Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: RM-1 do E-300 tak a RM-2 ???

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

RM-1 do E-300 tak a RM-2 ???

Mam pytanie czy ktoś orientuje się czy pilot zdalnego wyzwalania RM-2 Olympusa działa z E-300. Wiem, że działa RM-1.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Działa RM-1 i RM-2. Tylko funkcji ma mniej. Chociaż gdyby go rozebrać, to może na płytce wystarczy dolutować switch-e? Może ktoś to robił?

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To super...
    Wlasnie stąd moje pytanie - bo RM-2 jest tańszy, zaś mi wystarcza tylko wyzwalacz.
    Jedynie zrobiłem wężyk do Pentaxa Z1 - tam była pułapka ostrości.
    Tutaj jedynie można by powalczyć o AF.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ja tam wolę RM-2, wydaje się solidniejszy, działa z E-1 a potrzebuję tylko przedłużenia spustu.

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    teraz to i ja wole - kiedy juz wiem ,ze dziala z E-300

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ma ktos taka zabawke w wielkopolsce? bo chcialbym "ukrasc" ten sygnal i wgrac go na PDA (i moze zrobic sobie za darmo taki pilocik.. z tym ze z bardzo malym zasiegiem - no ale do makro to tez dobre, przynajmniej poruszenia aparatu od spustu bym nie mial)

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeronimo ja mam tego RM-1 - jeśli się wreszcie kiedyś trafimy, to nie ma problemu byś sobie przechwycił wszystkie sygnały
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

Awatar Kanciaty
    Mieszka w
    Tarnowa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeronimo, ja również służe pomocą z RM-1
    Olympus E-300 / 14-45mm, 40-150mm ZUIKO DIGITAL / 4 GB SanDisk CF Extreme III / Velbon DX 888 Digital / inne dodatki

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów