Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Dla miłośników filtrów UV...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lepmity
    Jeden znaczy "jeden" tylko do ochrony obiektywu przed uszkodzeniem (porysowaniem). Wszystkie inne o przeróżnych właściwościach efektowych są naciąganiem na zbędny i nieprzydatny wydatek finansowy.
    Nie mówisz chyba o polarze czy szarej połówce?

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zdrip
    .
    Nie mówisz chyba o polarze czy szarej połówce?
    Polaryzacyjny czy szary mają właściwości dominanty barwnej co ma wpływ na przysłonę - a wszystkie zalety tych filtrów masz u siebie w komputerze milion razy barwniejsze. Mówiąc o filtrze doskonałym mam na myśli taki, który tylko chroni Twój obiektyw przed porysowaniem - a sprawuje się tak jakby go niebyło na obiektywie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lepmity
    wszystkie zalety tych filtrów masz u siebie w komputerze milion razy barwniejsze
    Niestety ja nic takiego w swoim komputrze nie mam.
    Zazdroszczę tym którzy mają.

Pozdr!

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zdrip
    [wszystkie zalety tych filtrów masz u siebie w komputerze milion razy barwniejsze
    Niestety ja nic takiego w swoim komputrze nie mam.
    Zazdroszczę tym którzy mają.
    Pozdr![/quote]
    Musisz trochę się postarać i głębiej przemyśleć temat, a napewno znajdziesz to wszystko.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    lepmity
    Dobra, dzięki za rady i nie róbmy OT!
    Cześć!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ...Trzeba by zrobić serie fotek, a nie jedną. Ja mam bardzo dobre doświadczenie z tym modelem filtra poza Q.....wa czyszczeniem. Jakiś chochlik w ekspozycję się wkradł...
    Nic z tego. Na każdym zdjęciu pod ostre światło (słońce) są jakieś bliki. Dlatego jak dla mnie na zewnątrz tylko świadomie, kiedy trzeba. Teraz testuję przy sztucznym oświetleniu, z flash-em itp. Na razie czysto.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    To jest jakiś taki, neutralny filtr bezblikowy, czy nie ma?

Bo jak mam pamiętać, żeby zdjąć przed zrobieniem zdjęcia bo to nie te warunki do robienia z filtrem, to wolę robić bez, pomimo niebzpieczeństw czychających z nieba i ziemi....

b.

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    usuń ten post

robin102
    Gość
    Joki blik , blikiem ale ta druga fota to w ogóle tragiczne wyszła , czyżby to z powodu filtra . , nie daje wiary. Sprawdzimy w Białowieży !!!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    O to własnie chodzi. Nie dość, że blikuje to jeszcze mydło totalne, kontrast poleciał. Wszystko chyba rczej z powodu odbić między wewnętrzną stroną filtra i fronetm obiektywu.
    Na fotkach we wnetrzach z flash-em i nie pod ostre światło na zewnątrz jest wszystko ok. Chyba go sobie zostawię i będę odkręcał kiedy trzeba...
    Co do Białowiezy to nie gwarantuję pełnego udziału, chociaż mam najbliżej, ale jeśli dojdzie do skutku zo planuję się przynajmniej w jakiejś części zjawić.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów