Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 185

Wątek: Panasonic 4/3 DSLR DMCL1 oraz LEICA SLR

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    kamcio nawet zmiana na nick z00m nie pomoze ci - jestes jedyny i niepowtarzalny

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    I jeszcze E-3.
    Niezłe maszyny, tylko nie wiadomo czy te zdjęcia są prawdziwe. (czytałem, że E-5 jest wiarygodny ale do E-3 z Mega O.I.S. mam duuże wątpliwości ) Najważniejsze, że pojawiają sie jakieś nowinki. (miałem te zdjęcia juz w tamtym roku)

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jps
    kamcio nawet zmiana na nick z00m nie pomoze ci - jestes jedyny i niepowtarzalny
    Chcesz mnie obrazić?

Nie mogę zrozumieć dlaczego wszyscy klasyfikują lustro Panasonica razem z E-330? To, że bebechy te same to jeszcze o niczym nie świadczy.

Poddaje się jednak... jeśli cena tego lustra będzie na poziomie 4000 zł to sam sie na nie skuszę. I będzie to pierwsze lustro, które zaakceptuje moja druga część rodziny

Awatar Homek
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    O Panie..! Olimpusowy.

Ja myślę tak: jeśli Leica i Panasonic, to zamknę twarz "szwagrowi", który był mądrzejszy od samego siebie. No bo już nie jestem kołkiem w płocie... I to jest miłe uczucie... Ale - jeśli poważnie pomyślę o szkłach - muszę browara odstawić na... miesiąc, rok..? Ile właściwie ja spożywam chmielu?

Jestem z Wami, ale kiedy zaczynam kombinować: stabilizacja obrazu w nowym obiektywie (?), no to mi się ręce trzęsą...

Wyrazy sympatii... dla wszystkich braci w wierze.

Dzisiaj byłem na włóczędze wspaniałej, zmarzła mi d... ale mam kilka zdjęć.
    Zrobiłem je tym sprzęciorem, który za krwawicę kupiłem.

Staram się poprzestać na małym, jak napisał poeta Kochanowski Jan, chociaż przy Was Bracia to jest trudne...
    Pozdrawiam. Dariusz Żak

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gary
    a wiadomo kiedy pojawi sie cena tego panasa i szkla?
    jestem bardzo ciekaw kto ma racje
    też jestem ciekaw, choć podejrzewam żę cena będzie kosmiczna .

CO do terminu to ciężko powiedzieć, podobno to jest prototyp. Gdzieś czytąłem że trzeba poczekać 3-4 miesiące na właściwy model.(ale nie jestem pewien)
    było sobie życie

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez gary
    a wiadomo kiedy pojawi sie cena tego panasa i szkla?
    jestem bardzo ciekaw kto ma racje
    też jestem ciekaw, choć podejrzewam żę cena będzie kosmiczna .

CO do terminu to ciężko powiedzieć, podobno to jest prototyp. Gdzieś czytąłem że trzeba poczekać 3-4 miesiące na właściwy model.(ale nie jestem pewien)
    Na cyberfoto pisali o 3-4 miesiecznym terminie. Ciekawy jestem czy jest to prototyp w pełni działający.

Lato tego roku zapowiada się bardzo ciekawie.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Jako, że to zaprezentowane na PMA 2006 szkło to właśnie VARIO-ELMAR z lepszym zakresem, światłem od 2,8 czyli również lepszym oraz stabilizacją to realnie należy oszacować to szkło na min. 12 000 zł. Jeśli to szkło będzie kosztowało coś koło 6 000 zł to Bóg mi świadkiem, że pojade na pielgrzymkę do Makkah al-Mukarramah zwanej potocznie Mecca.
    Może się mylę, ale podpinanie szkła za 12 000 zł w kicie do body warte jakieś 4000 zł (cena Olka E-330 na którym zbudowany jest DMCL1) to chyba nie bardzo pasuje. Tak sobie tylko myślę.
    Oczywiście pożyjemy - zobaczymy.
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m

Tak, tak... jeśli twierdzisz, że zawodowcy sięgają po sprzęt z niszy dla Kowalskich to nie mam nic do dodania.
    Bardzo często sięgają. I po kamery filmowe, aparaty fotograficzne, urządzenia do rejestracji dźwięku itp. To są narzędzia. Kiedy są potrzebne i coś oferują to się po nie sięga.

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    insider:

profi to bym tego nie nazwał. obiektyw może podpada pod takie kryteria ale korpus Panasa to taki drogi ekskluzywny aparat klasy nieco wyżej niż średniej.
    Dziś, na całym świecie, każde urządzenie, na którym można osiągnąć imponujące efekty, jest profi...

A poza tym spojrz na rozklad przyciskow, ergonomie, pokretlo... Ja bym tego amatorskim sprzetem nie nazwal. Plus cena. Kazdy, nawet zaawansowany amator sie trzydziesci razy zastanowi zanim wyda na to kase. Co kieruje oferte raczej do swiadomych. Czyli zawodowcow.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    zoom, ja Ciebie rozumiem, ale się z Tobą nie zgadzam. Jeśli ten zestaw Pana-Leica ma kosztować więcej niż 5D z eLką to kupi to najwyżej kilku oszołomów. Dla nich jest już R-D1 i Digital Modul-R, do których można dokręcać Summicrony i Noctiluxy.

A tak na marginesie, jestem ciewawy dlaczego ludzie kupują Leicę. No bo przecież nie dla jakości odbitek. Czym rózni się Bessa za $700 od M7 za $3500? Czy bokeh obiektywów Leica jest wart $1500 za 50mm f/2? Nie ironizuję, jestem poprostu ciekaw.
    No bo gdyby jakość odbitek była priorytetem to Mamiya 7 II (jeśli już musi być dalmierz), za $2400 z obiektywem, zakreśla taaaakie wielkie koła dookoła jakiejkolwiek Leiki
    Pozdrawiam,
    Piotr.