rychłym upadku tego systemu ...
    Czy się spełnią, nie wiadomo ale sam zainteresowany przyznał wczoraj, że się pomylił
    http://luminous-landscape.com/forum/...48&#entry59248
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    P,
    Przeczytałem bicie się w piersi Reichmanna. Odwołał on swoje proroctwo, co do zaniku systemu 4/3, ale upiera sie przy opinii, ze system ten, to nie to, ponieważ nie przyniósł oczekiwanego znacznego zmniejszenia rozmiarów korpusow i obiektywów oraz, ze dotychczasowe lustrzanki 4/3 dają pliki poniżej 11 MPx, podczas gdy duże agencje wymagają zdjęć w plikach powyżej 11 Mpx, a więc zdjęcia z systemu 4/3, jak na dzisiaj, w żadnym razie nie znajdują uznania na rynku obsługiwanym przez te agencje (zawodowcy i freelancers).
    Może, jak pisze R., system zostanie polubiany przez fotografów weselnych i innych marginalnych. W każdym razie, dalej sugeruje R. - system nigdy nie przeskoczy lustrzanek o wspołczynnikach 1,5, 1,6 i lustrzanek FF - Full Frame (24x36 mm), zajmie tylko należną mu niszę na rynku.
    Mi sięwydaje, ze R. jednej sprawy nie uwzględnił w swojej błędnej prognozie, a mianowicie dzisiaj dowolne laboratorium i dowolny prywatny posiadacz drukarki mogą wykonywać odbitki wysokiej jakości z lustrzanki o dowolnym formacie matrycy obrazowej. Maszyny wywołujące i kopiujące dawniej musiały być przystosowane do danego formatu i to było istotnym ograniczeniem, a także ówczesna niska jakość odbitek z formatu połówkowego 18x24 mm lansowanego przez Olympusa.
    Niemniej jednak, jak na dzisiaj, co do systemu 4/3, to wygląda na to, że zostanie systemem dla ambitnych amatorów. Bardzo dobrym systemem, stosunkowo lekkim, stosunkowo tanim, dającym bardzo dobrą jakość zdjęć, znacznie lepszą niż dawniejsze odbitki z filmu małoobrazkowego zawodowego. Ale kto wie, co przyniesie przyszłość, może te przewidywania są minimalistyczne?
    Pzdr, TJ