Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 185

Wątek: Panasonic 4/3 DSLR DMCL1 oraz LEICA SLR

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zoom jesli robic porownania wedkarsko/kolowrotkowe to Leice trzeba raczej przyrownac do Daiwy i modeli Turnament, Emblem i innych kultowych bo Shimano (mimo ze sam posiadam biomastera mgs) jednak stawiam nizej
    zeby nie bylo mialem tez daiwe juz nie pamietam jaka ale wyprodukowana w szkocji... to byl sprzet ktorym mozna upolowac wszystko co plywa w wodzie, nie do zdarcia!
    niestety tez niemam czasu na wedkarstwo i z niechecia ale pozbyl bym sie mojego sprzetu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Tak, tak... a Panasonic Lumix DMC-LC1 mimo, że to tylko kompakt z marnymi 5mln pikseli kosztuje 6200 zł, a startował z blisko 9 000 zł
    nie 6200 tylko nieco ponad 5000 :P w stanach 1500$ a na ebay uzywki po maks 800$ to typowy aparat dla snobow

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    Zoom jesli robic porownania wedkarsko/kolowrotkowe to Leice trzeba raczej przyrownac do Daiwy i modeli Turnament, Emblem i innych kultowych bo Shimano (mimo ze sam posiadam biomastera mgs) jednak stawiam nizej
    zeby nie bylo mialem tez daiwe juz nie pamietam jaka ale wyprodukowana w szkocji... to byl sprzet ktorym mozna upolowac wszystko co plywa w wodzie, nie do zdarcia!
    niestety tez niemam czasu na wedkarstwo i z niechecia ale pozbyl bym sie mojego sprzetu
    Oj z tym twierdzeniem o kołowrotkach Daiwa się nie zgodzę. Schimano to w wędkarstwie jak najbardziej odpowiednik Leica... Schimano Stella FB 1000/2500/4000. Dobre w tym przypadku musi kosztować, ale kołowrotki kosmos. Są jednak sprzęta dla wybitnych snobów... w wędkarstwie nie widziałem niczego bardziej przesadzonego jak Van Staal VS 100 Gold

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Wszelkie ceny za wczesniejsze Panasonico- Leici byly wyssane z palca i dla snobow, zapewne snoby kupowaly to, to i teraz sprzedaja na e- bay.
    leica ma klopoty finansowe caly czas. Od lat. I musi przestac byc elitarna.
    dlatego zwiazala sie z Panasiem- on tez korzysta z legendy.
    R8/9 bylu dosc usterkowe i zawodne, szczegolnie R8. Inne lustra z serii R. po R# tez nie do konca legendarne Seria M jak czytalem tez tak do srodka serii, potem troszke gorzej. Z tymi legendami to ronie. Fakt optyka swietna, podobnie jak Zeiss/Contax. Oczywiscie trafiaja sie perelki za 10-20x mniejsza cene.
    Moze The Zoom ma racje, ale to nie Leica to Panasonic.
    To nie precyzyjny mechaniczny dalmierzowiec, tylko elektroniczna tandeta i jeszcze przyznali sie do tego. Magia uciekla- bebechy sa z E330, koniec.
    Zobaczymy, ja stawiam na cene korpusu 4tys a szkla 4 tys. jak przegram stawiam flaszke, czysta.
    Stawiam, bo po cichu licze, ze jak stanieje to kupie dla siebie. Bardzo mi sie podoba.
    czesc.ch.

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m

Oj z tym twierdzeniem o kołowrotkach Daiwa się nie zgodzę. Schimano to w wędkarstwie jak najbardziej odpowiednik Leica... Schimano Stella FB 1000/2500/4000. Dobre w tym przypadku musi kosztować, ale kołowrotki kosmos. Są jednak sprzęta dla wybitnych snobów... w wędkarstwie nie widziałem niczego bardziej przesadzonego jak Van Staal VS 100 Gold
    ale gdy pojawila sie na rynku stella to daiwa miala juz kilka modeli nie do zajechania... zreszta niewazne
    a ten Van Staal zwyczajnie brzydki jest

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    nie kumam zachwytów nad stałkami
    kwestia co kto lubi - ja nie zamierzam wracac do zoomow

jacek2004
    Gość
    gary to nie wracaj nikt cie nie przymusza. Tylko przy Nikonie to kup sobie zawczasu viledę

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

TO szkło jest ogromne :/

było sobie życie

jacek2004
    Gość
    Faktycznie ale lufa z tej Leici ciekawe dlaczego? Przy takich wymiarach to powinna być 14-50mmf2

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jacku nie wiem co to vileda