Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Usterka E10 !!! pomocy

Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Usterka E10 !!! pomocy

Mam poważny problem z E10,jak do tąd nie było z tym aparatem problemów do wczoraj.Podczas wykonywania fotografii aparat przestał widziec
    Wszystkie funkcje działają,jednak nic nie widac w celowniku ,ani na wyswietlaczu.Normalnie przy wyłaczonym aparacie było widac przez celownik obraz z lustra ,rozjasniał sie po włączeniu,Teraz jest czarno jak przy założonym deklu.Mam pytanie jaka może to byc usterka i przyczyna.
    Serdecznie dziekuje z góry za okazana pomoc
    E-10 +wszystkie dodatki

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Kiedyś mojemu koledze w E-10 zamknęła się migawka w obiektywie dając taki objaw--zapłacił za naprawę 700zł niestety (ale wtedy E-10 kosztował 7tys)... --pozdrawiam

tymin3
    Gość
    Urwana migawka koszt naprawy ok 470zł, ma zywotnosc 20.000 klapnieć, koniec tematu.

robin102
    Gość
    Też mi się tak widzi ,ze to problem migaweczki. Poszukaj w niezależnych serwisach -może będzie taniej.

excel
    Gość

E-10

Jack11,

dokladnie taka sama sytuacje mialem niedalej, jak 3 miesiace temu. Okazalo sie, ze mechanizm migawki zostal uszkodzony. Aparat wyslalem do serwisu Olympusa.Koszt naprawy - bagatelka - 238,-€! . Musze jednak przyznac, ze po tej naprawie wszystko dziala jak nowe. No, ale koszt naprawy potezny, szczegolnie, jezeli wezmie sie pod uwage, ze E-10 mozna z drugiej reki nabyc za nieco mniej, jak koszt tej naprawy migawki. No tak, ale sentymenty maja tez swoje prawa, ktore niekiedy kosztuja.

Pozdrawiam,
    excel

robin102
    Gość
    To chyba go lepiej za kilka stówek sprzedać na czesci dla jakiegoś ludzika co się w serwisowanie bawi , a kupić tanio np E300 lub E500

Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Usterka E-10 Serdeczne dzięki

Dziekuje za pomoc w zlokalizowaniu usterki,a teraz ceny:
    Serwis Olympus cena naprawy 1300zł,czs naprawy 4 tygodnie ,jak dobrze pójdzie.
    C.S.I Foto i Video Warszawa ul.Żytnia 15 cena 610zł i czas oczekiwania 4 dni.
    E-10 +wszystkie dodatki

excel
    Gość
    Jack11,

okazuje sie, ze Olympus nie bawi sie w wywazenie kosztow serwisowych do np. sredniej krajowej zarobkow danego panstwa, tylko leci rowno, wg wczesniej odgornie ustalonych norm, a wydluzanie okresu naprawy dzielnie w tym pomaga. Mozemy jedynie ponarzekac, aby ulzylo.

Pozdrawiam,
    excel

Awatar leoo
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    W niedziele spotkało mnie to samo, robie zdjęcie i szok. Dzisiaj go oddałem do naprawy, tam gdzie oddałem nie wymieniają migawki tylko mają na to "własny patent" jak to ujeli ale za to wyniesie mnie to tylko 305 pln- zobaczymy co z tego wyjdzie ale właściwie na wejściu wiedzieli o co chodzi bo to czesta przypadłość...

Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam.
    Mam pytanie ?czy aby jesteś pewny co do jakości naprawy.Wiem bywaja różne patenty,ale czasami te patenty robią wiecej szkody.Początkowo moze to i działa,ale co póżniej?Wole autoryzowane serwisy.
    Wielu sukcesów życze
    E-10 +wszystkie dodatki